stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Starea sportului in vreme de coronavirus!

Publicat

în

Ligue 1 si Ligue 2 nu se vor mai relua in acest sezon, din cauza pandemiei de coronavirus. Clasamentul din acest moment va fi omologat drept cel final. PSG este campioana.

Campionatul de fotbal al Olandei, Eredivisie,  a fost anulat pentru acest sezon! In consecinta, titlul de campioana nu va fi acordat, nicio echipa nu va retrograda si niciuna nu va promova!

Turneul de tenis de la Roland Garros a fost reprogramat pentru data de 27 septembrie 2020.

Prima liga de fotbal din Coreea de Sud, Kleague, va incepe in data de 8 mai 2020.

Euro 2020: UEFA a confirmat deja amânarea competitiei cu un an, pentru vara anului 2021.

Europa League / Liga Campionilor: Deși finala Ligii Campionilor fusese amanată pentru data de 27 iunie, UEFA a emis o noua amanare, pana cand se vor relua campionatele interne.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a declarat ca se analizeaza chiar o schimbare de format pentru cele doua competitii (doar cu un singur meci eliminatoriu disputat), astfel incat ele sa se poata incheia in luna august. Dar deocamdata nu se stie nimic clar aici.

Premier League: Prima data avansata pentru reluare a fost 3 mai 2020, dar e clar ca ea nu poate fi luata in considerare acum, cand pandemia e la un nivel ridicat in Marea Britanie.

La Liga Presedintele federatiei spaniole de fotbal, Javier Tebas a confirmat in La Gazzetta dello Sport din 7 aprilie ca sunt luate in considerare doua date pentru revenire: 29 mai sau 6 iunie. Nu ar trebui sa se depaseasca luna  august pentru finalizarea sezonului. In ipoteza anularii sezonului 2019-2020, pierderile banesti estimate ar fi de minim 150 de milioane euro.

Seria A:  Nu   exista o dată oficiala de reluare, si e firesc sa fie asa, avand in vedere cat de crunt a fost lovita Italia de Coronavirus.  S-au avansat , totusi trei variante de reluare a campionatului: 23-24 mai, 30-31 mai sau 6-7 iunie. Revenirea la antrenamente ar urma sa se intample la mijlocul lunii mai.

Bundesliga: Se pare ca nemtii vor fi primii dintre cele cinci mari campionate care se vor intoarce pe gazon. Echipele din Bundesliga au reluat deja antrenamentele, intr-un fel sau altul, adaptati la conditiile actuale.  Potrivit site-ului Bild, data de 9 mai, este cea mai probabila pentru reluarea competitiei, cel mai probabil fara spectatori. 

Liga 1 de Romania – Se vehiculeaza datele se  2 sau 7 iunie reluarea campionatului din Romania, daca starea de urgenta nu se va prelingi dupa data de 16 mai si se vor putea relua antrenamentele.

SURSA: LEGALBET

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Dezbateri Aprinse în CJ Timiș: Soluții Contestate și Acuze de Blocare a Votului

Publicat

în

De către

 

 

Astăzi, într-o ședință plenară tensionată, Consiliul Județean Timiș a adoptat soluția propusă de un grup de 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor destinate bugetelor locale. Cu toate acestea, decizia nu a fost lipsită de controverse, fiind marcată de voturile împotrivă ale grupului USR și al președintelui actual al CJ Timiș, Alin Nica, în special în ceea ce privește alocațiile către municipiul Timișoara.

Inițiativa adoptată are ca scop redistribuirea echitabilă a fondurilor, o corecție necesară față de alocările anterioare considerate nedrepte de către unii membri ai consiliului. Proiectul a fost elaborat în urma consultărilor cu primarii locali și are la bază criterii obiective, cum ar fi necesitățile comunităților și excedentul bugetar.

Cu toate acestea, procesul de votare a fost umbrit de incidente neașteptate. Proiectul de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei presupuse blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. În plus, mai mulți consilieri au fost împiedicați să-și exprime opinia, iar unii li s-a blocat accesul la microfon și dreptul de a pune întrebări.

Aceste incidente au stârnit indignare și acuzații de atac asupra democrației și a dreptului de exprimare a votului. Liderul grupului consilierilor județeni ai PSD, Alexandru Iovescu, a convocat un plen extraordinar pentru a discuta aceste probleme și pentru a asigura că procesul democratic nu mai este împiedicat.

Într-un context marcat de tensiuni politice și acuzații reciproce, este clar că procesul decizional din CJ Timiș rămâne subiect de dezbatere și preocupare pentru toți cei implicați și pentru comunitatea locală în ansamblu.

Continuă să citești

Actualitate

S-a rezolvat conflictul de munca de la RETIM!

Publicat

în

De către

Administratorii firmei de salubritate RETIM anunta populatia de masurile luate pentru incheierea conflictului de munca deschis chiar in perioada Sarbatorilor de Paste  de angajatii firmei.                                                                                                                                                             Deși nu au fost respectate procedurile legale și exista un contract colectiv de muncă în
vigoare obligatoriu pentru societate și angajați, compania RETIM Ecologic Service S.A. a
invitat la dialog Sindicatul Liber RETIM Ecologic Service S.A. și angajații greviști, în
vederea detensionării situației. În urma acestor discuții, societatea RETIM Ecologic
Service S.A. comunică următoarele măsuri cu implementare imediată:
 Numirea unui nou Șef de Secție de Salubrizare 1 pentru coordonarea activității
personalului responsabil pentru serviciile de salubrizare din Zona 1 Timiș;
 Majorarea salariului șoferilor cu 1.000 de lei net;
 Majorarea salariului personalului deservent (încărcători) cu 246 lei net.
RETIM menționează că este, de asemenea în curs de a ajusta salariile în cadrul
companiei și pentru celelalte categorii de anagajați în vederea asigurării egalității de
tratament.
Compania îți cere scuze față de toți cetățeni afectați de disconfortul creat în ultima
săptămână și îi asigură că a întreprins măsurile necesare pentru reînceperea lucrului,
înțelegând împortanța prioritară a accesului cetățenilor la un serviciu de salubritate
derulat în parametrii optimi pentru activităţile de colectare a deșeurilor din Zona 1 Timiș,
inclusiv Municipiul Timișoara.
RETIM utilizează un sistem tehnologic de identificare, recunoaștere și contorizare a
rutelor parcurse de personalul de pe traseu, folosind un sistem de monitorizare
omologat, toți angajații fiind informați în acest sens, conform prevederilor legale în
vigoare.
Pentru remedierea situației creată, RETIM aduce la cunoștința publicului faptul că a
mobilizat echipaje suplimentare de colectare din alte zone de operare. Avem încredere
că personalul din Secția 1 de Salubrizare 1 va înțelege să reia de îndată activitatea de
colectare, desfășurată de ani de zile într-un mod responsabil.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și