stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Un copil de 2 ani a căzut de la etajul 5 și a murit!

Publicat

în

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, accidentul s-a produs în zona Bulevardului Timișoara, din sectorul 6 al Capitalei.

Două echipaje SMURD, din care unul cu medic, au intervenit după ce a fost dată alerta prin 112 că un copil de 2 ani a căzut de la etajul 5, de la balconul apartamentului unde locuia.

Copilul a fost găsit inconștient, a fost intubat și, în ciuda eforturilor medicilor, acesta nu a putut fi salvat, în jurul orei 13 fiind declarat decesul.

Poliția Capitalei a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

De ce protestează studenții din Reșița împotriva ordonanței ce le afectează bursele? – Stiri Resita

Publicat

în

De către

De ce protestează studenții din Reșița împotriva ordonanței ce le afectează bursele?  - Stiri Resita

Studenţii din Reşiţa protestează împotriva ordonanţei care afectează bursele şi transportul


Liga Studenţilor din Centrul Universitar Babeş Bolyai din Reşiţa anunţă că, începând de luni, 20 ianuarie, cu ocazia sesiunii de examene, studenţii vor intra în grevă japoneză.

Studenţii se declară nemulţumiţi de ordonanţa-trenuleţ, care îngheaţă bursele, ignorând astfel creşterea constantă a costurilor vieţii. De asemenea, ordonanţa limitează reducerile pentru biletele de tren doar pe ruta universitate-adresa din buletin, informează preşedintele Ligii Studenţilor din Reşiţa, Damian Iuliu. Până pe 9 februarie, studenţii vor intra în sălile de examen purtând banderole albe pe braţe.

Decizia de a intra în greva japoneză în timpul sesiunii nu a fost luată cu uşurinţă. Este un protest paşnic menţionat pentru a atrage atenţia asupra efectelor negative ale ordonanţei recente. Studenții din România se confruntă cu dificultăţi financiare semnificative, iar bursele au rămas îngheţate. În plus, restricţiile la reducerile de tren ne afectează mobilitatea, esenţială pentru participarea la conferinţe și activități academice.

Damian Iuliu subliniază că „avem nevoie de burse care să reflecte realitatea costurilor de trai, nu cerem privilegii, ci drepturi care ne permit să ne concentrăm pe studiu şi dezvoltare.

Este esenţial ca decidenţii să conştientizeze că impactul acestor măsuri asupra studenţilor se va resimţi în întreaga societate.

Întrebări pentru cititori

Ce părere aveți despre măsurile luate de autorități în privința bursei și transportului studenților? Credeți că greva japoneză va avea un impact pozitiv asupra situației? Vă invităm să împărtășiți gândurile și comentariile voastre în secțiunea de comentarii, precum și să distribuiți acest articol pe rețelele sociale.

#Studenţii #din #Reşiţa #protestează #împotriva #ordonanţei #care #afectează #bursele #şi #transportul #Radio #România #Reșița
2025-01-20 06:21:00

Continuă să citești

Actualitate

Ucraina a omorât civili într-un sat din Kursk? Ce răspuns oferă Rusia?

Publicat

în

De către

Ucraina a omorât civili într-un sat din Kursk? Ce răspuns oferă Rusia?

Rusia deschide anchetă privind uciderea civililor în Kursk

Rusia a anunțat duminică demararea unei anchete cu privire la uciderea unor civili de către soldații ucraineni într-un sat din provincia Kursk, teritoriu aflat sub ocupația acestor trupe, conform agenției AFP.

Contextul conflictului

După o ofensivă surpriză din data de 6 august 2024, Ucraina a recâștigat controlul asupra mai multor localități din regiunea de graniță Kursk, estimând că aproximativ 2.000 de civili continuă să locuiască în zonele ocupate de armata ucraineană.

Pe de altă parte, armata rusă, susținută recent de trupe nord-coreene, a reușit să recupereze mai mult de jumătate din cele 1.200 de kilometri pătrați de teritoriu controlate inițial de forțele ucrainene, continuând confruntările intense pentru controlul acestei regiuni esențiale pentru posibile negocieri de pace.

Acuzații de crime de război

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că trupele ucrainene au omorât „cel puțin șapte civili care se adăposteau în subsolul unei case” în satul Ruskoe Porecinoie, localizat la aproximativ 20 de kilometri de granița cu Ucraina.

Presa de stat rusă a difuzat un videoclip în care soldații ruși descoperă cadavre într-un subsol. Totuși, AFP nu a reușit să verifice veridicitatea acestui clip, care prezenta soldați îndepărtând păturile de lângă cadavre.

Reacții oficiale

Până acum, Ucraina nu a oferit o reacție oficială, în timp ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat Kievul de a fi comis un „masacru canibalistic al civililor”.

De la începerea războiului în 2022, ambele țări s-au acuzat reciproc de crime contra civililor. Un exemplu notabil este cazul din Bucea, unde, conform Ucrainei, cel puțin 340 de civili au fost uciși de soldații ruși. Deși Rusia contestă aceste acuzații, subliniind că retragerea sa din Bucea a avut loc fără incidente, imaginile post-retreat au arătat civili morți, unii dintre ei cu mâinile legate.

Concluzie

Aceste evenimente adâncesc tensiunile deja existente între cele două țări și pun o presiune suplimentară asupra discuțiilor internaționale de pace. Acuzele de crime de război și lipsa de încredere dintre părți rămân obstacole majore în drumul spre o soluție durabilă.

Reflectați asupra acestei situații

Ce rol credeți că joacă comunitatea internațională în soluționarea conflictului? Vor reuși cele două părți să ajungă la un acord de pace în viitorul apropiat?

Vă invităm să împărtășiți opiniile dvs. în comentarii și să distribuiți acest articol pe rețelele sociale!

#Rusia #acuză #Ucraina #că #ucis #civili #întrun #sat #din #Kursk
2025-01-19 21:35:00

Continuă să citești

Actualitate

Este adevărat că Rusia acuză Ucraina de uciderea civililor în Kursk?

Publicat

în

De către

Rusia deschide o anchetă privind uciderea civililor de către trupele ucrainene


Rusia a anunțat duminică deschiderea unei anchete referitoare la uciderea a zeci de civili în urma unor operațiuni ale trupelor ucrainene într-un sat situat în provincia rusă Kursk.

Contextul operațiunilor militare

Pe 6 august 2024, Ucraina a lansat o ofensivă surpriză, preluând controlul asupra mai multor localități din regiunea Kursk, unde estimează că aproximativ 2.000 de civili continuă să locuiască în zonele ocupate. În ultimele săptămâni, armata rusă, întărită de trupele nord-coreene, a recucerit mai mult de jumătate din cele 1.200 de kilometri pătrați controlați anterior de Ucraina. Lupta pentru această zonă rămâne intensă, având o importanță majoră în perspectiva unor posibile negocieri de pace.

Acuzatii aduse trupelor ucrainene

Potrivit Comitetului de Investigații al Rusiei, trupele ucrainene ar fi ucis „cel puțin șapte civili care se adăposteau în subsolul unei case” în satul Ruskoe Porecinoie, situat la aproximativ 20 de kilometri de granița cu Ucraina. Presa de stat rusă a publicat un videoclip în care soldați ruși descoperă cadavre, dar informațiile și veridicitatea acestora nu au putut fi confirmate de AFP.

Reacțiile oficiale

Până în prezent, Ucraina nu a oferit o reacție oficială la aceste acuzații. În schimb, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a acuzat Kievul de un „masacru canibalistic al civililor.” De la începutul conflictului din februarie 2022, ambele părți s-au acuzat reciproc de comiterea de crime împotriva populației civile.

Cazuri notabile de violență

Unul dintre cele mai cunoscute incidente este uciderea a peste 340 de civili de către trupele ruse în orașul Bucea, în apropierea Kievului. După retragerea acestora, au fost descoperite cadavre pe străzi, unele dintre acestea având mâinile legate sau fiind îngropate în gropi comune. Rusia neagă aceste acuzații, afirmând că retragerea sa a avut loc fără a lăsa în urmă crime.

Concluzii și reflecții finale

Situația din Ucraina rămâne delicată, iar acuzațiile de crime de război continuă să afecteze imaginea ambelor părți implicate. Este important ca comunitatea internațională să analizeze aceste informații și să se asigure că se respectă drepturile omului în timpul conflictelor armate.

Întrebări pentru cititori:

  • Ce măsuri credeți că ar trebui luate pentru a proteja civilii afectați de conflictul din Ucraina?
  • Credeți că comunitatea internațională face suficiente eforturi pentru a ajuta la soluționarea acestui conflict?

Vă invităm să ne împărtășiți părerile voastre în comentarii și să distribuiți acest articol pe rețelele sociale!

#Rusia #acuză #Ucraina #că #ucis #civili #întrun #sat #din #Kursk
2025-01-19 23:49:00

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și