stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Nicolae Robu vrea să transforme TIMIȘOARA într-un PARADIS! BINENȚELES dacă va fi ales!

Publicat

în

Dragi timişoreni,

Suntem împreună de opt ani pe drumul dezvoltării, modernizării și înfrumusețării Timișoarei. În acest timp, am început proiecte multe și grele și am dovedit că suntem cei mai buni la mai multe capitole, inclusiv la investițiile din fonduri europene!

Încă de la început, din anul 2012, când am devenit, prin voia dvs., Primar și m-ați votat în proporție de 49.76%, v-am promis “schimbarea în bine în forță”. V-am speriat, un pic, în primii ani, dvs. neobișnuiți fiind să vedeți peste tot lucrări, așa multe lucrări deodată, în plus, lucrări mari, pentru că predecesorii mei nu s-au legat la cap să facă și ei așa ceva, pentru că a face înseamnă răspundere, răspundere uriașă!

V-am speriat, dvs. considerând că am început prea multe deodată și prea grele să le pot duce la bun sfârșit! Ei bine, le-am dus – și le-am terminat la termen pe toate, pe absolut toate, nu așa cum mereu au spus și mai spun și acum unii-alții, dezinformatori de meserie! -. Iar dvs., văzând ce-a ieșit, folosind ce-a ieșit, ca oameni onești și drepți ce sunteți, înțelegând și cât de greu mi-a fost, greu cu lucrările în sine, dar și cu hulitul la care am fost continuu supus de către unii – beneficiari și ei, evident, fără vreo apăsare pe conștiință, de tot ce am făcut! -, ați apreciat și, pe cale de consecință, în 2016, m-ați votat în proporție și mai mare: 53%. V-am mulțumit atunci, vă mulțumesc și acum!

Am continuat, în al doilea mandat, cu lucrările mari de infrastructură de mobilitate, cele mai dătătoare de disconfort – Pasajul Jiul, Pasajul Popa Șapcă, Pasajul Iulius, Podul Dragalina, Podul Eroilor, intersecția Mărăști, intersecția Punctele Cardinale, intersecția AEM, toate principalele artere centrale, etc., etc.- și știu că v-a fost greu cu ele, dar mai știu și că acum apreciați ce-a ieșit, atât ca funcționalitate, cât și ca aspect-, apoi cu lucrări la spitale, la școli, la instituțiile culturale, la parcuri! Desigur, vom continua tot așa! De ce reușim noi să facem atâtea? Reușim, stimați timișoreni, pentru că suntem cinstiți și cu noi în frunte nu există scurgeri de bani pe canale necurate spre te miri ce destinații oculte! Reușim, pentru că iubim orașul și îi suntem dedicați trup și suflet și muncim enorm pentru el!

Bugetul municipalității pe anul 2020 este cel mai mare din istoria orașului (2,2 miliarde lei) și prevede numeroase investiţii din bugetul local, unele aflate în stadiu incipient, altele mai avansate, după cum ne-a permis birocrația și după cum am fost lăsați să ne mișcăm de către boicotorii de meserie cu care trebuie să luptăm din răsputeri pentru Timișoara:

  • construirea Pasajului Solventul
  • construirea a 2 noi poduri peste Bega – Podul Jiul și Podul ISHO/ILSA
  • construirea a 3 complexuri sportive și de agrement
  • modernizarea mai multor mari artere de circulaţie rutieră
  • construirea unei noi maternităţi – cea mai mare și mai modernă din țară
  • finalizarea noii clădiri a Spitalului de Copii
  • reabilitări și extinderi de spitale
  • reabilitări și extinderi de unităţi de învăţământ (noul campus Lenau etc.)
  • amenajarea a 10 noi centre de cultură şi artă, 8 dintre ele în fostele cinematografe readuse în patrimoniul orașului în acești ani, al 9-lea în fostul Turn de Apă din Iosefin și al 10-lea în fostul sediu al Clinicii de Dermatologie
  • amenajarea Centrului de Artă, Știință, Tehnologie şi Experiment ”Multiplexity”.

În ceea ce privește investiţiile majore din fonduri europene, pot să vă spun că am depus cel mai mare număr de proiecte din țară, 75 și de cea mai mare valoare însumată, 500 milioane euro. Toate sunt aprobate pe conținut, dar nu vom primi bani pentru toate pentru că valoarea lor însumată depășește alocările pentru Timișoara. Am dovedit, însă, că suntem cei mai buni și la acest capitol, fonduri europene!

Iată câteva dintre proiectele ce vor fi implementate pe fonduri europene:

  • refacerea liniilor de tramvai şi modernizarea străzii Calea Bogdăneştilor
  • achiziția a 21 tramvaie ultramoderne, mari – trei proiecte, fiecare de câte 7 tramvaie
  • achiziţia de 44 autobuze electrice
  • construirea de noi corpuri la Școala Generală nr. 30
  • reabilitarea a două importante clădiri istorice, ultracentrale, sedii de licee: clădirea Liceului Electromotor și clădirea Liceului MIU
  • amenajarea de spații spitalicești și dotarea lor cu echipamente ultramoderne
  • anveloparea a 74 de blocuri, in care locuiesc aproape 4 mii de familii
  • construirea a 3 creşe
  • construirea a două 2 centre multifuncţionale pentru servicii sociale
  • proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, în parteneriat cu SC Aquatim, valoarea pentru Timişoara fiind de 42 milioane de euro.

După cum vedeţi, dragi timișoreni, sunt obiective din toate domeniile vieţii comunităţii –drumuri, poduri, școli, spitale, transport public, termoficare, cultură, sport, servicii sociale -, ceea ce înseamnă că fiecare timişorean va beneficia, într-un fel sau altul, de investiţiile noastre.

Ne asumăm efortul uriaș ce trebuie în continuare făcut şi suntem convinşi că, ÎMPREUNĂ, vom reuşi să transformăm în continuare în bine oraşul nostru drag, Timişoara!

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Sindicaliștii din Justiție anunță Proteste și Măsuri de Protest în Contextul Neplății Corecte a Salariilor

Publicat

în

De către

 

 

Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical au emis un comunicat în care aduc în atenție situația alarmantă a salariilor personalului din Autoritatea Judecătorească. Aceștia reclamă că salariile au fost greșit calculate la momentul elaborării actualei legi a salarizării nr. 153/2017, generând mii de procese în instanțele de judecată și nicio creștere salarială timp de 6 ani.

În anul 2023, angajatorii din sistemul judiciar au emis acte administrative de salarizare pentru punerea în executare a hotărârilor judecătorești, recunoscând și recalculând corect salariile personalului. Cu toate acestea, la întâlnirile cu autoritățile, inclusiv Ministerul Finanțelor Publice, s-a comunicat că nu există fonduri pentru plata integrală a salariilor și a tranșelor din hotărârile judecătorești și actele administrative, scadente în 2023.

Adunarea generală extraordinară a Sindicatului Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL a hotărât adoptarea unor forme de protest începând cu data de 11 decembrie 2023. Aceste măsuri includ participarea selectivă la ședințele de judecată și activitățile de urmărire penală, reducerea programului de lucru cu publicul și întreruperea activității în ziua votării bugetului de stat pentru anul 2024.

Sindicatul solicită coaliției de guvernare asigurarea, în regim de urgență, a fondurilor pentru achitarea integrală a salariilor recunoscute și recalculate prin hotărâri judecătorești și acordate prin actele administrative de salarizare emise în anul 2023. De asemenea, se cere prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a fondurilor necesare pentru achitarea integrală a salariilor și altor drepturi de natură salarială, precum și diferențelor de drepturi salariale restante.

Aceste măsuri de protest și solicitări au ca scop atragerea atenției asupra unei situații financiare precare în sectorul judiciar, subliniind importanța asigurării condițiilor normale de funcționare a instanțelor și parchetelor.

Continuă să citești

Actualitate

Controverse în Comuna Ghizela: Primarul Mircea Mirean, Acuzat de Repoziționarea Terenurilor în Folosul unei Companii

Publicat

în

De către

 

O nouă controversă izbucnește în comuna Ghizela, iar primarul Mircea Mirean este în centrul atenției pentru o serie de acuzații privind manevrele sale în ceea ce privește terenurile din zonă.

O fotografie dezvăluie transformările neautorizate ale unor parcele, aducând în prim-plan suspiciuni de favorizare a unei societăți.

În prima imagine, trei parcele sunt prezentate în starea lor inițială, înregistrate sistematic în data de 24 octombrie 2022.

Parcela 514, aparținând comunei și folosită ca pășune, prezintă un stâlp de înaltă tensiune – un detaliu crucial în contextul planurilor ulterioare de construire a unui parc fotovoltaic.

Pe 7 iulie 2023, proprietara acestor parcele, o locuitoare din Ghizela, a vândut totalul de 12 hectare către societatea Laanalytics, pentru o sumă impresionantă de 450.000 de euro.

Această tranzacție ridică semne de întrebare, mai ales că pe 25 octombrie 2023, primarul Mircea Mirean a repoziționat și repartizat cele trei parcele fără a obține un acord oficial prin Hotărârea Consiliului Local și fără a prezenta un motiv întemeiat, sub semnătura privată.

Cu toate acestea, reconfigurarea terenurilor a avut un impact semnificativ, deplasând stâlpul de înaltă tensiune pe parcela 516, care acum beneficiază și de un acces rutier nou creat. Aceste schimbări ridica semne de întrebare cu privire la legalitatea acțiunilor primarului, sugerând o favorizare explicită a societății Laanalytics.

Deși prețurile terenurilor agricole în zonă se situează între 3500 și 5000 de euro pe hectar, firma a plătit o sumă considerabil mai mare – 37.500 de euro pe hectar.

Această diferență semnificativă stârnește speculații cu privire la faptul că Laanalytics ar fi avut cunoștință prealabilă despre repoziționarea stâlpului de înaltă tensiune și că primarul Mirean ar fi intervenit în favoarea acestei societăți.

Întregul incident ridică întrebări cu privire la transparența și corectitudinea deciziilor luate de primarul Mircea Mirean și impune o cercetare imparțială pentru a clarifica legalitatea acțiunilor întreprinse în ceea ce pare a fi un tun de afacere.

Continuă să citești

Actualitate

Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române”

Universitatea Politehnica Timișoara își sărbătorește performanța în domeniul științei și artei, având mai multe cadre didactice printre laureații prestigioaselor Premii Academiei Române pentru Anul 2021. Gala festivă de înaltă ținută a avut loc în Aula Academiei Române, unde s-au decernat premii oamenilor de știință, artiștilor și literaților români care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturii și științei în anul precedent.

Grupul de lucrări intitulat „Studii teoretice și experimentale privind comportarea seismică a pereților beton armat și hibrizi/compoziți oțel beton / The seismic behavior of reinforced concrete and hybrid/composite shear walls – Theoretical and experimental approaches” a obținut prestigiosul Premiu „Anghelescu”. Autorii, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT, și prof.univ.dr.ing. Valeriu-Augustin Stoian, cadru didactic la Facultatea de Construcții din Timișoara, au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor semnificative în domeniul comportării seismică.

Premiul „Tudor Tănăsescu” a fost acordat grupului de lucrări intitulat „Modele şi regulatoare prin transformarea modelelor bazate pe produs tensorial”, avându-l ca autor principal pe lect.univ.dr.ing. Elena-Lorena Hedrea, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPT. Această recunoaștere vine ca o validare a cercetărilor și contribuțiilor de vârf în domeniul modelelor și regulatoarelor.

Prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, directorul Școlii Doctorale a Universității Politehnica Timișoara, a ridicat Diploma „Meritul Academic“, marcând poziția de frunte a revistei „Romanian Journal of Information Science and Technology“ în evaluarea internațională Clarivate.

Aceste distincții nu doar recunosc excelența academică a cadrelor didactice, dar și contribuie la consolidarea poziției Universității Politehnica Timișoara în peisajul academic și științific național și internațional. Recunoașterea acestor realizări de către Academia Română reprezintă o sursă de mândrie pentru întreaga comunitate academică și subliniază importanța cercetării și excelenței în educație. #Recunoaștere #AcademiaRomână #PremiileAcademiei #UPT #Excelență #Cercetare #Politehnica #Timișoara

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și