stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Petrecere cu 16 persoane, oprită de poliție într-un club din Timișoara

Publicat

în

Petrecere la un club în zona Lipovei, s-a lăsat cu un dosar penal pentru administratorul clubului.

În jurul orei 23:00, polițiștii timișoreni au descoperit că la o societate comercială de pe strada Divizia 9 Cavalerie, avea loc un eveniment privat care încălca prevederile Legii 55/2020.

La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o petrecere, la care participau un număr de 16 persoane.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cei 16 participanți au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 31.500 de lei conform Legii 55/2020.

Pe numele administratorului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”.

Politică

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, condamnată pentru luare de mită: Decizia Tribunalului Cluj

Publicat

în

De către

 

 

Tribunalul Cluj a emis o hotărâre de condamnare împotriva fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru luare de mită. Potrivit minuței emise de instanță, Sorina Pintea a primit o sentință de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Această hotărâre nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a interzis Sorinei Pintea să fie aleasă în funcţii publice sau să ocupe funcţia de manager în cadrul unui spital public, pe o durată de trei ani, conform deciziei tribunalului.

De asemenea, magistrații au dispus confiscarea sumei de 10.000 de euro de la Sorina Pintea, în legătură cu acuzațiile de luare de mită în formă continuată. Această hotărâre vine în urma acuzațiilor din aprilie 2020, când Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, sume de bani de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, care nu i s-ar fi cuvenit. Aceste sume ar fi reprezentat o parte din valoarea unui contract de achiziţie publică încheiat de spitalul pe care îl manageria, cu aceeași societate comercială.

Continuă să citești

Social

Stradă surpată în Slănic Prahova, ce măsuri au luat autoritățile: trafic complet interzis în zonă

Publicat

în

De către



Autoritățile prahovene au decis joi, referitor la situația de urgență din orașul Slănic Prahova, unde o porțiune a unei străzi s-a prăbușit, evacuarea unor imobile din zonă, interzicerea completă a traficului, atât rutier cat și pietonal, precum și efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului.

Amintim că o parte a unei străzi din Slănic, județul Prahova, s-a surpat joi dimineață, chiar în fața sediului Poliției din localitate. Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a informat că 20 de persoane au fost evacuate din zonă și că a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Într-un comunicat remis joi seară, după ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, autoritățile locale anunță că, „după evaluarea preliminară efectuată de experții cooptați în gestionarea acestei situații de urgență, au fost adoptate următoarele măsuri preventive:
– Extinderea perimetrului de siguranță, prin evacuarea unei scări de bloc a unui imobil din vecinătate, a postului de poliție și a unui operator economic;
– Interzicerea completă a traficului, atât rutier, cat și pietonal în zona perimetrului de siguranță;
– Efectuarea zilnică de măsurători de specialitate pentru a se determina dacă terenul continuă să se deplaseze;
– Inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea expertizei de specialitate care are ca scop stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului;
– Monitorizarea permanentă a situației”.

Cominicatul precizează totodată că „la nivelul autorității publice locale au fost identificate spații pentru cazarea persoanelor din imobilele evacuate, urmând ca, în situația în care acestea vor solicita sprijin, să fie direcționate spre aceste locații”.

De asemenea, menționează sursa citată, „evenimentul este atent monitorizat la nivel central, iar echipaje operative ale IGSU, Poliției Române și ale Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru gestionarea optimă a situației”.

Continuă să citești

Politică

Primarul Comunei Pădureni Dorin Ignuța plătește 8000 de euro pe o stație de autobuz!? Noaptea minții…..

Publicat

în

De către

 

În comuna Pădureni, un mic colț de liniște și natură, cetățenii se trezesc să fie martorii unor decizii administrative care ridică semne de întrebare și ridică din sprâncenele contribuabililor.

La conducerea acestei comunități se află primarul Dorin Ignuța, care în ultima perioadă a fost subiectul unor critici aprinse legate de gestionarea bugetului public și alocarea resurselor în proiecte considerate de unii ca fiind superficiale sau chiar inutile.

Una dintre cele mai recente controverse se învârte în jurul achiziționării unor stații de autobuz la un preț considerabil de ridicat.

Cu un cost de 8000 de euro pentru fiecare, cetățenii se întreabă cu oarecare indignare: cât de justificată este o astfel de cheltuială într-o perioadă în care nevoile esențiale, precum educația sau infrastructura rutieră, sunt adesea neglijate?

Argumentul principal al criticilor este că aceste stații de autobuz par să fie mai mult o formă de extravaganță decât o necesitate reală.

Cu toate că confortul călătorilor este important, mulți se întreabă dacă această sumă nu ar fi putut fi direcționată către alte proiecte care ar aduce beneficii tangibile întregii comunități.

În plus, aceste investiții par să fie doar vârful eisbergului.

Există numeroase alte proiecte care sunt considerate a fi fie nejustificate, fie ignorând cu desăvârșire prioritățile reale ale comunității.

Cheltuielile cu parcul de distracții sau cu ornamentele de Crăciun sunt doar câteva exemple care ridică semne de întrebare asupra priorităților administrației locale.

Cu toate acestea, primarul Pădureniului se apără, argumentând că investițiile în infrastructura de transport sunt esențiale pentru dezvoltarea comunității și atragerea potențialilor investitori.

Totuși, cetățenii sunt tot mai puțin convinși de aceste justificări și solicită o transparență mai mare în ceea ce privește cheltuirea banului public.

În final, este clar că în Pădureni există un conflict între viziunea administrativă și așteptările cetățenilor.

Este esențial ca aceste probleme să fie abordate într-un mod deschis și transparent, cu implicarea activă a comunității în procesul decizional.

În acest fel, se poate asigura că banii publici sunt cheltuiți cu înțelepciune și că prioritățile reale ale locuitorilor sunt reflectate în proiectele comunitare.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și