stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Petrecere cu 16 persoane, oprită de poliție într-un club din Timișoara

Publicat

în

Petrecere la un club în zona Lipovei, s-a lăsat cu un dosar penal pentru administratorul clubului.

În jurul orei 23:00, polițiștii timișoreni au descoperit că la o societate comercială de pe strada Divizia 9 Cavalerie, avea loc un eveniment privat care încălca prevederile Legii 55/2020.

La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o petrecere, la care participau un număr de 16 persoane.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cei 16 participanți au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 31.500 de lei conform Legii 55/2020.

Pe numele administratorului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Sindicaliștii din Justiție anunță Proteste și Măsuri de Protest în Contextul Neplății Corecte a Salariilor

Publicat

în

De către

 

 

Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical au emis un comunicat în care aduc în atenție situația alarmantă a salariilor personalului din Autoritatea Judecătorească. Aceștia reclamă că salariile au fost greșit calculate la momentul elaborării actualei legi a salarizării nr. 153/2017, generând mii de procese în instanțele de judecată și nicio creștere salarială timp de 6 ani.

În anul 2023, angajatorii din sistemul judiciar au emis acte administrative de salarizare pentru punerea în executare a hotărârilor judecătorești, recunoscând și recalculând corect salariile personalului. Cu toate acestea, la întâlnirile cu autoritățile, inclusiv Ministerul Finanțelor Publice, s-a comunicat că nu există fonduri pentru plata integrală a salariilor și a tranșelor din hotărârile judecătorești și actele administrative, scadente în 2023.

Adunarea generală extraordinară a Sindicatului Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL a hotărât adoptarea unor forme de protest începând cu data de 11 decembrie 2023. Aceste măsuri includ participarea selectivă la ședințele de judecată și activitățile de urmărire penală, reducerea programului de lucru cu publicul și întreruperea activității în ziua votării bugetului de stat pentru anul 2024.

Sindicatul solicită coaliției de guvernare asigurarea, în regim de urgență, a fondurilor pentru achitarea integrală a salariilor recunoscute și recalculate prin hotărâri judecătorești și acordate prin actele administrative de salarizare emise în anul 2023. De asemenea, se cere prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a fondurilor necesare pentru achitarea integrală a salariilor și altor drepturi de natură salarială, precum și diferențelor de drepturi salariale restante.

Aceste măsuri de protest și solicitări au ca scop atragerea atenției asupra unei situații financiare precare în sectorul judiciar, subliniind importanța asigurării condițiilor normale de funcționare a instanțelor și parchetelor.

Continuă să citești

Social

✝) Duminica a 27-a după Rusalii (Tămăduirea femeii gârbove) 10 Decembrie 2023

Publicat

în

De către

 

DUMINICA
A DOUĂZECI ŞI ŞAPTEA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Evanghelia de la Luca
(XIII, 10-17)

n vremea aceea, învăţa Iisus în una din sinagogi, sâmbăta. Şi iată, o femeie care de optsprezece ani avea un duh de neputinţă şi era gârbovă şi nu putea nicidecum să se ridice. Iar Iisus, văzând-o, a chemat-o şi i-a zis: „Femeie, dezlegată eşti tu de neputinţa ta!“ Şi Şi-a pus mâinile pe ea, şi ea îndată s’a îndreptat şi-L slăvea pe Dumnezeu. Dar mai-marele sinagogii, mâniindu-se că Iisus a vindecat-o sâmbăta, drept răspuns a zis către mulţime: „Şase zile sunt în care trebuie să se lucreze; aşadar, în ele veniţi şi vă vindecaţi, dar nu în ziua sâmbetei!…“. Iar Domnul i-a răspuns, zicând: „Făţarnicilor! Fiecare din voi oare nu-şi dezleagă sâmbăta boul sau asinul de la iesle şi-l duce de-l adapă? Dar aceasta, fiică a lui Avraam fiind, pe care, iată, de optsprezece ani a legat-o Satana, oare nu se cuvenea să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua sâmbetei?“ Şi zicând El acestea, toţi cei care-I stăteau împotrivă se ruşinau; şi toată mulţimea se bucura de toate slăvitele fapte săvârşite de El

Continuă să citești

Actualitate

Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române”

Universitatea Politehnica Timișoara își sărbătorește performanța în domeniul științei și artei, având mai multe cadre didactice printre laureații prestigioaselor Premii Academiei Române pentru Anul 2021. Gala festivă de înaltă ținută a avut loc în Aula Academiei Române, unde s-au decernat premii oamenilor de știință, artiștilor și literaților români care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturii și științei în anul precedent.

Grupul de lucrări intitulat „Studii teoretice și experimentale privind comportarea seismică a pereților beton armat și hibrizi/compoziți oțel beton / The seismic behavior of reinforced concrete and hybrid/composite shear walls – Theoretical and experimental approaches” a obținut prestigiosul Premiu „Anghelescu”. Autorii, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT, și prof.univ.dr.ing. Valeriu-Augustin Stoian, cadru didactic la Facultatea de Construcții din Timișoara, au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor semnificative în domeniul comportării seismică.

Premiul „Tudor Tănăsescu” a fost acordat grupului de lucrări intitulat „Modele şi regulatoare prin transformarea modelelor bazate pe produs tensorial”, avându-l ca autor principal pe lect.univ.dr.ing. Elena-Lorena Hedrea, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPT. Această recunoaștere vine ca o validare a cercetărilor și contribuțiilor de vârf în domeniul modelelor și regulatoarelor.

Prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, directorul Școlii Doctorale a Universității Politehnica Timișoara, a ridicat Diploma „Meritul Academic“, marcând poziția de frunte a revistei „Romanian Journal of Information Science and Technology“ în evaluarea internațională Clarivate.

Aceste distincții nu doar recunosc excelența academică a cadrelor didactice, dar și contribuie la consolidarea poziției Universității Politehnica Timișoara în peisajul academic și științific național și internațional. Recunoașterea acestor realizări de către Academia Română reprezintă o sursă de mândrie pentru întreaga comunitate academică și subliniază importanța cercetării și excelenței în educație. #Recunoaștere #AcademiaRomână #PremiileAcademiei #UPT #Excelență #Cercetare #Politehnica #Timișoara

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și