stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

FIFA a decis ca Polonia să se califice fără joc în finala barajului pentru Cupa Mondială, după excluderea Rusiei

Publicat

în

FIFA a anunţat, marţi, că Polonia este calificată fără joc în finala barajului pentru accederea la Cupa Mondială din Qatar, în urma excluderii Rusiei din toate competiţiile fotbalistice internaţionale, în urma invadării Ucrainei.

 

 

 

Biroul Comitetului de Organizare FIFA a luat decizii-cheie în legătură cu meciurile din play-off-ul european pentru Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, în urma consultării cu UEFA şi cu asociaţiile membre participante.

1) Amânarea meciului dintre Scoţia şi Ucraina pe Calea A

La 3 martie 2022, Federaţia Ucraineană de Fotbal a scris FIFA, solicitând ca meciurile sale de calificare să fie reprogramate din cauza imposibilităţii de a organiza atât călătoriile, cât şi antrenamentele unei echipe în circumstanţele actuale.

În urma consultării cu UEFA şi cu cele patru asociaţii membre participante pe Calea A a play-off-urilor europene de calificare, s-a convenit în unanimitate, în spiritul solidarităţii, să accepte această solicitare. Meciul dintre Scoţia şi Ucraina, programat iniţial pentru 24 martie 2022, va fi acum amânat în fereastra existentă în iunie şi, în consecinţă, meciul dintre câştigătoarea întâlnirii Scoţia-Ucraina cu învingătoarea partidei Ţara Galilor-Austria va fi, de asemenea, amânat pentru aceeaşi fereastră.

De asemenea, s-a convenit că meciul dintre Ţara Galilor şi Austria va rămâne aşa cum era programat, la 24 martie 2022.

Părţile relevante analizează meciuri alternative pentru echipele afectate în fereastra din martie. În mod similar, detaliile meciurilor reprogramate vor fi anunţate în timp util, iar calendarul internaţional al meciurilor din iunie va fi adaptat după cum este necesar pentru echipele în cauză, odată ce aceste detalii au fost finalizate.

2) Polonia drum liber pentru finală pe Calea B

În plus, în urma deciziei din 28 februarie 2022, luată împreună cu Comitetul Executiv al UEFA, de a suspenda toate echipele ruse de la participarea la competiţiile FIFA şi UEFA până la o nouă notificare, Biroul Comitetului de Organizare FIFA a decis că Polonia va primi un <bye> în drumul pentru finala de pe Calea B, care urmează să aibă loc la 29 martie 2022 şi în care se va înfrunta cu câştigătoarea meciului dintre Suedia şi Cehia”, a precizat FIFA, pe site-ul oficial.

În urma preliminariilor europene şi a Ligii Naţiunilor, Rusia, Polonia, Suedia şi Cehia luptau pentru un loc la Cupa Mondială din Qatar, fiind repartizate pe Calea B a play-off-ului. Semifinalele calificărilor ar fi trebuit să fie Rusia – Polonia şi Suedia – Cehia, la 24 martie, iar învingătoarele urmau să joace un meci pentru un loc la turneul final din Qatar. Gazda finalei era în mod normal câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia, la 29 martie.

Federaţia Rusă de Fotbal a făcut apel, marţi, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv faţă de suspendarea echipelor sale din compeţiile internaţionale.

Până când TAS va judeca pe fond această sancţiune fără precedent, luată de FIFA şi UEFA din cauza invadării Ucrainei, FUR cere suspendarea executării aplicării deciziilor celor două foruri, ceea ce ar permite echipei naţionale a Rusiei să evolueze, în martie, în barajul Cupei Mondiale din Qatar.

Deocamdată, instanţa cu sediul la Lausanne va deschide „două proceduri separate”, una vizând FIFA şi UEFA în asociere cu aproximativ cincisprezece federaţii naţionale care refuză deschis să înfrunte Rusia, a precizat TAS, într-un comunicat.

Este mai ales cazul polonezilor, adversari ai ruşilor în prima fază a play-offului pentru Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie) şi care au anunţat că refuză să participe la această confruntare încă înainte de decizia FIFA.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Dominic Fritz nu-l vrea pe Nicusor Dan !Ramane alaturi de Elena Lasconi!

Publicat

în

De către

„Eu recunosc că nu înțeleg pe deplin strategia lui Nicușor Dan, pe care îl apreciez foarte mult. Nu știu dacă vrea susținerea partidelor de sistem, să ajungă cumva candidatul coaliției, sau dacă își dorește să fie o alternativă la partidele anti-sistem. Cred că cel puțin aici, eu ca alegător, mi-as dori o clarificare”, a spus primarul Timișoarei.

Nicușor Dan a răspuns susținând că „este o decizie statutară a partidului”.

„Urmează o competiție electorală și oamenii se vor uita la candidați: ce am făcut, proiectele noastre pentru România. Din competiția asta, să câștige cel mai bun. Cea mai importantă este susținerea oamenilor. Dacă vorbim de mine, votat și de membri USR și de membri PNL, care aveau propriul candidat. Deci, în alegeri pe persoană, cum sunt alegerile pentru președinte, contează foarte mult candidatul”, a mai spus primarul Capitalei.

Continuă să citești

Actualitate

Marcel Ciolacu legat de Crin Antonescu pana la capat!

Publicat

în

De către

Sondajul de opinie realizat de coaliție pentru presedintele Romaniei îl include doar pe Crin Antonescu din partea arcului guvernamental, a declarat Marcel Ciolacu!Cercetarea sociologică va analiza trendurile politice, precum și susţinerea de care se bucură mai multe persoane care ar putea candida la alegerile prezidenţiale, precum Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion.PSD, PNL și UDMR ar putea organiza, în februarie, un eveniment comun de lansare a candidaturii lui Crin Antonescu la prezidențiale.

Continuă să citești

Actualitate

Alt virus din China a ajuns in Romania!

Publicat

în

De către

O femeie de 67 de ani, internată la Spitalul Clinic Județean din Oradea, a fost diagnosticată cu virusul HMPV.
HMPV (metapneumovirusul uman), este un virus respirator similar cu virusul respirator sincițial (RSV) și este o cauză frecventă a infecțiilor tractului respirator, în special la copii, vârstnici și persoane cu sistem imunitar slăbit.
Se transmite prin contact direct cu secreții respiratorii infectate (tuse, strănut) sau prin contact cu suprafețe contaminate. Este foarte contagios, mai ales în spații aglomerate.
În prezent, China se confruntă cu o creștere semnificativă a infecțiilor respiratorii cauzate de acest virus. Este important de menționat că, deși HMPV circulă de mai mulți ani și poate provoca îmbolnăviri semnificative, experții nu consideră că reprezintă o amenințare pandemică similară cu COVID-19.
Cât despre femeia din România diagnosticată cu HMPV, „pacienta are comorbidități. Debutul bolii a fost pe 26 decembrie. Simptomatologia respiratorie a fost testată PCR la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Astăzi am primit rezultatul. Atitudinea e similară cazurilor de COVID. S-a demarat ancheta epidemiologică”, a declarat pentru Agerpres directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.
Potrivit acesteia, virusul este periculos la copii, la persoane vârstnice și la cei care au boli cronice, sistemul imunitar deficitar.
Pacienta este internată în stare stabilă și este izolată.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și