stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

FIFA a decis ca Polonia să se califice fără joc în finala barajului pentru Cupa Mondială, după excluderea Rusiei

Publicat

în

FIFA a anunţat, marţi, că Polonia este calificată fără joc în finala barajului pentru accederea la Cupa Mondială din Qatar, în urma excluderii Rusiei din toate competiţiile fotbalistice internaţionale, în urma invadării Ucrainei.

 

 

 

Biroul Comitetului de Organizare FIFA a luat decizii-cheie în legătură cu meciurile din play-off-ul european pentru Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, în urma consultării cu UEFA şi cu asociaţiile membre participante.

1) Amânarea meciului dintre Scoţia şi Ucraina pe Calea A

La 3 martie 2022, Federaţia Ucraineană de Fotbal a scris FIFA, solicitând ca meciurile sale de calificare să fie reprogramate din cauza imposibilităţii de a organiza atât călătoriile, cât şi antrenamentele unei echipe în circumstanţele actuale.

În urma consultării cu UEFA şi cu cele patru asociaţii membre participante pe Calea A a play-off-urilor europene de calificare, s-a convenit în unanimitate, în spiritul solidarităţii, să accepte această solicitare. Meciul dintre Scoţia şi Ucraina, programat iniţial pentru 24 martie 2022, va fi acum amânat în fereastra existentă în iunie şi, în consecinţă, meciul dintre câştigătoarea întâlnirii Scoţia-Ucraina cu învingătoarea partidei Ţara Galilor-Austria va fi, de asemenea, amânat pentru aceeaşi fereastră.

De asemenea, s-a convenit că meciul dintre Ţara Galilor şi Austria va rămâne aşa cum era programat, la 24 martie 2022.

Părţile relevante analizează meciuri alternative pentru echipele afectate în fereastra din martie. În mod similar, detaliile meciurilor reprogramate vor fi anunţate în timp util, iar calendarul internaţional al meciurilor din iunie va fi adaptat după cum este necesar pentru echipele în cauză, odată ce aceste detalii au fost finalizate.

2) Polonia drum liber pentru finală pe Calea B

În plus, în urma deciziei din 28 februarie 2022, luată împreună cu Comitetul Executiv al UEFA, de a suspenda toate echipele ruse de la participarea la competiţiile FIFA şi UEFA până la o nouă notificare, Biroul Comitetului de Organizare FIFA a decis că Polonia va primi un <bye> în drumul pentru finala de pe Calea B, care urmează să aibă loc la 29 martie 2022 şi în care se va înfrunta cu câştigătoarea meciului dintre Suedia şi Cehia”, a precizat FIFA, pe site-ul oficial.

În urma preliminariilor europene şi a Ligii Naţiunilor, Rusia, Polonia, Suedia şi Cehia luptau pentru un loc la Cupa Mondială din Qatar, fiind repartizate pe Calea B a play-off-ului. Semifinalele calificărilor ar fi trebuit să fie Rusia – Polonia şi Suedia – Cehia, la 24 martie, iar învingătoarele urmau să joace un meci pentru un loc la turneul final din Qatar. Gazda finalei era în mod normal câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia, la 29 martie.

Federaţia Rusă de Fotbal a făcut apel, marţi, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv faţă de suspendarea echipelor sale din compeţiile internaţionale.

Până când TAS va judeca pe fond această sancţiune fără precedent, luată de FIFA şi UEFA din cauza invadării Ucrainei, FUR cere suspendarea executării aplicării deciziilor celor două foruri, ceea ce ar permite echipei naţionale a Rusiei să evolueze, în martie, în barajul Cupei Mondiale din Qatar.

Deocamdată, instanţa cu sediul la Lausanne va deschide „două proceduri separate”, una vizând FIFA şi UEFA în asociere cu aproximativ cincisprezece federaţii naţionale care refuză deschis să înfrunte Rusia, a precizat TAS, într-un comunicat.

Este mai ales cazul polonezilor, adversari ai ruşilor în prima fază a play-offului pentru Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie) şi care au anunţat că refuză să participe la această confruntare încă înainte de decizia FIFA.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Controverse în Comuna Ghizela: Primarul Mircea Mirean, Acuzat de Repoziționarea Terenurilor în Folosul unei Companii

Publicat

în

De către

 

O nouă controversă izbucnește în comuna Ghizela, iar primarul Mircea Mirean este în centrul atenției pentru o serie de acuzații privind manevrele sale în ceea ce privește terenurile din zonă.

O fotografie dezvăluie transformările neautorizate ale unor parcele, aducând în prim-plan suspiciuni de favorizare a unei societăți.

În prima imagine, trei parcele sunt prezentate în starea lor inițială, înregistrate sistematic în data de 24 octombrie 2022.

Parcela 514, aparținând comunei și folosită ca pășune, prezintă un stâlp de înaltă tensiune – un detaliu crucial în contextul planurilor ulterioare de construire a unui parc fotovoltaic.

Pe 7 iulie 2023, proprietara acestor parcele, o locuitoare din Ghizela, a vândut totalul de 12 hectare către societatea Laanalytics, pentru o sumă impresionantă de 450.000 de euro.

Această tranzacție ridică semne de întrebare, mai ales că pe 25 octombrie 2023, primarul Mircea Mirean a repoziționat și repartizat cele trei parcele fără a obține un acord oficial prin Hotărârea Consiliului Local și fără a prezenta un motiv întemeiat, sub semnătura privată.

Cu toate acestea, reconfigurarea terenurilor a avut un impact semnificativ, deplasând stâlpul de înaltă tensiune pe parcela 516, care acum beneficiază și de un acces rutier nou creat. Aceste schimbări ridica semne de întrebare cu privire la legalitatea acțiunilor primarului, sugerând o favorizare explicită a societății Laanalytics.

Deși prețurile terenurilor agricole în zonă se situează între 3500 și 5000 de euro pe hectar, firma a plătit o sumă considerabil mai mare – 37.500 de euro pe hectar.

Această diferență semnificativă stârnește speculații cu privire la faptul că Laanalytics ar fi avut cunoștință prealabilă despre repoziționarea stâlpului de înaltă tensiune și că primarul Mirean ar fi intervenit în favoarea acestei societăți.

Întregul incident ridică întrebări cu privire la transparența și corectitudinea deciziilor luate de primarul Mircea Mirean și impune o cercetare imparțială pentru a clarifica legalitatea acțiunilor întreprinse în ceea ce pare a fi un tun de afacere.

Continuă să citești

Actualitate

Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Cadre Didactice de Excepție de la Universitatea Politehnica Timișoara, Laureate ale Premiilor Academiei Române”

Universitatea Politehnica Timișoara își sărbătorește performanța în domeniul științei și artei, având mai multe cadre didactice printre laureații prestigioaselor Premii Academiei Române pentru Anul 2021. Gala festivă de înaltă ținută a avut loc în Aula Academiei Române, unde s-au decernat premii oamenilor de știință, artiștilor și literaților români care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturii și științei în anul precedent.

Grupul de lucrări intitulat „Studii teoretice și experimentale privind comportarea seismică a pereților beton armat și hibrizi/compoziți oțel beton / The seismic behavior of reinforced concrete and hybrid/composite shear walls – Theoretical and experimental approaches” a obținut prestigiosul Premiu „Anghelescu”. Autorii, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT, și prof.univ.dr.ing. Valeriu-Augustin Stoian, cadru didactic la Facultatea de Construcții din Timișoara, au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor semnificative în domeniul comportării seismică.

Premiul „Tudor Tănăsescu” a fost acordat grupului de lucrări intitulat „Modele şi regulatoare prin transformarea modelelor bazate pe produs tensorial”, avându-l ca autor principal pe lect.univ.dr.ing. Elena-Lorena Hedrea, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPT. Această recunoaștere vine ca o validare a cercetărilor și contribuțiilor de vârf în domeniul modelelor și regulatoarelor.

Prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, directorul Școlii Doctorale a Universității Politehnica Timișoara, a ridicat Diploma „Meritul Academic“, marcând poziția de frunte a revistei „Romanian Journal of Information Science and Technology“ în evaluarea internațională Clarivate.

Aceste distincții nu doar recunosc excelența academică a cadrelor didactice, dar și contribuie la consolidarea poziției Universității Politehnica Timișoara în peisajul academic și științific național și internațional. Recunoașterea acestor realizări de către Academia Română reprezintă o sursă de mândrie pentru întreaga comunitate academică și subliniază importanța cercetării și excelenței în educație. #Recunoaștere #AcademiaRomână #PremiileAcademiei #UPT #Excelență #Cercetare #Politehnica #Timișoara

Continuă să citești

Actualitate

Primarul cu salar de 7000 de lei și are patru case!

Publicat

în

De către

Pavel Teodor primarul orașului Recaș a fost cam strângăreț în calitate de primar.

Acest edil, neserios  cu o mulțime de cetățeni, și-a cam consumat voturile.

Primarul Pavel Teodor conform declarației de avere are un salariu de 7000 RON/ LUNAR, dar are o avere cu multe semne de întrebare.

Deține un Teren în Bazoș de 2000mp, are terenuri agricole de aprox. 4 ha, un teren intravilan în Recaș de 647mp, un apartament în Timișoara de 56mp. Și acum urmează partea interesantă.

Edilul din Recaș deține patru case de locuit:

  • o casă de locuit de 800mp
  • casă de locuit de 880mp
  • casă de locuit de 1439mp
  • casă de locuit 540mp.

Dragi cetățeni și stimați cititori acest primar este milionar în euro, dacă vinde aceste proprietăți.

Cum se poate să dețină o asemenea un primar, cu un salar de doar 7000 RON/LUNAR?!

NU ne mai luați de PROȘTI…..că nu mai merge….

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și