stiriacum.ro

Suntem sociabili

Editorial

Premierul Ciolacu Anunță Prelungirea Limitării Adaosului Comercial pentru Alimente

Publicat

în

 

Într-o declarație făcută înaintea ședinței de guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat o măsură importantă pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor.

Această inițiativă vizează prelungirea limitării adaosului comercial pentru alimentele de bază și extinderea acestei măsuri la un număr mai mare de produse, de la 14 la 21.

Scopul principal al acestei măsuri este de a asigura stabilitatea prețurilor la alimente, mai ales în perioada rece a iernii, când gospodăriile se confruntă cu cheltuieli mai mari.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei extinderi, menționând că datele de la Institutul Național de Statistică arată că măsura a avut un impact pozitiv.

Aceasta a oprit creșterea excesivă a prețurilor și a determinat scăderi semnificative pentru multe dintre produsele incluse în listă.

O noutate importantă adusă de această prelungire este introducerea unei limite de 5% a adaosului comercial pentru produsele precum ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui și carne de vită care sunt importate vrac și nu sunt procesate în România.

Acestă măsură are rolul de a descuraja practicile speculative ale unor comercianți care importă produse la prețuri reduse și le vând cu adaosuri semnificative, profitând de nevoile zilnice ale familiilor.

Este important de menționat că această măsură nu se aplică la cheltuielile cu medicamentele și materialele sanitare, serviciile medicale, acțiunile și programele de sănătate, precum și în cazul cheltuielilor pentru unitățile de învățământ preuniversitar și universitar.

Astfel, protejarea puterii de cumpărare a românilor rămâne o prioritate, în special pentru familiile cu venituri medii și mici.

Lista de produse agricole și alimentare afectate de aceste măsuri include alimente de bază precum pâine, lapte, ouă, ulei, carne de pui și de porc, legume și fructe proaspete, zahăr, orez, cozonac, bulion de roșii, smântână, margarină, drojdie și carne tocată.

 

Aceste reglementări sunt menite să asigure accesul la produse esențiale la prețuri corecte și să combată practicile speculative din industrie.

În final, premierul Ciolacu a subliniat importanța continuării acestor măsuri pentru binele populației și a dat asigurări că guvernul său nu va tolera speculația în domeniul alimentar, cu un accent deosebit pe protejarea nevoilor cotidiene ale familiilor din România.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Editorial

Romania educata!O eleva din Oradea l-a injunghiat pe un pedagog!

Publicat

în

De către

Romania educata!O intamplare dramatica care putea sa se transforme intr-o tragedie s-a petrecut intr-o scoala din Ardeal.                                  O fata .eleva la Liceul Tehnologic din Oradea l-a injunghiat pe pedagogul scolii cu un cutit cu o lama de 21 cm, de vreo cinci ori in spate.Daca ati citit pana aici stirea poate nu vi s-ar parea prea iesit din comun gestul fetei de 16 ani. Scena este rupta din filme cand aflam ca locul „transarii” pedagogului era biroul directorului scolii unde alaturi de el mai erau in momentul macelului, atentie: directorul scolii, directorul adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei.                                                                                                                 Deci de fata cu cinci persoane, eleva a scos cutitul din maneca si l-a hacuit pe pedagog.Nici unul din cei prezenti in birou nu a putut-o opri pe fata.Si ca finalul sa va lase cu gura cascata, va spun motivul spintecarii pedagogului. Cu o seara inainte pedagogul a surpins-o pe elava in camin cu un baiat, dupa care a raportat directorului scolii incidentul.Si pentru ca a fost parata la directiune, minora s-a gandit sa bage cutitul in educator de vreo cinci, sase ori.Asta e !

Continuă să citești

Actualitate

Aleodor SOBOLU primarul din comuna Orțișoara, este acel primar care nu vrea șă își completeze declarația de AVERE! ANI va lua măsuri!

Publicat

în

De către

Tupeistul sau analfabetul politic Aleodor Sobolu, primarul din comuna Orțișoara, nu și-a completat declarația de avere din 2020. Imediat intrăm în anul 2024.

Acest om are un tupeu ieșit din comun, i-a păcălit pe cetățenii să îl voteze, și acum crede că este tarlaua lui personală.

Oameni fără conduită și fără obraz , din această categorie face parte Aleodor.

În 2020 a ieșit la mustață primar. La anul cetățenii sunt hotărâți să nu îl mai voteze.

Acest primar a făcut toate combinațiile posibile în comună, a mințit și păcălit oamenii cum a vrut el.

În declarația de avere, completată în 2020, figureză cu două mașini, o Toyota Yaris, și un Mercedes sin 2016(de unde a avut bani să cumpere…..numai el știe.)

  • deține o casă în Orțișoara din 2017 cu o suprafață de 980mp
  • Salariu anual era în 2020 65.000 RON(5500 ron/ lunar)

Cu o mie de euro salar pe lună are bani de Mercedes din 2016?????!!!! Cam șmecher și hoț neprins acest individ…….

Hai ALEODORE completează declarația de avere și interese, până nu vine ANI și DNA-ul!!!! Să vedem cu ce te-ai mai îmbogățit…….sau o ascunde bine ….averea…..

Mai urmează și alții…….

Continuă să citești

Editorial

#PSDemafie atac mafiot la vicepresedintele CJTimis, A.Proteasa!

Publicat

în

De către

#PSDemafie în acțiune! Frații Simonis fac politica mafiota. Indeasa banii PSD in mass-media sa acopere afacerile imobiliare și silvice ale famigliei! Alfred Simonis șef al Camerei Deputaților vrea să aducă „ciuma roșie” la vârful Consiliului Județean Timiș! Ar fi o catastrofa politică și administrativă să ajungă „semianalfabeții” ăștia sa împartă milioanele de euro timp de patru ani.Familia Simonis are nevoie de bani,vin alegerile și un picior in fund din partea bănățenilor ii va trimite în brațele DNA cu tot cu acoliții lor! Aici vedeți în acțiune mafiota pe unul din frații Simonis.

La familia Simonis, practicile mafiote sunt un drept! După ce intimidarea mea prin mesaje a eșuat, a trecut la telefoane. Iată un fragment din cele 16 minute de delir interlop ale lui Gerald Simonis, cel care m-a șantajat și m-a amenințat cu bătaia, și pe mine și pe președintele CJ Timiș.
Am refuzat să pun presiune pe funcționarii publici ca să elibereze un aviz ilegal familiei Simonis, iar urmările au apărut în câteva săptămâni: prima dată un scandal fabricat cu informații trunchiate și manipulate despre Centrul de legume și fructe de la Tomnatic, iar apoi tentative de demitere a mea, din fericire lipsite de sprijin.
Am vrut să tranșez situația în plenul de astăzi, dar consilierii județeni PSD s-au eschivat pentru că nu au putut să îndeplinească comanda lui Alfred Simonis: n-au reușit nici să adune semnături, nici să pornească vreo acțiune de revocare a mea.
Pentru că mi-au fost atacate reputația și demnitatea, am explicat, și verbal, și în scris, și cu acte, că nu există nicio problemă și nici o legătură între activitatea mea și construirea Centrului de Legume și Fructe.
Însă consilierii județeni PSD continuă să lanseze aberații în spațiul public, „convinși” de Simonis să procedeze astfel. Aproape că îi înțeleg deoarece nu e ușor să faci față unora care se autointitulează „Escobar de Moșnița” și amenință să bată pe stradă pe cei care nu răspund la comenzi. Apucăturile mafiote ale lui Gerald „Bilă” Simonis nu se opresc însă la imobiliare, el fiind implicat în politică, atât în calitate de candidat cât și sponsor al lui Alfred „Freddy” Simonis, fratele și asociatul său în afaceri.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și