Actualitate

România și Cabo Verde: Aproape Cinci Decenii de Relație Bazată pe Valori Democratice

Publicat

în

 

 

Relația solidă dintre România și Cabo Verde, construită în aproape cinci decenii, este ancorată în respectul reciproc pentru valorile democratice. Într-o serie de întâlniri de marcă cu oficialii de rang înalt din Cabo Verde – Președintele, Prim-ministrul și Președintele Adunării Naționale, am identificat oportunități concrete de colaborare pentru a întări legăturile bilaterale.

În dialogurile cu Președintele José Maria Neves, am exprimat aprecierea pentru performanțele remarcabile ale țării sale în domeniul apărării drepturilor omului și guvernanței democratice în contextul african. Am convenit să intensificăm cooperarea în domenii cheie precum gestionarea situațiilor de urgență, combaterea schimbărilor climatice, agricultura și siguranța alimentară, educația, cercetarea și inovarea.

România rămâne un susținător ferm al aprofundării relațiilor dintre Uniunea Europeană și Cabo Verde. Aceste relații sunt deja excelente și au la bază un Parteneriat Special, o inițiativă unică pentru o țară africană, începând cu anul 2007. Cabo Verde se afirmă ca un aliat de încredere al Uniunii Europene atât în forurile internaționale, cât și în contextul african. Solidaritatea și colaborarea continuă să definească această parteneriat strategic care promovează valorile comune și aspirațiile de progres pentru ambele țări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și

Exit mobile version