stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Timișoara, un Hub de Afaceri de Top în 2024 – Forbes Romania

Publicat

în

 

 

Forbes Romania a desemnat Timișoara drept una dintre cele mai bune orașe pentru afaceri în 2024, atrăgând atenția asupra leadershipului etic, a comunicării eficiente și a inovației tehnologice în domeniul afacerilor. Conferința „Best Cities For Business Timișoara 2024” a adunat lideri din industrie, academicieni și antreprenori pentru a discuta despre tendințele și acțiunile cheie care definesc peisajul economic din oraș.

Unul dintre punctele de discuție importante a fost etica în afaceri și importanța acesteia în leadership. Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan a subliniat că etica ar trebui să fie un aspect intrinsec al leadershipului și că comunicarea internă și coaching-ul sunt esențiale pentru succesul unei echipe. Drăgan a evidențiat, de asemenea, necesitatea unei abordări echilibrate între inovație și tradiție în contextul schimbărilor tehnologice rapide.

Un alt aspect abordat în cadrul conferinței a fost legat de impactul tehnologiei și al inteligenței artificiale asupra luării deciziilor și a modului în care ne raportăm la informație. Drăgan a susținut că inteligența artificială este un rău necesar, care va deveni tot mai prezent în viața noastră și că este esențial să fim pregătiți pentru schimbările pe care le aduce în modul în care luăm decizii și ne raportăm la cunoștințe.

În plus, Drăgan a adus în discuție și rolul liderului în promovarea capitalului cultural și a colaborării între sectorul public și privat pentru dezvoltarea comunității locale. Prin intermediul unei conexiuni strânse cu sectorul privat, Universitatea Politehnica din Timișoara a reușit să devină un centru cultural vibrant, organizând evenimente culturale și artistice care au contribuit la îmbogățirea vieții academice și sociale din campus.

Conferința „Best Cities For Business Timișoara 2024” a evidențiat importanța leadershipului etic, a inovației și a colaborării între diferitele sectoare pentru promovarea dezvoltării economice și sociale durabile în orașul Timișoara.

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara Domină Clasamentul în Domeniul „Engineering and Computer Science

Publicat

în

De către

 

 

Universitatea Politehnica din Timișoara a primit o distincție deosebită în lumea academică, plasându-se pe primul loc în țară în domeniul „Engineering and Computer Science”, conform clasamentului academic internațional ScholarGPS™.

Clasamentul ScholarGPS™, cel mai recent instrument de evaluare a activității academice la nivel mondial, a evidențiat Universitatea Politehnica Timișoara ca lider în domeniul său de expertiză, atât la nivel național, cât și în rândul instituțiilor academice de prestigiu din întreaga lume.

Printre laureații notorii ai acestei distincții se numără academicienii Ion Boldea și Radu-Emil Precup, recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în domeniul „Electrical and Computer Engineering”. Ion Boldea, ocupând poziția a treia în rândul cercetătorilor români, este apreciat pentru articolele sale de referință, precum „Fiber-Reinforced Polymer Composites: Manufacturing, Properties, and Applications”, semnat împreună cu prof.dr.ing. Linul Emanoil, și „Automotive Electric Propulsion Systems With Reduced or No Permanent Magnets: An Overview”.

Clasamentul ScholarGPS™ nu numai că evaluează instituțiile și cercetătorii, ci oferă și o perspectivă cuprinzătoare asupra ariilor de expertiză și a publicațiilor cele mai citate, contribuind astfel la evidențierea excelenței în domeniul academic.

Prin această recunoaștere de prestigiu, Universitatea Politehnica Timișoara confirmă angajamentul său față de excelență academică și contribuția sa semnificativă la dezvoltarea cunoașterii și inovării în domeniul ingineriei și informaticii.

Continuă să citești

Învățământ

Universitatea Politehnica Timișoara își premiază câștigătorii celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”

Publicat

în

De către

 

Universitatea Politehnica Timișoara a fost gazda unei festivități pline de emoție și realizare, în cadrul căreia s-au premiat cei peste 120 de câștigători ai celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”. Peste 1000 de elevi din întreaga țară au participat la concursurile desfășurate în perioada februarie – aprilie 2024, iar pentru cei mai buni dintre ei a venit momentul recompensei.

Festivitatea de premiere, care a avut loc în Auditoriumul Centrului de Conferințe al UPT, a fost o ocazie deosebită de a evidenția efortul și talentul elevilor în diverse domenii. Aceștia au fost răsplătiți nu doar cu premii și diplome, ci și cu oportunitatea de a fi admiși fără concurs de admitere în facultățile Universității Politehnica Timișoara, conform metodologiei stabilite.

Evenimentul a fost marcat de prezența emoționată a câștigătorilor, a profesorilor care i-au pregătit și a părinților care i-au susținut în parcursul lor educațional. Pe lângă festivitatea de premiere, elevii au avut parte de un program bogat în timpul șederii lor la Timișoara, care a inclus participarea la ateliere pregătite de UPT, prezentarea facultăților, precum și vizitarea Bibliotecii și Campusului UPT.

Universitatea Politehnica Timișoara continuă astfel să încurajeze și să susțină excelența în rândul elevilor, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare care să le asigure un viitor profesional de succes. Evenimentul a fost nu doar o festivitate de premiere, ci și o confirmare a angajamentului continuu al UPT în promovarea excelenței academice și a talentului tânăr din întreaga țară.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și