Actualitate

Persoanele care nu sunt vaccinate cu trei doze ar putea rămâne fără certificat Covid-19

Publicat

în

Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis astăzi, 21 decembrie 2021, faptul că nu este exclusă varianta ca, în viitorul apropiat, certificatul COVID-19 în România să fie generat doar pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus cu toate cele trei doze.

Raed Arafat, a menţionat ca regula prelungirii certificatului verde pentru persoanele cu schema de vaccin formată din 3 doze poate fi aplicată şi-n România, dând exemplul Austriei, Israelului şi Franţei.

”Ce am vorbit eu se referea la decizia la nivel european, că poate urmează să se ia. Eu am dat exemple care au aplicat această regulă și aici vorbim de Austria, Israel, și Franța începe să aplice acest lucru. Ideea este că la un moment dat este posibil să se ia o decizie ca valabilitatea certificatul verde să se termine. Și aici vorbim de certificatul verde european care ne permite să circulăm fără să avem probleme. Acest certificat este posibil să se ajungă să fie prelungit numai dacă ai a treia doză. Sunt unele țări care au luat această măsură mai devreme și au început să o aplice la intrarea în țările respective, mai ales în anumite zone”, a explicat Raed Arafat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și

Exit mobile version