Actualitate

Specialiștii în securitate cibernetică avertizează că, pe rețelele de socializare, se propagă un val de mesaje-capcană cu textul “tu ești în videoclip?”

Publicat

în

În cazul accesării unor astfel de link-uri:

  • Schimbați imediat parola contului de Facebook și să activați autentificarea în 2 pași (2FA)
  • Vă asigurați că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces.Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte. Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte.
  • Verificați aplicațiilor instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute.
  • Verificați setările de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook și locațiilor pe care nu le recunoașteți, unde contul dvs. de social media apare ca fiind logat.
  • Scanați dispozitivul cu o soluție de securitate (antivirus)”, conchide DNSC.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Te-ar putea interesa și

Exit mobile version