Actualitate

Oligarhul rus Roman Abramovich vrea ca lumea să știe că și el suferă

Publicat

în

Ucrainienii au suferit o groază de neimaginat în ultima săptămână – dar oligarhii ruși vor ca lumea să știe că și ei sunt victime ale războiului lui Vladimir Putin.

Mai exact, miliardarul Roman Abramovici ar dori să clarifice că inima i se frânge pentru că, datorită amenințărilor cu sancțiunile care îi vor afecta cu siguranță averea, a fost forțat să ia decizia dureroasă de a vinde clubul de fotbal din Premier League, Chelsea, înainte ca activele sale să poată fi sechestrate.

Unii oameni și-au pierdut familia – Abramovici se desparte de o echipă sportivă cu trofee în schimbul miliardelor de dolari. Sunt aceste lucruri cu adevărat atât de diferite?

Miercuri, Abramovici declarat:

„Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului. Prin urmare, în situația actuală, am luat decizia de a vinde clubul, deoarece consider că acest lucru este în interesul clubului, al fanilor, al angajaților, precum și al sponsorilor și partenerilor clubului.”

El a adăugat: „Vă rog să știți că aceasta a fost o decizie incredibil de dificil de luat și mă doare să mă despart de club în acest fel.” Abramovici a menționat că „încasările nete” din vânzare vor fi destinate să beneficieze „tuturor victimelor războiului din Ucraina”, desi nu suntem complet siguri ce a vrut domnul Abramovici să spună prin „încasările nete”.

Abramovici a cumpărat clubul pentru aproximativ 185 de milioane de dolari în 2003, iar acum se pare că valorează aproximativ 3,2 miliarde de dolari. Miliardarul a spus că nu o va obliga pe Chelsea să ramburseze împrumuturile pe care le-a acordat de-a lungul anilor, susținând: „Nu a fost niciodată vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pură pentru joc și club”. Aparent, destul de grăbit, el a stabilit vineri un termen limită pentru potențialii cumpărători să depună oferte „indicative”.

Deși Abramovici nu a fost încă lovit de sancțiuni în Regatul Unit, cu siguranță se pare că se așteaptă ca acestea să vină, și nu numai pe baza vânzării lui Chelsea. Marți, deputatul Chris Bryant a spus Camerei Comunelor:

„Cred că [Abramovici] este îngrozit să fie sancționat, motiv pentru care deja își va vinde casa mâine și va vinde și un alt apartament. Neliniștea mea este că luăm prea mult timp în privința acestor lucruri.”

Sursa: vanity fair

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și

Exit mobile version