Actualitate

Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu este apreciat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz

Publicat

în

Dominic Fritz, primarul Timișoarei se „războiește” de la începutul mandatului cu o mulțime de directori și functionari din primărie.

Directorul general Aquatim, Ilie Vlaicu, are în schimb lipici la actualul primar, asta poate că Aquatim este una din singurele firme din administrația locală, care functionează bine,  și în folosul comunității.

Și primarul Dominic, recunoaște că este omul cu care îi place să colaboreze.

Ilie Vlaicu și Dominic Fritz au vizitat împreună șantierul de la Muzeul Apei.

„Uimitor de frumoasă este simplitatea patrimoniului industrial din Timișoara.

Iar asta se vede și mai bine atunci când prin intervenții neinvazive, clădiri superbe sunt introduse în circuitul cultural și redate comunității.

Asta se întâmplă la Uzina de Apă de la Urseni care peste câteva luni își va deschide porțile pentru vizitatori și turiști, transformată în Muzeul Apei. Lucrările sunt în toi, trei din clădirile vechii uzine – Grup Fântână nr 1, Stație Prefiltre, Stație Pompare – sunt refuncționalizate în spații muzeale, cu păstrarea utilajelor și instalațiilor de tratare a apei aflate în interior, care sunt perfect conservate. Se construiește un corp de clădire nou, unde va fi recepția vizitatorilor. Curtea viitorului muzeu este amenajată cu bazine decorative de apă statice sau interactive și exponate pentru copii.

Este o investiție de circa 8 milioane de lei, 100% a Aquatim S.A., care de ani de zile se îngrijește impecabil de moștenirea arhitecturală a fostelor uzine de apă ale Timișoarei. La vizita de pe șantier am văzut că atunci când există voință și dragoste de oraș, ai ce să faci!

Îi felicit pe directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu, și pe echipa de acolo pentru eforturile lor de a scoate la lumină și a pune în valoare povestea istoriei noastre locale.

Mă bucur că Muzeul Apei va fi unul din punctele de atracție a Capitalei Europene a Culturii. Pentru că va vorbi atât de frumos despre identitatea noastră culturală locală, despre oamenii care au crezut în potențialul Timișoarei și ne-au lăsat moștenirea de care astăzi suntem așa de mândri.

(detalii despre Uzina de Apă de la Urseni, în primul comentariu)”, a scris primarul Dominic pe pagina sa de facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Te-ar putea interesa și

Exit mobile version