Actualitate

Maestrul Ioan Holender nemulțumit de Programul Capitală Cultural Europeană la Timișoara

Publicat

în

 

Aseară, la Universitatea de Vest din Timișoara, Ioan Holender, cel mai longeviv director managerial al celebrului Teatru Wiener Staatsoper, a oferit o experiență captivantă în cadrul conferinței „Scena și Culisele Ieri și Azi”. În dialogul de aproape două ore cu Sever Voinescu, redactor-șef la Dilema Veche, Holender a transmis povești și amintiri pline de savoare din trecutul său bogat în evenimente culturale.

Maestrul Holender s-a arătat relaxat și jovial, rememorând cu plăcere anii studenției și momentele semnificative din cariera sa la Opera Națională din Viena. Sala plină a ascultat cu atenție povestirile maestrului despre tinerețe, viață și cultura, aducând o notă de eleganță și experiență în atmosfera evenimentului.

În timpul discuției, Ioan Holender a exprimat și opinii critice cu privire la starea actuală a scenei culturale, remarcând lacunele în promovarea evenimentelor culturale din Timișoara, mai ales în contextul anului cultural european. Maestrul a subliniat absența afișelor actualizate și informațiilor relevante în oraș, exprimându-și nemulțumirea față de gestionarea acestui aspect.

“Mă plimb pe stradă și văd afișe cu evenimentele din Capitala Culturală Europeană. Și vreau să văd și eu ce se întâmplă aici. Toate afișele sunt din octombrie. Suntem în noiembrie. Nici măcar atât nu au fost în stare să facă, să schimbe afișele din octombrie. Ce suntem în noiembrie! Clădirea Operei. Faină. Frumoasă, curățată. Ce-o fi acolo? Teatru? Nu scrie nimic. Ce se cântă aici? Niciun afiș. Nu știm. Ce e aici? Ce se prezintă? Trebuie să mă uit pe internet”, a subliniat Holender.

Evenimentul a reprezentat o incursiune memorabilă în lumea artei și culturii, oferind publicului din Timișoara prilejul de a se conecta cu experiența și înțelepciunea unui maestru al scenei internaționale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și

Exit mobile version