Elevi din 20 de județe ale țării au ales să își petreacă vacanța de vară într-un mod activ și educativ, participând la școala de vară EcoChem Summer University. Evenimentul, organizat de Liga Studenților Chimiști din Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului, se desfășoară între 14 și 24 iulie 2024, având scopul de a familiariza elevii de liceu cu viața de student la Universitatea Politehnica Timișoara.
Pe parcursul celor 10 zile de tabără, elevii vor participa la cursuri și laboratoare care acoperă patru subiecte de studiu incitante și de actualitate din domeniul chimiei și mediului:
– **⚡ „Viitorul energiei: exploatarea potențialului hidrogenului ca vector de energie”**, susținut de domnul decan ș.l. dr. ing. Dan Mircea, conf.dr.ing. Andrea Kellenberger, dr.ing. Nataliia Rudenko și drd.ing. George Dima, în domeniul electrochimiei.
– **🍏 „Gusturi și arome în laboratorul de chimie: Analiza fizico-chimică a alimentului”**, facilitat de domnul ș.l.dr.ing. Ordodi Valentin, în domeniul automatizărilor și ingineriei produselor alimentare.
– **💧 „Tehnici și metode de tratare și epurare a apei: de la concepte de bază la practici avansate”**, susținut de doamna ș.l.dr. ing. Pop Aniela, în domeniul ingineriei mediului.
– **♻️ „Valorificarea inteligentă a deșeurilor: producerea materialelor de mare utilitate”**, facilitat de domnul conf.dr. ing. Lazău Radu și drd.ing. Rus Cristiana, în domeniul materialelor oxidice.
Pe lângă activitățile academice, programul liceenilor include vizite la companii partenere ale facultății și diverse activități recreative și sociale, oferindu-le astfel oportunitatea de a se distra și de a socializa.
Școala de vară EcoChem Summer University este finanțată de Fundația Alber, asigurând astfel resursele necesare pentru desfășurarea acestui program educativ de succes.
Această inițiativă nu doar că promovează educația în domeniul chimiei și protecției mediului, dar și oferă elevilor o perspectivă autentică asupra vieții universitare și a posibilităților de carieră în aceste domenii esențiale.