stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

DOMINIC FRITZ participă astăzi la învestirea lui Alin Nica, dar nu îi place acest spectacol politic

Publicat

în

Dominici Fritz, primarul ales al Timisoarei este de doua zile intr-un circ politic cu cei de la PNL.

Sunt multe probleme in Timisoara care trebuie rezolvate si nu este timp pentru astfel de lucruri, dar asta este politica romaneasca.

Circul de care noi presa beneficiem, ne convine, mai cade cate un euro in GOOGLE ADSENSE, dar timisorenii au de castigat din acest conflict!?

Dominic FRITZ A postat ieri un mesaj in care spune ca merge astazi la investirea lui ALIN NICA ca presedinte a Consiliului Judetean Timis.

„Azi am trecut pragul de 3 infectări la 1000 locuitori în Timișoara. Nu mai sunt locuri în spitale. De aici la un scenariu de creșteri exponențiale nu mai este mult. Tocmai de aia sunt mâhnit de spectacolul politic pe care timișorenii sunt forțați să-l urmărească în aceste zile. Îmi pare rău de energia pe care o pierdem cu aceste joculețe. Am înțeles că Alin Nica a semnat astăzi, în fața presei dar nu și în fața partenerilor, textul parteneriatului pe care l-am negociat în bună credință de o săptămână, ca să transformăm Timișoara și Timișul într-un pol european de inovație. Care conține decizia comună ”să constituim majorități din cele două formațiuni politice atât în Consiliul Local al Municipiului Timișoara, cât și în Consiliul Județean Timiș”. Alin Nica refuză însă, din motive pe care nu le-am înțeles, să constituie aceste majorități nu doar pe hârtie, ci și în forurile politice pe care vrem să le conducem împreună. Funcțiile de vicepreședinți de Consiliul Județean si de viceprimari ai Timișoarei, după care spune că alergăm, trebuie să decurgă din votul cetățenilor din 27 septembrie. Instituțiile pe care le vom conduce amândoi nu sunt pe deplin funcționale fără vicepreședinți și viceprimari, prevăzuți de lege. Or aceste poziții trebuie validate de majorități, transparente și asumate. Nu puține au fost cazurile în care vechile partide au tranzacționat, pe ascuns, voturi pentru aceste funcții. Nu vreau ca această practică să continue. Acest ”parteneriat loial și cinstit pe patru ani”, așa cum e formulat în textul agreat, trebuie să se exprime în formarea unor majorități care să aleagă câte un viceprimar/vicepreședinte de la fiecare partener. Despre ce fel de parteneriat am vorbi altfel? E o înțelegere atât de firească că nu ne-a luat mult timp să clarificăm și agreem acest aspect în timpul negocierilor.Restul e… nu știu. Dar constat cu mirare că PNL a dat deja drumul la postări sponsorizate pe Facebook despre acest conflict artificial.Mă duc înapoi la muncă și aștept să particip mâine, în calitate de invitat și ca primar ales al Timișoarei, la prima ședință a Consiliului Județean și învestitura noului președinte al Consiliului Județean, Alin Nica”, scrie Dominic pe pagina sa de socializare.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Incendiu pe Calea Aradului din Timișoara: un cap tractor distrus complet

Publicat

în

De către

 

Vineri, 20 decembrie 2024, în jurul orei 17:35, un incendiu a izbucnit pe Calea Aradului din Timișoara, alertând echipajele de intervenție și provocând panică în zonă. La fața locului au fost trimise patru autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului 1 Timișoara pentru a combate flăcările.

Ajunși la locul incidentului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent, cu ardere generalizată la un cap tractor fără remorcă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă șoferul a suferit un atac de panică și a fost evaluat de echipajul medical prezent. Acesta a refuzat transportul la spital după primirea primului ajutor.

După o intervenție promptă, pompierii au reușit să lichideze incendiul. Conform primelor cercetări, cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric cauzat de un cablu defect.

 

Continuă să citești

Actualitate

Prima intrunire a noului Parlament !

Publicat

în

De către

Cine face parte din viitorul Parlament

Din totalul de 465 de deputați și senatori aleși în 1 decembrie, 162 vin din partea partidelor de dreapta radicală: AUR, SOS și POT. Același număr de mandate îl au și PNL, USR și UDMR la un loc.

Câți deputați și câți senatori are fiecare partid

Din partea căror partide sunt cei 312 deputați din legislatura 2024-2028:

  • PSD – 86 de mandate de deputat;
  • AUR – 63 deputați;
  • PNL – 49 deputați;
  • USR – 40 deputați;
  • SOS România – 28 deputați;
  • POT – 24 deputați;
  • UDMR – 22 deputați.
  • minorități – 19 deputați

Din partea căror partide sunt cei 134 de senatori din legislatura 2024-2028:

  • PSD – 36 de mandate de senator;
  • AUR – 28 de senatori;
  • PNL – 22 de senatori;
  • USR – 19 senatori;
  • SOS România – 12 senatori;
  • UDMR – 10 senatori;
  • POT – 7 senatori.

Primele decizii ale noilor parlamentari

În cadrul primei reuniuni a noului parlament, membrii legislativului se constituie în grupuri parlamentare, care sunt structuri ale Camerei Deputaţilor, respectiv ale Senatului, formate din cel puţin 10 deputaţi, respectiv minim 7 senatori.

Grupurile parlamentare se pot constitui din deputaţi sau senatori care au candidat în alegeri pe lista aceluiaşi partid politic, a aceleiaşi formaţiuni politice, pe listele unei alianţe politice sau alianţe electorale şi din deputaţi care au candidat ca independenţi. În prima sa şedinţă, fiecare grup parlamentar îşi desemnează: liderul de grup, unul sau mai mulţi vicelideri şi unul sau mai mulţi secretari (Camera Deputaţilor); liderul de grup, un număr de 2 până la 4 vicelideri, în funcţie de caz, şi un secretar (Senat).

De asemenea, după constituirea legală a Camerei Deputaţilor, se aleg preşedintele Camerei Deputaţilor şi apoi ceilalţi membri ai Biroului permanent al acesteia. Preşedinţii celor două camere, care sunt membri ai birourilor permanente şi preşedinţi ai acestora, se aleg pe durata mandatului celor două camere.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului, este format din preşedinte, 4 vicepreşedinţi, 4 secretari şi 4 chestori. Repartizarea funcţiilor din Biroul permanent al celor două camere pe fiecare grup parlamentar se realizează în urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare (art. 21 din Regulamentul Camerei; art. 22 din Regulamentul Senatului)

Fiecare dintre cele două camere îşi constituie, de asemenea, comisii permanente şi poate institui comisii de anchetă sau alte comisii speciale. Camerele îşi pot constitui comisii comune.

Atât birourile permanente, cât şi comisiile parlamentare se alcătuiesc potrivit configuraţiei politice a fiecărei camere, mai arată regulamentele separate ale celor două camere.

Continuă să citești

Actualitate

Vine vreme rea!Ploi si lapovita!

Publicat

în

De către

Meteorologii avertizează că vremea se va înrăutăţi începând de vineri seara, când precipitaţiile
vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.
În Transilvania şi Moldova vom avea parte de precipitaţii mixte, la munte va ninge, iar în rest
vor cădea mari cantitati de ploaie. De vineri, ora 18, până duminică la ora 10, o informare meteo anunţă precipitaţii în cea mai mare parte a
ţării.
Vor fi precipitaţii mixte în Transilvania şi Moldova, în zona montană vor predomina ninsorile, iar în restul
teritoriului vor fi mai ales ploi. Din seara zilei de sâmbătă (21 decembrie) în estul Munteniei, în Dobrogea
şi în sudul Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţă.
Local se vor acumula cantităţi de apă de 10…20 l/mp. Izolat se va forma polei şi gheţuş.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și