stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Ministerul Transporturilor a finalizat măsurătorile pe sectorul de Dunăre de pe Braţul Chilia, precizează Sorin Grindeanu

Publicat

în

 

Ministerul Transporturilor a finalizat măsurătorile pe sectorul de Dunăre de pe Braţul Chilia, precizează Sorin Grindeanu.

Pentru a nu mai exista interpretări eronate privind situaţia măsurătorilor solicitate pentru Braţul Chilia şi pentru Canalul Bâstroe, Sorin Grindeanu precizează că experţii Ministerului român al Transporturilor şi Infrastructurii au finalizat măsurătorile pe sectorul de Dunăre de pe Braţul Chilia (partea ucraineană, între km 22 şi km 116, unde autorităţile de la Kiev le-au permis accesul).

Măsuratorile au fost efectuate cu nave româneşti (Donaris 1, Donaris 2 şi Donaris 3) şi cu experţi români. Pe durata acestor măsurători au avut acces la bordul navelor noastre şi experţi ucraineni, invitaţi în calitate de observatori, spune ministrul.

„România a solicitat de mai multe ori acordul Ucrainei pentru a continue măsurătorile cu echipaje şi nave proprii pe sectorul cuprins între km 11 şi km 22 al Braţului Chilia şi pe canalul Bâstroe. Autorităţile ucrainene au transmis părţii române doar că sunt dispuse să facă măsurători pe aceste sectoare de Dunăre cu nave şi experţi ucraineni. Pentru aceste măsurători s-au arătat dispuse doar să primească doi experţi români la bordul navelor ucrainene. Până în prezent, partea ucraineană nu a transmis României data la care vor începe măsurătorile şi nici momentul în care experţii români vor putea urca la bordul navelor ucrainene. Nu au fost transmise părţii române nici sectoarele unde ar urma să fie efectuate aceste măsurători. Autorităţile ucrainene au cerut Ministerului român al Transporturilor şi Infrastructurii doar să transmită autorităţilor din Ucraina (Administraţia Porturilor din Ucraina şi Ministerul ucrainean de Externe) documentele prin care solicită acces, fără a oferi până acum alte amănunte”, arată Grindeanu.

Potrivit acestuia, unităţile de resort aflate în coordonarea Ministerului român al Transporturilor au transmis documentele solicitate de partea ucraineană. Din momentul în care experţii români vor primi acceptul se vor putea deplasa în maximum două ore la punctul de întâlnire stabilit de partea ucraineană pentru a urca la bordul navelor acestora.

„Ministerul român al Transporturilor se ocupă doar de aspectele tehnice ale acestor măsurători, iar de relaţiile cu alte state, inclusiv în ceea ce priveste formalităţile pentru obţinerea acordurilor de acces ale experţilor nostri se ocupă alt minister din România”, a conchis ministrul.

Actualitate

Se extinde Clinica OncoHelp din Timișoara? Află detalii surprinzătoare! – Stiri Resita

Publicat

în

De către

Se extinde Clinica OncoHelp din Timișoara? Află detalii surprinzătoare!  - Stiri Resita

Extinderea Clinicii OncoHelp din Timișoara: o decizie importantă pentru pacienții oncologici

Consilierii locali din Timișoara au aprobat extinderea Clinicii OncoHelp, o inițiativă crucială pentru tratamentul pacienților cu cancer din întreaga regiune. Membrii AUR s-au opus acestui proiect.

Clinica OncoHelp Timișoara, cunoscută pentru tratamentele oncologice oferite anual mii de pacienți, va beneficia de o extindere semnificativă, după ce consilierii locali au adoptat, în cadrul unei ședințe recente, hotărârea necesară. Singurii care s-au opus acestei inițiative au fost reprezentanții AUR.

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a exprimat nemulțumirea față de votul negativ al membrilor AUR, considerându-l „un atac direct asupra bolnavilor de cancer și familiilor acestora”.

Importanța extinderii Clinicii OncoHelp

Extinderea Clinicii OncoHelp este vitală pentru mii de pacienți oncologici din vestul României. Aceasta a fost politicizată de AUR, în ciuda necesității clare a acestui proiect. În urma votului favorabil al celorlalți consilieri, s-a subliniat că OncoHelp nu este o afacere privată, ci o organizație care oferă tratamente gratuite pacienților.

Sistemul de sănătate public este depășit

Viceprimarul USR, Paula Romocean, a argumentat că extinderea clinicii este o necesitate, având în vedere că sistemul public din România nu reușește să satisfacă cerințele actuale. „ONG-urile ca OncoHelp umplu golurile sistemului de sănătate”, a afirmat ea.

Romocean a criticat lipsa de empatie a celor care blochează inițiativele care salvează vieți: „Comunitatea timișoreană merită mai mult decât politici făcute pentru spectacol.”

Servicii gratuite pentru pacienți

Șerban Negru, președintele Asociației OncoHelp, a evidențiat importanța extinderii, menționând că, în anul precedent, 10.000 de pacienți au fost tratați în această clinică, cu un număr impresionant de 3.600 de internări pe lună.

Afirmațiile sale au inclus și faptul că pacienții beneficiază de servicii gratuite, iar asociația nu a perceput niciodată bani de la pacienți. De asemenea, au fost oferite condiții de cazare și masă gratuită pentru pacienții veniți din alte zone, în ciuda faptului că statul român nu decontează aceste cheltuieli.

În contextul în care 100.000 de români sunt diagnosticați cu cancer anual, extinderea Clinicii OncoHelp reprezintă un pas vital pentru comunitate. Consilierii locali au datoria de a susține astfel de inițiative esențiale.

Opinie și implicare comunitară

Ce părere aveți despre extinderea Clinicii OncoHelp din Timișoara? Considerați că politicile locale sprijină cu adevărat interesele pacienților? Împărtășiți-vă gândurile în comentarii și distribuiți acest articol pe rețelele sociale pentru a susține inițiativele care ajută comunitatea!

#Clinica #OncoHelp #Timişoara #extinde #Radio #România #Reșița
2025-01-18 13:13:00

Continuă să citești

Actualitate

De ce 12.000 de contribuabili din Reșița au plătit deja impozitul pe 2025? – Stiri Resita

Publicat

în

De către

Câți contribuabili au plătit deja impozitul pentru 2025? 12.000!

12.000 de contribuabili din Reşiţa au plătit impozitul pentru 2025


Aproape 12.000 de contribuabili din Reşiţa au efectuat plățile impozitelor pentru anul 2025, majoritatea optând pentru metoda clasică, la ghişeu.

Aceasta acțiune a început pe 8 ianuarie, iar reşiţenii au avut ocazia să achite taxele și impozitele locale. Deși plata online oferă o reducere de 10%, în comparație cu 5% pentru plățile la ghişeu, mulți contribuabili au preferat varianta tradițională.

Contribuabilii care doresc să beneficieze de această bonificație trebuie să își achite dările până pe 31 martie. În ultimele zile, s-au înregistrat plăți de la aproximativ 11.600 de reşiţeni, incluzând atât persoane fizice, cât și juridice.

„Aproximativ 55% dintre contribuabili au ales să plătească la ghişee, în timp ce restul, 45%, au folosit opțiunile online. De cele mai multe ori, cei care plătesc la ghişee sunt pensionarii, ceea ce se aliniază cu tendințele observate în această perioadă a anului”, a declarat Mihaela Ţugmeanu, şefa Direcţiei Impozite şi Taxe Locale.

În ceea ce privește anul anterior, 2024, colectarea impozitelor a fost satisfăcătoare, cu aproximativ 83% din sumele datorate fiind achitate.

Modalități de plată a impozitelor locale

Impozitele și taxele locale pot fi plătite la următoarele locații:

  • Direcția Impozite și Taxe din Piața 1 Decembrie 1918, nr. 9
  • Bdul Republicii, nr. 18

De asemenea, contribuabilii pot opta pentru plata online pe platforma ghișeul.ro sau prin aplicația MyReşiţa, disponibilă pe iOS și Android.

Este important de menționat că impozitele pentru anul 2025 au fost indexate cu 10,4% pentru a ține pasul cu inflația.

Ce metode de plată preferați pentru achitarea impozitelor? Ați optat pentru plățile online sau preferați ghișeul? Lăsați-ne părerea voastră în comentarii și nu uitați să distribuiți acest articol pe rețelele sociale!

#Reşiţa #contribuabili #plătit #deja #impozitul #pentru #Radio #România #Reșița
2025-01-18 09:52:00

Continuă să citești

Actualitate

Ce l-a determinat pe un călător să distrugă geamul tramvaiului cu o trotinetă? – Stiri Resita

Publicat

în

De către

Ce l-a determinat pe un călător să distrugă geamul tramvaiului cu o trotinetă?  - Stiri Resita

Incident neobișnuit în Timișoara: Călător distruge geamul tramvaiului cu o trotinetă


Vineri seara, pe 17 ianuarie 2025, un incident surprinzător a avut loc în Timișoara, când un călător a spart geamul unui tramvai de pe linia 6, nemulțumit că vatmanul i-a refuzat accesul cu trotineta.

Potrivit informațiilor oferite de Societatea de Transport Public Timișoara (STPT), bărbatul a coborât în stația Piața 700 și a utilizat trotinetă pentru a distruge geamul vehiculului, ca reacție la refuzul vatmanului de a-l lăsa să urce.

”Incidentul a fost cauzat de un călător care a spart geamul de la ultima ușă a tramvaiului. Vatmanul a alertat autoritățile prin 112, iar acum sunt la fața locului pentru a gestiona situația”, a declarat un reprezentant al STPT.

Poliția Secției 1 Urbane Timișoara a fost notificată în jurul orei 19:30 de vatmanul tramvaiului, care a lui a relatat circumstanțele incidentului.

”Datorită unui conflict spontan, un călător a decis să lovească geamul ușii tramvaiului, folosingu-se de trotineta sa. Polițiștii au ajuns rapid la locul faptei și au demarat o anchetă pentru distrugere”, a adăugat Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

Cercetările sunt în curs de desfășurare

Autoritățile fac acum demersuri pentru a identifica persoana responsabilă de acest incident. A fost deschis un dosar penal pentru distrugere, iar cetățenii sunt rugați să ofere informații utile despre făptaș.

  • Incidentul a avut loc pe ruta tramvaiului 6.
  • Bărbatul a reacționat după ce a fost refuzat de vatman.
  • Poliția investighează cazul pentru a găsi vinovatul.

Ce părere aveți despre comportamentul călătorilor în transportul public? Credeți că astfel de incidente ar putea fi prevenite prin reguli mai stricte? Vă invităm să ne lăsați comentariile voastre și să distribuiți acest articol pe rețelele sociale!

#geamul #unui #tramvai #distrus #trotinetă #călător #nemulțumit #Radio #România #Reșița
2025-01-18 09:46:00

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și