Actualitate

Mii de medici din Rusia îi cer lui Vladimir Putin să oprească razboiul în Ucraina

Publicat

în

Peste 15.000 de medici și lucratori din domeniul sănătății din Rusia au semnat o scrisoare deschisă adresată lui Putin prin care îi cer să înceteze ostilitățile împotriva Ucrainei.

„Noi, medici, asistente medicale și paramedici rusi, ne opunem cu tărie acțiunilor militare desfășurate de forțele armate ruse pe teritoriul Ucrainei. Nu căutam vinovați și nu judecăm pe nimeni. Misiunea noastră este de a salva vieti omenesti. Este greu de imaginat o profesie mai umană decat cea de medic. Și acum, în aceste momente dificile pentru ambele țări, solicităm încetarea imediată a ostilităților și rezolvarea tuturor problemelor politice exclusiv prin mijloace pașnice.

Ca întotdeauna, nu împărțim oamenii în prieteni și dusmani. Am jurat să ajutăm orice om, indiferent de naționalitate, religie sau opinii politice.

Dar astăzi ajutorul nostru nu este suficient. Razboiul va lua multe vieți și va schilodi atât de multe destine, încat nu vom avea timp să ajutăm, în ciuda tuturor eforturilor posibile. Toți vor țipa de durere și își vor striga mamele în aceeași limbă. Orice proiectil sau glonț, chiar dacă nu-și atinge ținta și nu ia viața cuiva, aduce totuși frică, panică și durere”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Te-ar putea interesa și

Exit mobile version