stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Mii de medici din Rusia îi cer lui Vladimir Putin să oprească razboiul în Ucraina

Publicat

în

Peste 15.000 de medici și lucratori din domeniul sănătății din Rusia au semnat o scrisoare deschisă adresată lui Putin prin care îi cer să înceteze ostilitățile împotriva Ucrainei.

„Noi, medici, asistente medicale și paramedici rusi, ne opunem cu tărie acțiunilor militare desfășurate de forțele armate ruse pe teritoriul Ucrainei. Nu căutam vinovați și nu judecăm pe nimeni. Misiunea noastră este de a salva vieti omenesti. Este greu de imaginat o profesie mai umană decat cea de medic. Și acum, în aceste momente dificile pentru ambele țări, solicităm încetarea imediată a ostilităților și rezolvarea tuturor problemelor politice exclusiv prin mijloace pașnice.

Ca întotdeauna, nu împărțim oamenii în prieteni și dusmani. Am jurat să ajutăm orice om, indiferent de naționalitate, religie sau opinii politice.

Dar astăzi ajutorul nostru nu este suficient. Razboiul va lua multe vieți și va schilodi atât de multe destine, încat nu vom avea timp să ajutăm, în ciuda tuturor eforturilor posibile. Toți vor țipa de durere și își vor striga mamele în aceeași limbă. Orice proiectil sau glonț, chiar dacă nu-și atinge ținta și nu ia viața cuiva, aduce totuși frică, panică și durere”.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Rusia și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării rus: „O mișcare de bunăvoință”

Publicat

în

De către

Rusia confirmă că și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării din Rusia a confirmat că decizia a fost „un pas de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

„La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, forțele armate le Federației Ruse au finaizat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo”, a declarat ministrul Apărării din Rusia.

„Astfel, s-a demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un cordon umanitar pentru exportul de produse agricole din Ucraina”, a adăugat acesta, citat de The Guardian.

Continuă să citești

Actualitate

BREAKING. Președintele Biden anunță creșterea prezenței militare a SUA în România

Publicat

în

De către

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Continuă să citești

Actualitate

Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului

Publicat

în

De către

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.

Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului.

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a spus Ciucă

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și