stiriacum.ro

Suntem sociabili

Politică

Dominic Fritz o susține pe Elena Lasconi pentru președinția României

Publicat

în

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a făcut o declarație surprinzătoare pe rețelele sociale, exprimându-și susținerea deschisă pentru Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, în contextul unei eventuale candidaturi la președinția României.

„Bine ai venit la Timișoara, Elena Lasconi! Președinta mea, Președinta noastră, Președinta României!”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa oficială, sugerând astfel o posibilă susținere politică pentru Lasconi în cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Elena Lasconi, fostă jurnalistă și actual primar al Câmpulung Muscel, și-a câștigat o reputație puternică în administrația locală, atrăgând atenția publicului larg prin proiectele sale și implicarea activă în dezvoltarea comunității. Mesajul lui Dominic Fritz pare să indice o posibilă colaborare și alianță politică, având în vedere că ambii sunt membri marcanți ai unei noi generații de politicieni din România.

Rămâne de văzut dacă această declarație este un pas spre oficializarea unei candidaturi sau un gest simbolic de susținere reciprocă între cei doi lideri locali.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mircea Geoană: „Candidez la Președinție pentru o Schimbare Adevărată“

Publicat

în

De către

 

 

Mircea Geoană și-a anunțat oficial candidatura la președinția României, subliniind că țara are nevoie de o schimbare reală, nu de promisiuni de perfecțiune. Într-un mesaj adresat cetățenilor, Geoană a recunoscut că nicio țară și niciun lider nu sunt perfecți, însă a subliniat importanța muncii și dedicării pentru a construi un viitor mai bun.

„România nu are nevoie de perfecțiune, ci de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism”, a declarat el, invitând oamenii să se alăture într-un efort colectiv de a „renaște” națiunea. Această abordare pragmatică este esențială pentru progresul și dezvoltarea României, conform candidatului.

Continuă să citești

Actualitate

S-a batut palma la CJ Timis !Vicepresedinti vor fi Alin Popoviciu (PNL) si A.Iovescu (PSD)!

Publicat

în

De către

Partidul Social Democrat Organizația Timiș și Partidul Național Liberal Timiș au încheiat astăzi un protocol de colaborare administrativă la nivelul Consiliului Județean Timiș. Cele două partide au avut pentru alegerile locale o alianță politică, iar în baza acesteia s-a semnat astăzi și protocolul administrativ.
Astfel, în baza acestui document, cele două formațiuni politice au convenit să desemneze fiecare, din rândul consilierilor județeni aleși, câte un vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Reprezentantul PSD pentru această funcție este Alexandru Iovescu, în timp ce PNL Timiș a hotărât ca Alin Popoviciu să ocupe cel de-al doilea post de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. În cadrul aceluiași document, semnat de președinții celor două partide, s-au trasat și câteva linii directoare în ceea ce privește desfășurarea coerentă a actului administrativ, dar și pentru creșterea performanței instituției.
„Am stabilit încă din campania electorală această arhitectură a conducerii Consiliului Județean Timiș, iar astăzi am oficializat-o prin acest protocol pentru că suntem oameni de cuvânt. Fiecare partid a desemnat un reprezentant pentru cele două funcții de vicepreședinți. Însă nu totul este despre funcțiile de conducere, așa că am stabilit și câteva criterii de care trebuie să ținem cont pentru a avea un act administrativ performant, am stabilit o serie de obiective pe care le vom respecta. Îmi doresc o bună colaborarea nu doar cu partenerii de la PNL, ci și cu aleșii județeni din opoziție pentru că este nevoie de efortul fiecăruia pentru a realiza ceea ce ne-am propus: să finalizăm proiectele demarate, dar mai ales să atragem alte mari investiții în județul Timiș” – Alfred Simonis, președintele PSD Timis.Vasile Blaga, președinte PNL Timiș: „Am semnat astăzi un protocol de colaborare administrativă la
nivelul Consiliului Județean Timiș, care vine ca o concretizare a rezultatului alegerilor locale din 9
iunie 2024, prin care a fost câștigată funcția de Președinte al Consiliului Județean Timiș de către
alianța formată de PNL alături de PSD Timiș. Ne dorim rezultate vizibile în următorii ani, transparență
și corectitudine în activitatea CJT, dar și o coordonare a grupurilor de consilieri județeni, pentru o
guvernare responsabilă și transparentă, în interesul cetățenilor județului Timiș.”

Continuă să citești

Editorial

La PNL Timis incepe competitia!Busoi alungat din Timis! Intra tare Ionut Gaita-„Pescada”!

Publicat

în

De către

Competitia in partidele politice pentru locurile eligibile in viitorul parlament , este un proces dificil ce se duce odata la patru ani.Incep dezvaluirile despre colegi si aruncatul cu noroi , in cazul cel mai grav , se poate transforma si cu denunturi la DNA .
Presa este transformata in vectorul divulgarilor a tuturor bubelor celor care se inscriu sa ocupe un post cald de parlamentar in urmatorii patru ani.                             Calendarul intern stabilit de liderii interimari ai filialei, a stabilit ca până vineri, 30 septembrie, toți cei care își doresc să candideze pentru Camera Deputaților și Senat trebuie să-și depună intenția la sediul partidului: o scrisoare de intenție, un cv politic și unul profesional.

Daca primul loc pentru Senat este rezervat sefului interimar al PNL Timis ,Vasile Blaga , la Camera Deputatilor va fi inscris Marilen Pirtea .Pentru locurile doi si trei sunt mai multi pretentiosi ,cel mai vocal este Cosmin Tabara care se considera merituos si chiar il trimite pe Cristian Busoi la Bucuresti sau unde isi doreste fostul europarlamentar si ministru .                                                                                                         Locul dedicat primarilor conform „congresului” de la Otelec este locul numarul doi de pe lista Camerei Deputatilor.

Cu dosarele depuse la sediul PNL sunt pana astazi doar Raul Cozarov (Gataia) si Sorin Munteanu (Buzias). Ce merite au ca sa pretinda trecerea la un alt nivel politic cei doi sunt mai greu de descifrat de colegii lor de partid . Vocea lui Cozarov sigur nu este , la fel nici Sorin Munteanu nu canta bine .  Poate doar talentul lor de a se strecura si ramane fara prea mari merite in functia de primar .

 

 

Asteptam ziua de vineri cand vom avea lista cu doritorii de patru ani de boierie.Sunt sigur ca vor fi si surprize ,pe la colturi se vorbeste de Ionut Gaita ,patron de ziar on line si proprietar al restaurantului „Pescada”.

 

 

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și