stiriacum.ro

Suntem sociabili

Altceva

Ministrul Sănătății: ‘Vom avea o viaţă cvasi-normală la finalul lunii iulie – începutul lunii august’

Publicat

în

Nelu Tătaru a declarat, marţi seară, la B 1 TV că, în ultima săptămână, a continuat scăderea numărului de noi îmbolnăviri din cauza virusului SARS-Cov 2.

”Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm acelaşi trend, ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări. Avem cam o săptămână de când suntem pe acea pantă descendentă. (…) În următoarea perioadă ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-Covid”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul consideră că românii ar putea avea ”o viaţă cvasi-normală” la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. (…) Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a declarat, la B1TV, ministrul Sănătăţii.

„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, a precizat Nelu Tătaru.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Altceva

✝) Duminica a 2-a după Rusalii (a Sfinților români)

Publicat

în

De către

În vremea aceea, pe când Iisus umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut doi fraţi, pe Simon ce se numeşte Petru şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari, şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.

Continuă să citești

Altceva

A început să ningă pe Transfăgărășan.

Publicat

în

De către

Ninge pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă depășește 5 centrimetri. Drumarii au intervenit încă de la primele ore ale zilei pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Pe Drumul Naţional 7C, care leagă Transilvania de Muntenia, ninsoarea a început vineri dimineata, iar drumarii au scos utilajele de deszăpezire, ca să țină încă drumul deschis.

Noul regulament care este comun pentru Transalpina și Transfăgărășan spune că închiderea acestor tronsoane se face în funcție de condițiile meteo.

sursa> europafm

Continuă să citești

Altceva

Societatea de Transport din Timișoara anunță modificări ale liniilor școlare S12 și S13!

Publicat

în

De către

Ca urmare a adresei nr.4497/13.09.2022 transmisă de către ADI-Societatea Metropolitană de Transport Timişoara către Societatea de Transport Public Timișoara, începând cu data de 19.09.2022, se vor efectua următoarele modificări în programele de circulaţie ale liniilor şcolare S12 şi S13:

 

✅ linia S12 Aleea Ghirodei va avea plecările înspre domiciliu din staţia “Radio Timişoara” la orele 13:00, 14:00 şi 15:00,

✅ linia S13 Cartier Aeroport va avea plecările înspre domiciliu din staţia “Aurel Popovici” la orele 12:10, 13:23 şi 14:36.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și