stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Washington Post: Hidroxiclorochina crește riscul de deces al pacienților infectați cu COVID 19

Publicat

în

Un nou studiu bazat pe analiza datelor provenite de la 96.000 de pacienți infectați COVID 19 arată că pacienții tratați cu hidroxiclorochină au suferit  dereglări de ritm cardiac, crescând astfel riscul de deces față de cei cărora nu li s-a administrat acest medicament, informează Washington Post.

Studiul, publicat în Lancet Medical Journal, reprezintă cea mai mare analiză efectuată până în prezent a riscurilor și beneficiilor tratării pacienților infectați cu Covid-19 cu medicamente antimalarice.

Cercetarea s-a bazat pe o analiză retrospectivă a datelor medicale, nu pe un studiu controlat în care pacienții să fi fost împărțiți aleatoriu în grupuri de tratament – metodă considerată ca fiind norma standard în testarea medicamentelor. Chiar și așa, luând în considerare cantitatea impresionantă de date medicale analizate, studiul este considerat relevant de oamenii de știință. 

Noua analiză – realizată de o echipă de cercetare condusă Mandeep Mehra, profesor la Harvard Medical School – a vizat datele oferite de pacienți testați pozitiv pentru COVID-19, care au fost internați în perioada 20 decembrie 2019 – aprilie 14, 2020, în 671 de centre medicale din întreaga lume.

Vârsta medie a pacienților a fost de 54 de ani, iar 53% dintre ei au fost bărbați. Au fost excluși cei care se aflau în procedură de respirație asistată de ventilatoare mecanice sau au primit remdesivir, un medicament antiviral care a dat rezultate în scăderea timpilor de recuperare.

Aproape 15.000 din cei 96.000 de pacienți din analiză au fost tratați cu hidroxiclorochină sau clorochină sau în combinație cu un tip de antibiotice bacteriostatice cunoscute sub numele de macrolide, cum ar fi Azitromicina, în 48 de ore de la diagnostic.

Diferența dintre pacienții care au primit medicamente antimalarie și cei care nu au făcut-o a fost izbitoare.

Pentru cei cărora li s-a administrat hidroxiclorochina, a existat o creștere a riscului de mortalitate cu 34% și un risc crescut de 137% de aritmii cardiace grave.

Pentru cei cărora li s-a administrat cocktailul susținut de Trunp, hidroxiclorochină și un antibiotic, a existat un risc de deces crescut cu 45% și un risc crescut de 411% de aritmii cardiace grave.

Cei cărora li s-a administrat clorochină au avut un risc crescut de 37% de deces și un risc crescut de 256% de aritmii cardiace grave.

Pentru cei care au luat clorochină și un antibiotic, a existat un risc de deces crescut cu 37% și un risc crescut de 301%  de aritmii cardiace grave.

“Puteam accepta ca hidrixiclorochina să ofere niciun beneficiu pacienților infectați cu COVID 19, dar studiul arată că, mai rău, poate afecta starea de sănătate a acestora. Dacă a existat vreodată speranță pentru acest medicament, acest studiu a îngropat-o definitiv”, a declarat Eric Topol, cardiolog și director al Scripps Research Translational Institute, citat de Washington Post.

David Maron, director al secției de Cardiologie Preventivă la Facultatea de Medicină a Universității Stanford, a spus tot pentru Washigton Post că ”analiza acestui studiu arată că nu există niciun motiv de optimism în folosirea hidrixiclorochina în prevenirea sau tratarea infecției cu COVID-19”.

Steven Nissen, medic la Cleveland Clinic. a declarat că noile date, combinate cu informațiile din studii anterioare, sugerează că medicamentul ”poate fi dăunător și că nimeni nu ar trebui să-l ia în afara unui studiu clinic”.

Concluziile noului studiu nu trebuie neapărat extrapolate la persoanele care suferă de o formă ușoară și stau acasă sau la cei, cum ar fi Trump, care iau antimalarice ca măsură profilactică.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Celebrul Șahist Garry Kasparov a ajuns la Timișoara!

Publicat

în

De către

Garry Kasparov a fost primit în salonul oficial al AEROPORTULUI TIMIȘOARA, unde a SCRIS un mesaj în cartea de onoare A INSTITUȚIEI. A fost așteptat de Rectorul UPT Florin Drăgan. Șahistul va vorbi  la Tech Talks by UPT.

„Este prima mea vizită într-un oraș din România, în afară de București. E bine! Normal, cunosc puțin din istoria Timișoarei. Știu că de aici a început Revoluția. Îmi amintesc că, în 1989, am avut un fel de conferință a șahiștilor sovietici. În mijlocul întâlnirii, am primit informația că România s-a alăturat mișcării pentru libertate și a răsturnat regimul dictator. De aceea Timișoara rămâne în minte”, a spus Garry Kasparov.

 

 

Continuă să citești

Actualitate

Dezbateri Aprinse în CJ Timiș: Soluții Contestate și Acuze de Blocare a Votului

Publicat

în

De către

 

 

Astăzi, într-o ședință plenară tensionată, Consiliul Județean Timiș a adoptat soluția propusă de un grup de 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor destinate bugetelor locale. Cu toate acestea, decizia nu a fost lipsită de controverse, fiind marcată de voturile împotrivă ale grupului USR și al președintelui actual al CJ Timiș, Alin Nica, în special în ceea ce privește alocațiile către municipiul Timișoara.

Inițiativa adoptată are ca scop redistribuirea echitabilă a fondurilor, o corecție necesară față de alocările anterioare considerate nedrepte de către unii membri ai consiliului. Proiectul a fost elaborat în urma consultărilor cu primarii locali și are la bază criterii obiective, cum ar fi necesitățile comunităților și excedentul bugetar.

Cu toate acestea, procesul de votare a fost umbrit de incidente neașteptate. Proiectul de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale pe anul 2024 a fost respins în urma unei presupuse blocări a aplicației de vot, iar voturile a doi consilieri județeni nu au fost înregistrate. În plus, mai mulți consilieri au fost împiedicați să-și exprime opinia, iar unii li s-a blocat accesul la microfon și dreptul de a pune întrebări.

Aceste incidente au stârnit indignare și acuzații de atac asupra democrației și a dreptului de exprimare a votului. Liderul grupului consilierilor județeni ai PSD, Alexandru Iovescu, a convocat un plen extraordinar pentru a discuta aceste probleme și pentru a asigura că procesul democratic nu mai este împiedicat.

Într-un context marcat de tensiuni politice și acuzații reciproce, este clar că procesul decizional din CJ Timiș rămâne subiect de dezbatere și preocupare pentru toți cei implicați și pentru comunitatea locală în ansamblu.

Continuă să citești

Actualitate

S-a rezolvat conflictul de munca de la RETIM!

Publicat

în

De către

Administratorii firmei de salubritate RETIM anunta populatia de masurile luate pentru incheierea conflictului de munca deschis chiar in perioada Sarbatorilor de Paste  de angajatii firmei.                                                                                                                                                             Deși nu au fost respectate procedurile legale și exista un contract colectiv de muncă în
vigoare obligatoriu pentru societate și angajați, compania RETIM Ecologic Service S.A. a
invitat la dialog Sindicatul Liber RETIM Ecologic Service S.A. și angajații greviști, în
vederea detensionării situației. În urma acestor discuții, societatea RETIM Ecologic
Service S.A. comunică următoarele măsuri cu implementare imediată:
 Numirea unui nou Șef de Secție de Salubrizare 1 pentru coordonarea activității
personalului responsabil pentru serviciile de salubrizare din Zona 1 Timiș;
 Majorarea salariului șoferilor cu 1.000 de lei net;
 Majorarea salariului personalului deservent (încărcători) cu 246 lei net.
RETIM menționează că este, de asemenea în curs de a ajusta salariile în cadrul
companiei și pentru celelalte categorii de anagajați în vederea asigurării egalității de
tratament.
Compania îți cere scuze față de toți cetățeni afectați de disconfortul creat în ultima
săptămână și îi asigură că a întreprins măsurile necesare pentru reînceperea lucrului,
înțelegând împortanța prioritară a accesului cetățenilor la un serviciu de salubritate
derulat în parametrii optimi pentru activităţile de colectare a deșeurilor din Zona 1 Timiș,
inclusiv Municipiul Timișoara.
RETIM utilizează un sistem tehnologic de identificare, recunoaștere și contorizare a
rutelor parcurse de personalul de pe traseu, folosind un sistem de monitorizare
omologat, toți angajații fiind informați în acest sens, conform prevederilor legale în
vigoare.
Pentru remedierea situației creată, RETIM aduce la cunoștința publicului faptul că a
mobilizat echipaje suplimentare de colectare din alte zone de operare. Avem încredere
că personalul din Secția 1 de Salubrizare 1 va înțelege să reia de îndată activitatea de
colectare, desfășurată de ani de zile într-un mod responsabil.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și