stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Washington Post: Hidroxiclorochina crește riscul de deces al pacienților infectați cu COVID 19

Publicat

în

Un nou studiu bazat pe analiza datelor provenite de la 96.000 de pacienți infectați COVID 19 arată că pacienții tratați cu hidroxiclorochină au suferit  dereglări de ritm cardiac, crescând astfel riscul de deces față de cei cărora nu li s-a administrat acest medicament, informează Washington Post.

Studiul, publicat în Lancet Medical Journal, reprezintă cea mai mare analiză efectuată până în prezent a riscurilor și beneficiilor tratării pacienților infectați cu Covid-19 cu medicamente antimalarice.

Cercetarea s-a bazat pe o analiză retrospectivă a datelor medicale, nu pe un studiu controlat în care pacienții să fi fost împărțiți aleatoriu în grupuri de tratament – metodă considerată ca fiind norma standard în testarea medicamentelor. Chiar și așa, luând în considerare cantitatea impresionantă de date medicale analizate, studiul este considerat relevant de oamenii de știință. 

Noua analiză – realizată de o echipă de cercetare condusă Mandeep Mehra, profesor la Harvard Medical School – a vizat datele oferite de pacienți testați pozitiv pentru COVID-19, care au fost internați în perioada 20 decembrie 2019 – aprilie 14, 2020, în 671 de centre medicale din întreaga lume.

Vârsta medie a pacienților a fost de 54 de ani, iar 53% dintre ei au fost bărbați. Au fost excluși cei care se aflau în procedură de respirație asistată de ventilatoare mecanice sau au primit remdesivir, un medicament antiviral care a dat rezultate în scăderea timpilor de recuperare.

Aproape 15.000 din cei 96.000 de pacienți din analiză au fost tratați cu hidroxiclorochină sau clorochină sau în combinație cu un tip de antibiotice bacteriostatice cunoscute sub numele de macrolide, cum ar fi Azitromicina, în 48 de ore de la diagnostic.

Diferența dintre pacienții care au primit medicamente antimalarie și cei care nu au făcut-o a fost izbitoare.

Pentru cei cărora li s-a administrat hidroxiclorochina, a existat o creștere a riscului de mortalitate cu 34% și un risc crescut de 137% de aritmii cardiace grave.

Pentru cei cărora li s-a administrat cocktailul susținut de Trunp, hidroxiclorochină și un antibiotic, a existat un risc de deces crescut cu 45% și un risc crescut de 411% de aritmii cardiace grave.

Cei cărora li s-a administrat clorochină au avut un risc crescut de 37% de deces și un risc crescut de 256% de aritmii cardiace grave.

Pentru cei care au luat clorochină și un antibiotic, a existat un risc de deces crescut cu 37% și un risc crescut de 301%  de aritmii cardiace grave.

“Puteam accepta ca hidrixiclorochina să ofere niciun beneficiu pacienților infectați cu COVID 19, dar studiul arată că, mai rău, poate afecta starea de sănătate a acestora. Dacă a existat vreodată speranță pentru acest medicament, acest studiu a îngropat-o definitiv”, a declarat Eric Topol, cardiolog și director al Scripps Research Translational Institute, citat de Washington Post.

David Maron, director al secției de Cardiologie Preventivă la Facultatea de Medicină a Universității Stanford, a spus tot pentru Washigton Post că ”analiza acestui studiu arată că nu există niciun motiv de optimism în folosirea hidrixiclorochina în prevenirea sau tratarea infecției cu COVID-19”.

Steven Nissen, medic la Cleveland Clinic. a declarat că noile date, combinate cu informațiile din studii anterioare, sugerează că medicamentul ”poate fi dăunător și că nimeni nu ar trebui să-l ia în afara unui studiu clinic”.

Concluziile noului studiu nu trebuie neapărat extrapolate la persoanele care suferă de o formă ușoară și stau acasă sau la cei, cum ar fi Trump, care iau antimalarice ca măsură profilactică.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Incident la Târgul de Crăciun: Roata panoramică blocată în parcul „Oleg Danovski

Publicat

în

De către

 

 

Într-un incident neașteptat, roata panoramică din Târgul de Crăciun organizat în parcul „Oleg Danovski” din Constanța a suferit o blocare, determinând intervenția de urgență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța. Eforturile de remediere au implicat 3 echipaje SMURD, o autoutilitară dotată cu scară și o auto-platformă specializată pentru evacuarea celor aflați la înălțime.

Incidentul a generat momente tensionate în rândul vizitatorilor care se aflau la înălțime în roata panoramică, iar autoritățile au reacționat prompt pentru a asigura siguranța acestora. Echipajele de intervenție au acționat coordonat pentru a rezolva situația și a preveni orice potențial pericol.

Conform informațiilor furnizate de ISU Constanța, intervenția a inclus utilizarea a trei echipaje SMURD, pregătite să gestioneze situații de urgență medicale. În plus, o autoutilitară echipată cu scară și o auto-platformă au fost mobilizate pentru evacuarea persoanelor aflate la înălțime în roata panoramică.

Pe parcursul operațiunii de salvare, echipajele au lucrat cu profesionalism și eficiență pentru a asigura siguranța tuturor persoanelor implicate. Din fericire, nicio victimă sau rănit nu a fost raportat în urma incidentului.

Organizatorii Târgului de Crăciun și autoritățile locale au luat măsuri suplimentare pentru a evalua și remedia problemele tehnice ale roții panoramice, asigurându-se că astfel de incidente vor fi prevenite în viitor. Evenimentul a continuat după soluționarea situației, oferind vizitatorilor o experiență plăcută și în siguranță în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Continuă să citești

Actualitate

30 noiembrie- Sfântul Andrei, Cel întâi chemat

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Rugăciune pentru Pacea Lumii și Bunătate în Suflete: Omagiu Sfântului Andrei”

Într-o zi specială de sărbătoare spirituală, ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cel chemat între Apostoli, verhovnicul și fratele adevărat, Sfântul Andrei. Prin intermediul acestei rugăciuni, aducem omagiu și ne încredem în harul său, cerând Stăpânului tuturor să dăruiască pace lumii și milă sufletelor noastre.

Sfântul Andrei, cunoscut drept „Cel întâi chemat”, rămâne un izvor de inspirație și sfințenie în tradiția creștină. Astăzi, ne adunăm în rugăciune pentru a implora binecuvântarea lui Andrei asupra lumii noastre tulburate și pentru a căuta în sufletele noastre acea mare milă pe care Sfântul o revarsă.

Această rugăciune devine o doxologie, un cântec de slavă adus Creatorului, prin intermediul căruia ne conectăm la spiritualitatea sfântă a zilei. Într-un sinaxar al adorării, suntem ghidați să privim spre Sfântul Andrei ca pe un intermediar între lumea noastră și Divinitate.

În această atmosferă de solemnitate și sfințenie, rugăciunea noastră devine un legământ de păstrare a păcii în lume și de a căuta acea mare milă pentru sufletele noastre. Sinaxarul și doxologia devin instrumente ale credinței noastre, iar Sfântul Andrei devine un călăuzitor divin în această călătorie spirituală.

Așadar, să ne unim în inimă și rugăciune pentru a aduce pace în lume și a dobândi acea milă divină în sufletele noastre, inspirați de Sfântul Andrei, apostolul și rugătorul nostru.

Continuă să citești

Actualitate

Aleodor SOBOLU primarul din comuna Orțișoara, este acel primar care nu vrea șă își completeze declarația de AVERE! ANI va lua măsuri!

Publicat

în

De către

Tupeistul sau analfabetul politic Aleodor Sobolu, primarul din comuna Orțișoara, nu și-a completat declarația de avere din 2020. Imediat intrăm în anul 2024.

Acest om are un tupeu ieșit din comun, i-a păcălit pe cetățenii să îl voteze, și acum crede că este tarlaua lui personală.

Oameni fără conduită și fără obraz , din această categorie face parte Aleodor.

În 2020 a ieșit la mustață primar. La anul cetățenii sunt hotărâți să nu îl mai voteze.

Acest primar a făcut toate combinațiile posibile în comună, a mințit și păcălit oamenii cum a vrut el.

În declarația de avere, completată în 2020, figureză cu două mașini, o Toyota Yaris, și un Mercedes sin 2016(de unde a avut bani să cumpere…..numai el știe.)

  • deține o casă în Orțișoara din 2017 cu o suprafață de 980mp
  • Salariu anual era în 2020 65.000 RON(5500 ron/ lunar)

Cu o mie de euro salar pe lună are bani de Mercedes din 2016?????!!!! Cam șmecher și hoț neprins acest individ…….

Hai ALEODORE completează declarația de avere și interese, până nu vine ANI și DNA-ul!!!! Să vedem cu ce te-ai mai îmbogățit…….sau o ascunde bine ….averea…..

Mai urmează și alții…….

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și