vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăActualitatePrimul caz de reinfectare COVID 19, confirmat oficial: concluziile cercetătorilor

Primul caz de reinfectare COVID 19, confirmat oficial: concluziile cercetătorilor

- Sponsorizat -

Imunitatea la coronavirus după infectare și vindecare a fost spulberat în Hong Kong. În mod regretabil, cercetătorii au descoperit o persoană vindecată de infecția cu Covid-19 în martie și reinfectată acum.

În timp ce o mare parte din populația planetei speră la un vaccin împotriva coronavirus, imunitatea pe termen lung împotriva infectării cu SARS-CoV-2 tinde să fie un mit. Cercetătorii din Hong Kong au anunțat luni că au descoperit primul caz dovedit din lume de reinfectare cu Covid-19, dar experții subliniază că este încă prea devreme pentru a trage concluzii privitoare la evoluția pandemiei, scrie AFP.

„Acest caz arată că o reinfectare poate surveni la doar câteva luni după vindecarea de o primă infecție”, afirmă, într-un comunicat, departamentul de microbiologie al Universității din Hong Kong (HKU). În acest context, oamenii de știință au precizat că, între cele două infectări, a existat un interval de patru luni și jumătate.

Argumentul pentru această situație ar putea sta în faptul că a fost infectat a doua oară cu o tulpină diferită a virusului decât cea inițială. „Rezultatele noastre sugerează că SARS-CoV-2 ar putea persista în populație, la fel cum este cazul pentru alți coronaviruși responsabili pentru banale guturaiuri, chiar dacă pacienții au dobândit o imunitate”, arată cercetătorii de la HKU.

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -