stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Premierul Cîțu,declarații despre școli, nunți și botezuri

Publicat

în

Premierul Florin Cîţu participă, duminică, la o videoconferinţă cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Premierul Florin Cîţu sare în ajutorul celor care şi-au stabilit nunta pentru acest sfârşit de an.

Totuşi, înainte de evenimentul respectiv, Florin Cîţu a făcut o serie de declaraţii extrem de importante despre evoluţia pandemiei de coronavirus în România.

Unul dintre subiectele abordate de premierul Florin Cîţu a fost organizarea nunţilor în localităţile în care creşte alarmant numărul de infectări cu noul coronavirus. Astfel, în cazul unei localităţi unde rata de infectare depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori, Florin Cîţu mizează pe organizarea nunţilor doar cu certificat digital Covid.

Asta înseamnă că sunt în măsură să participe la nunţi doar cei care pot obţine un astfel de certificat valabil, respectiv s-au vaccinat anti-Covid-19, au teste negative sau au trecut prin boală.

Premierul Florin Cîţu susţine că are acordul lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru implementarea unei astfel de măsuri şi spune că soluţia este pentru a-i ajuta pe cei care au pus la cale un astfel de eveniment şi nu mai au cum să-şi amâne nunta de pe o săptămână pe alta.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns azi la 5,90%, de la 5,83% ieri.

Publicat

în

De către

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a atins astăzi nivelul de 5,90%. La începutul săptămânii era situat la 5,79%, iar marți la 5,83%.

Și ROBOR la 6 luni a crescut de la 6.03% ieri, la 6.06% azi.

Continuă să citești

Actualitate

19 Copii au fost ucisi cu o arma automata

Publicat

în

De către

Un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală primară din orașul Uvalde, la aproximativ 133 km de San Antonio, Texas, din motive încă necunoscute, relatează BBC și Fox News.

Acesta este cel mai grav atac armat care are loc într-o școală din SUA din ultimii 10 ani.

 

Autorul masacrului, Salvador Ramos, și-a cumpărat armele cu câteva zile înainte de atac. „A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani”, a declarat senatorul american Roland Gutierrez.

Continuă să citești

Actualitate

A murit IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock

Publicat

în

De către

IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock, PM – 6, alături de Petru Umanschi, dar și unul dintre pionierii primei televiziuni libere, din România. Ionel Marchiș, împreună cu Svetlana Pomorișaț, ca reprezentanți al Frontului Salvării Naționale, au avut o contribuție importantă la apariția Televiziunii Libere Timișoara – TLT, în seara zilei de 22 decembrie 1989, atunci când TLT a emis pentru prima oară. Să-i fie țătâna ușoară și drumul lin spre eternitate. El se alătură celorlalți colegi din TLT, plecați prematur dintre noi : Zoltan Panczel, Onuț Danciu, Emarich Gnandt, toți membri ai TLT de la inființarea ei.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și