stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

710 de indigeni au fost dați dispăruți în Wyoming în ultimul deceniu

Publicat

în

Căutarea lui Gabby Petito de către cinci agenții diferite săptămâna trecută în Parcul Național Grand Teton din Wyoming a fost aproape la fel de masivă precum atenția pe care a primit-o de la o națiune cuprinsă de dispariția femeii albe de 22 de ani.

Saga lui Petito s-a încheiat duminică în tragedie, când autoritățile i-au găsit rămășițele și, ulterior, i-au declarat moartea o sinucidere. Două ore la est, în orașul Riverton, Wyoming, Tianna Wagon, 24 de ani, a urmărit îndeaproape cazul, știind prin ce trece familia Petito. În ianuarie 2019, una dintre surorile ei, Jocelyn Watt, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă acasă la Riverton împreună cu tovarășul ei.

Un an mai târziu, o altă soră, Jade Wagon, în vârstă de 23 de ani, a fost raportată dispărută și ulterior găsită moartă în rezervația Wind River. Uciderea lui Jocelyn Watts rămâne nerezolvată, iar moartea lui Jade Wagon a fost considerată accidentală, dar familia are întrebări persistente despre ceea ce s-a întâmplat.

Cazul Petito a evidențiat disparitatea resurselor poliției și atenția mass-media s-a concentrat adesea pe femeile albe dispărute în comparație cu persoanele dispărute de culoare și a generat apeluri pentru aplicarea legii pentru a trata toate cazurile în mod similar. „Cazurile nu au fost evidențiate la fel de mult ca cele ale lui Gabby”, a spus Tianna Wagon despre disparițiile surorilor sale.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns azi la 5,90%, de la 5,83% ieri.

Publicat

în

De către

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a atins astăzi nivelul de 5,90%. La începutul săptămânii era situat la 5,79%, iar marți la 5,83%.

Și ROBOR la 6 luni a crescut de la 6.03% ieri, la 6.06% azi.

Continuă să citești

Actualitate

19 Copii au fost ucisi cu o arma automata

Publicat

în

De către

Un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală primară din orașul Uvalde, la aproximativ 133 km de San Antonio, Texas, din motive încă necunoscute, relatează BBC și Fox News.

Acesta este cel mai grav atac armat care are loc într-o școală din SUA din ultimii 10 ani.

 

Autorul masacrului, Salvador Ramos, și-a cumpărat armele cu câteva zile înainte de atac. „A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani”, a declarat senatorul american Roland Gutierrez.

Continuă să citești

Actualitate

A murit IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock

Publicat

în

De către

IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock, PM – 6, alături de Petru Umanschi, dar și unul dintre pionierii primei televiziuni libere, din România. Ionel Marchiș, împreună cu Svetlana Pomorișaț, ca reprezentanți al Frontului Salvării Naționale, au avut o contribuție importantă la apariția Televiziunii Libere Timișoara – TLT, în seara zilei de 22 decembrie 1989, atunci când TLT a emis pentru prima oară. Să-i fie țătâna ușoară și drumul lin spre eternitate. El se alătură celorlalți colegi din TLT, plecați prematur dintre noi : Zoltan Panczel, Onuț Danciu, Emarich Gnandt, toți membri ai TLT de la inființarea ei.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și