stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca restricțiile de circulație pe timpul nopții să fie valabile și în cursul săptămânii, iar magazinele să se închidă la ora 18.

Publicat

în

Potrivit DSP Timiș, incidența constatată astăzi în municipiul Timișoara este de 8,5 la mie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât aplicarea următoarelor măsuri:

  • circulația în intervalul orar 20-05 este restricționată pentru persoanele nevaccinate (permisă numai în anumite condiții cuprinse în declarația pe propria răspundere);
  • masca de protecție devine obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul spațiilor publice, precum și pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ;
  • magazinele nu vor funcționa între orele 18 și 05;
  • sunt interzise nunțile, botezurile, mitingurile, procesiunile, concertele sau alte tipuri de adunări în spații deschise;
  • activitatea cinematografelor, a teatrelor, a sălilor de jocuri etc. este suspendată.

Aceleași restricții vor mai fi aplicate și în Giroc, Parța, Remetea Mare și Sânmihaiu, care de asemenea au depășit 7,5 la mie.

După depășirea acestei incidențe, restaurantele sau cafenelele ar fi trebuit să se închidă și să mai facă doar livrări la domiciliu. Însă premierul Cîțu a explicat că astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va adopta o hotărâre prin care este permisă continuarea activității, dacă personalul și clienții sunt vaccinați. Tot premierul a anunțat că desfășurarea activității școlilor în format online nu va mai fi condiționată de depășirea incidenței de 6 la mie: “Această decizie va fi legată de numărul de cazuri Covid din fiecare școală”.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

19 Copii au fost ucisi cu o arma automata

Publicat

în

De către

Un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală primară din orașul Uvalde, la aproximativ 133 km de San Antonio, Texas, din motive încă necunoscute, relatează BBC și Fox News.

Acesta este cel mai grav atac armat care are loc într-o școală din SUA din ultimii 10 ani.

 

Autorul masacrului, Salvador Ramos, și-a cumpărat armele cu câteva zile înainte de atac. „A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani”, a declarat senatorul american Roland Gutierrez.

Continuă să citești

Actualitate

A murit IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock

Publicat

în

De către

IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock, PM – 6, alături de Petru Umanschi, dar și unul dintre pionierii primei televiziuni libere, din România. Ionel Marchiș, împreună cu Svetlana Pomorișaț, ca reprezentanți al Frontului Salvării Naționale, au avut o contribuție importantă la apariția Televiziunii Libere Timișoara – TLT, în seara zilei de 22 decembrie 1989, atunci când TLT a emis pentru prima oară. Să-i fie țătâna ușoară și drumul lin spre eternitate. El se alătură celorlalți colegi din TLT, plecați prematur dintre noi : Zoltan Panczel, Onuț Danciu, Emarich Gnandt, toți membri ai TLT de la inființarea ei.

Continuă să citești

Actualitate

Ungaria intră în stare de urgență de război

Publicat

în

De către

Guvernul ungar urmează să-şi asume puteri prin decretarea stării de urgenţă, pentru a putea reacţiona mai uşor faţă de provocări din cauza războiului din Ucraina vecină, anunţă marţi, într-o postare pe Facebook, premierul ungar Viktor Orban.

Această stare de urgenţă îi permite Guvernului să impună măsuri prin decret.

 

„Lumea se află pe marginea prăpastiei unei crize economice”, declară el în această înregistrare video, în care reiterează că este necesar ca Ungaria să nu se amestece în războiul rus din Ucraina şi să „apere securitatea financiară a familiilor”.

 

 

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și