stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Un bărbat de 37 de ani a omorât cinci persoane și a rănit alte două cu săgeți trase cu un arc

Publicat

în

Suspectul este un cetățean danez, rezident în Kongsberg, a anunțat poliția după miezul nopții de miercuri spre joi.

Primele apeluri la numărul de urgențe au venit în jurul orei locale 18:15. Arcașul a tras asupra unor oameni, apoi și-a schimbat locația, după care a atacat din nou, și tot așa timp de o jumătate de oră. A fost reținut la ora 18.47, timp în care, potrivit poliției, “s-a deplasat pe o zonă largă”.

Nu există indicii că danezul ar fi avut complici, iar șeful poliției regionale a declarat că autoritățile nu au exclus posibilitatea unui atac terorist: “Din cursul evenimentelor, este firesc să ne întrebăm dacă acesta este un act de terorism”, a spus el.

Kongsberg se află la aproximativ 85 de kilometri, la sud-vest de capitala Oslo, și are o populație de circa 28 de mii de locuitori.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns azi la 5,90%, de la 5,83% ieri.

Publicat

în

De către

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a atins astăzi nivelul de 5,90%. La începutul săptămânii era situat la 5,79%, iar marți la 5,83%.

Și ROBOR la 6 luni a crescut de la 6.03% ieri, la 6.06% azi.

Continuă să citești

Actualitate

19 Copii au fost ucisi cu o arma automata

Publicat

în

De către

Un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală primară din orașul Uvalde, la aproximativ 133 km de San Antonio, Texas, din motive încă necunoscute, relatează BBC și Fox News.

Acesta este cel mai grav atac armat care are loc într-o școală din SUA din ultimii 10 ani.

 

Autorul masacrului, Salvador Ramos, și-a cumpărat armele cu câteva zile înainte de atac. „A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani”, a declarat senatorul american Roland Gutierrez.

Continuă să citești

Actualitate

A murit IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock

Publicat

în

De către

IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock, PM – 6, alături de Petru Umanschi, dar și unul dintre pionierii primei televiziuni libere, din România. Ionel Marchiș, împreună cu Svetlana Pomorișaț, ca reprezentanți al Frontului Salvării Naționale, au avut o contribuție importantă la apariția Televiziunii Libere Timișoara – TLT, în seara zilei de 22 decembrie 1989, atunci când TLT a emis pentru prima oară. Să-i fie țătâna ușoară și drumul lin spre eternitate. El se alătură celorlalți colegi din TLT, plecați prematur dintre noi : Zoltan Panczel, Onuț Danciu, Emarich Gnandt, toți membri ai TLT de la inființarea ei.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și