luni, decembrie 6, 2021
AcasăActualitateParlamentul a adoptat proiectul pentru simplificarea procedurii de plată a amenzilor rutiere

Parlamentul a adoptat proiectul pentru simplificarea procedurii de plată a amenzilor rutiere

- Sponsorizat -

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege elaborat de UDMR, care simplifică procedura achitării amenzilor contravenționale, creând un avantaj semnificativ atât pentru șoferi, cât și pentru autoritățile locale, conform unui comunicat de presă al UDMR.

Legea adoptată astăzi permite conducătorilor să achite amenzile contravenționale într-un cont unic, deschis în scopul încasării acestor amenzi, astfel nefiind necesară trimiterea confirmării plății către agenți constatatori din cadrul organelor de poliție. De asemenea, autoritățile locale sunt scutite de perceperea penalităților” – a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar UDMR, după încheierea votului final.

Inițiatorul propunerii legislative a explicat că autoritățile locale au avut dificultăți în recuperarea amenzilor, iar atunci când bugetul anual a fost alocat, din cauza sumelor neîncasate, a scăzut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat. Prin această propunere legislativă s-a găsit o soluție la această problemă și s-a simplificat procedura achitării amenzilor contravenționale.

Legea adoptată azi va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 307 de voturi ”pentru”, iar un deputat s-a abținut.

- Sponsorizat -

Urmărește StiriACUM.ro pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și corecte știri!

Urmărește Televiziunea Europa Nova pentru cele mai noi emisiuni și știri din zona de vest.

- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Știri și emisiuni din Zona de Vest -spot_img

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -