stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Nemții ar putea fi obligaţi să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării pentru a călători cu mijloacele de transport în comun

Publicat

în

Germania a înregistrat în ultima săptămână, 7 -14 noimbrie, un nou record al cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în condiţiile în care creşterea activităţilor în spaţii închise odată cu răcirea vremii a transformat încă o dată Europa în epicentrul pandemiei.

Acest al patrulea val de infecţie provoacă dificultăţi guvernului pe cale să se formeze, trei partide negociind pentru a forma următorul cabinet după alegerile neconcludente din septembrie.

Social-democraţii de centru-stânga, Verzii şi FDP, pro-business, au declarat luni, 15 noiembrie, că vor adăuga măsuri mai dure la proiectul lor de lege care este examinat de Bundestag (camera inferioară a parlamentului) pentru a face faţă epidemiei.

Aşa-numitele reguli 3G, care prevăd un test COVID-19 negativ sau dovada recuperării sau vaccinării ar trebui să se aplice transportului public, precum şi locurilor de muncă, conform unui document de politică al celor trei părţi. Nu este clar cum vor fi aplicate prevederile.

”Pentru a sparge rapid şi cu forţă al patrulea val, am convenit… alte reguli”, a scris, pe Twitter, parlamentarul Verzilor Kathrin Goering-Eckardt

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns azi la 5,90%, de la 5,83% ieri.

Publicat

în

De către

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a atins astăzi nivelul de 5,90%. La începutul săptămânii era situat la 5,79%, iar marți la 5,83%.

Și ROBOR la 6 luni a crescut de la 6.03% ieri, la 6.06% azi.

Continuă să citești

Actualitate

19 Copii au fost ucisi cu o arma automata

Publicat

în

De către

Un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală primară din orașul Uvalde, la aproximativ 133 km de San Antonio, Texas, din motive încă necunoscute, relatează BBC și Fox News.

Acesta este cel mai grav atac armat care are loc într-o școală din SUA din ultimii 10 ani.

 

Autorul masacrului, Salvador Ramos, și-a cumpărat armele cu câteva zile înainte de atac. „A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani”, a declarat senatorul american Roland Gutierrez.

Continuă să citești

Actualitate

A murit IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock

Publicat

în

De către

IONEL MARCHIȘ, fostul întemeietor al Festivalului TimTock, PM – 6, alături de Petru Umanschi, dar și unul dintre pionierii primei televiziuni libere, din România. Ionel Marchiș, împreună cu Svetlana Pomorișaț, ca reprezentanți al Frontului Salvării Naționale, au avut o contribuție importantă la apariția Televiziunii Libere Timișoara – TLT, în seara zilei de 22 decembrie 1989, atunci când TLT a emis pentru prima oară. Să-i fie țătâna ușoară și drumul lin spre eternitate. El se alătură celorlalți colegi din TLT, plecați prematur dintre noi : Zoltan Panczel, Onuț Danciu, Emarich Gnandt, toți membri ai TLT de la inființarea ei.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și