duminică, ianuarie 23, 2022
AcasăActualitateElevii din Timiș vor fi testaţi o singură dată în această săptămână

Elevii din Timiș vor fi testaţi o singură dată în această săptămână

- Sponsorizat -

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, a declarat, miercuri, că elevii din judeţ vor fi testaţi o singură dată în această săptămână, întrucât testele de salivă au fost primite în noaptea de luni spre marţi şi nu au mai putut fi distribuite părinţilor.

Până în acest moment, în judeţ au fost recepţionate 284.120 teste de salivă în trei tranşe, din care 67.200 au ajuns luni seara.

“Noi mai aveam o rezervă din primele două tranşe, rezervă de 40.000 de teste care au acoperit necesarul pentru Timişoara, distribuite vineri, astfel că luni acestea au putut fi aplicate. Timişoara a fost prioritară datorită mobilităţii urbane foarte mari şi nevoii de a monitoriza răspândirea virusului în comunitate. În această săptămână se aplică doar un test. Ne-am dori să testăm mai mult, cel puţin de două ori pe săptămână, dar regula de testare de luni şi joi a căzut, pentru că distribuţia testelor de salivă către judeţe este în zile diferite. Vom vedea cum vor decurge lucrurile pentru perioada următoare, în privinţa distribuirii testelor de salivă în judeţ. Inspectoratul Şcolar doar distribuie ceea ce primeşte”, a explicat Marin Popescu.

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -