duminică, ianuarie 23, 2022
AcasăActualitateVaccinarea copiilor cu vârste între 5-11 ani, cu Pfizer, va începe pe...

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5-11 ani, cu Pfizer, va începe pe 26 ianuarie. 

- Sponsorizat -

Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani cu serul Pfizer/BioNTech va începe pe 26 ianuarie 2022.

 

Programările pentru programarea copiilor pentru vaccinare încep astăzi, 13 ianuarie, și se vor efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea “P_Ped”, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

 

CNCAV precizează că vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

 

Amintim că schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Pfizer este cu doze în concentrație redusă, de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile, iar administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

 

 

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai urmărite

- Sponsorizat -
- Sponsorizat -