stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Germania dorește 400.000 de muncitori, pe an

Publicat

în

Decizia urmărește soluții atât pentru penuria de forță de muncă în sectoare cheie, care riscă să submineze redresarea după pandemie, cât și dezechilibrul demografic, cauzat de îmbătrânirea populației.

 

“Lipsa de muncitori calificați a devenit atât de gravă, încât recuperarea economică este dramatic încetinită. Nu putem contracara problema unei forțe de muncă îmbătrânite decât printr-o politică modernă de imigrație. Trebuie să atingem cât mai repede borna de 400 de mii de muncitori calificați din străinătate, pe an”, a declarat Christian Duerr, liderul parlamentar al Partidului Liberal-Democrat (FDP), pentru revista de afaceri WirtschaftsWoche.

 

 

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Eintracht Frankfurt a câștigat Europa League

Publicat

în

De către

Eintracht Frankfurt a câștigat Europa League, după o finală „pe muchie de cuțit” cu Rangers, echipă unde Ianis Hagi nu a jucat, din cauza unei accidentări.

Nemții au avut nevoie de penalty-uri, unde s-au impus cu 5-4 și au obținut primul lor trofeu european după 42 de ani.

Continuă să citești

Actualitate

Breaking. Atenție pericol de îngheț! Grijă la pomii fructiferi!

Publicat

în

De către

 

INFO // Vreme deosebit de rece, minime în jurul a 0°C, local îngheț la sol, brumă (19 mai, orele 02 – 06) ⚠️❄️
🟨 COD GALBEN
📍 jumătatea estică a Transilvaniei, izolat Subcarpații Getici
❄️ În județele Harghita, Covasna, Brașov, local în Mureș, Sibiu, Bistrița-Năsăud și izolat în zona subcarpatică a județului Argeș, cu precădere pe văi și în depresiuni, temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț (-1…0°C) și se va produce brumă.

Continuă să citești

Actualitate

Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă

Publicat

în

De către

Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, l-a acuzat miercuri pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că „foloseşte intenţionat foamea ca armă”, reprezentanta Berlinului anunţând intenţia de a lansa o alianţă pentru securitate alimentară globală.

 

În cadrul unei reuniuni a miniştrilor dezvoltării din G7, organizată la Berlin, Schulze a spus că în prezent există un risc mai mare de foamete din cauza războiului din Ucraina.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și