stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Certificatul Covid la intrarea în România, valabil doar cu doza booster

Publicat

în

Guvernul a adoptat joi, 3 februarie, măsura prin care certificatul de vaccinare Covid este valabil la intrarea în România doar cu doza booster ,adica trei doze, dacă au trecut mai mult de nouă luni de la administrarea dozei doi de vaccin.

Doua doze nu mai ajung, trebuie trei, daca au trecut cele noua luni, de la administrarea celor doua.

Poti intra in Romania si cu test PCR -NEGATIV sau dovada trecerii prin boala.

La nivelul Uniunii Europene, măsura a intrat în vigoare în 1 februarie. Guvernul României a adoptat-o joi, 3 februarie. Astfel, certificatele Covid sunt valabile doar nouă luni fără doza booster, pentru călătoriile în statele membre UE.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

(✝) Pogorârea Sfântului Duh (Cincizecimea sau Rusaliile). Duminica a 8-a după Paști

Publicat

în

De către

 

DUMINICA
POGORÂRII SFÂNTULUI ŞI DE VIAŢĂ FĂCĂTORULUI DUH

Evanghelia de la Ioan
(VII, 37-53; VIII, 12)

n ziua cea din urmă – ziua cea mare a sărbătorii – Iisus sta între ei şi a strigat, zicând: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea! Cel ce crede în Mine – precum a zis Scriptura – râuri de apă vie vor curge din inima lui“. Iar aceasta a spus-o despre Duhul pe Care aveau să-L primească acei ce cred într’Însul. Că Duhul încă nu era dat, pentru că Iisus încă nu Se preamărise. Deci mulţi din mulţime, auzind cuvintele acestea, ziceau: „Într’adevăr, Acesta este Profetul!“ Iar alţii ziceau: „Acesta este Hristosul!“ Iar alţii ziceau: „Oare din Galileea va să vină Hristos?; n’a zis oare Scriptura că Hristos va să vină din sămânţa lui David şi din oraşul Betleem, unde a fost David?…“. Şi dezbinare s’a făcut în mulţime din pricina Lui. Iar unii dintre ei voiau să-L prindă, dar nimeni n’a pus mâinile pe El. Deci slujitorii au venit la arhierei şi la farisei; şi aceia le-au zis: „De ce nu l-aţi adus?“ Slujitorii au răspuns: „Niciodată n’a vorbit un om aşa cum vorbeşte omul acesta“. Şi le-au răspuns fariseii: „Nu cumva şi voi aţi fost amăgiţi?; e cineva dintre căpetenii care să fi crezut în el? sau dintre farisei?… Dar această mulţime care nu cunoaşte legea, blestemată este!…“. A zis către ei Nicodim, unul dintre ei, cel ce mai’nainte venise noaptea la El: „Oare legea noastră îl osândeşte pe om fără ca mai întâi să-l asculte şi să cunoască ce a făcut?“ Ei au răspuns, zicând: „Nu cumva şi tu eşti din Galileea? Cercetează şi vezi că din Galileea nu se ridică profet…“. Şi s’a dus fiecare la casa lui. După aceea Iisus le-a grăit din nou, zicând: „Eu sunt Lumina lumii; cel ce-Mi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina Vieţii“

Continuă să citești

Actualitate

‼️ Ploi torențiale, vijelii, grindină ⛈️⚡⛈️ 2 iunie, ora 12 – ora 23

Publicat

în

De către

‼️ Ploi torențiale, vijelii, grindină ⛈️⚡⛈️
2 iunie, ora 12 – ora 23Alertă oficială
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin
frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte. În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte.
Notă: Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării.
În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.
#cod #galben #vremea #meteo #grindina #gheata #piatra #furtuna #alerta #avertizare #atentionare #vijelie #ploi #prognoza #vara #iunie #alerta #inundatie #hidro
Administratia Nationala de Meteorologie RA

Continuă să citești

Actualitate

Cod portocaliu de ploi torenţiale şi grindină, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad

Publicat

în

De către

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă marţi, între orele 11.00 şi 23.00.

”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi în Oltenia. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, au anunţat meteorologii.

Astfel de fenomene vor fi, marţi, pe arii mai restrânse, şi în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menţine pronunţată şi în a doua parte a zilei de miercuri.

Totodată, a fost emis Cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină, marţi, între orele 12.00 şi 20.00, pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și