stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Fără live-uri în PARLAMENT! Se face LEGE!

Publicat

în

Violenţa fizică, verbală şi transmisiunile live neaprobate – precum cele făcute de George Simion sau Diana Şoşoacă – vor fi interzise în plenul Camerei Deputaților, potrivit unui proiect de modificare a regulamentului.

Proiectul de lege a fost inițiat de PNLPSDUDMR şi minorităţi, în urma scandalului provocat de copreședintele AUR, George Simion, la dezbaterea moțiunii împotriva ministrului Energiei.

Potivit proiectului, este interzistă filmarea şedintelor de plen ale Camerei, ale Biroului permanent sau comitetului liderilor, cât şi interzicerea folosirii violenţei fizice.

 

Alte măsuri precizate în document sunt: ”interzicerea transmiterii în direct sau înregistrarea şedinţei Camerei Deputaţilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor sau comisiilor prin alte mijloace decât cele menţionate la alin. (1) – (3) – (mijloacele electronice ale Camerei Deputaţilor şi mass-media cu aprobarea Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor – n.r.), interzicerea utilizării violenţei fizice constând în gesturi agresive ori a violenţei verbale constînd în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar”.

 

Conform proiectului, încălcarea acestor prevederi atrage evacuarea imediată din sală a persoanei vinovate. Evacuarea se dispune de către preşedintele de şedinţă din oficiu sau la soliictarea unui deputat, cu acordul majorităţii ponderate a liderilor grupurilor parlamentare.

Parlamentarii şi-ar putea pierde 50% din indemnizaţie până la 6 luni dacă desfăşoară bannere în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaţilor.

 

 

 

 

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Breaking. Atenție pericol de îngheț! Grijă la pomii fructiferi!

Publicat

în

De către

 

INFO // Vreme deosebit de rece, minime în jurul a 0°C, local îngheț la sol, brumă (19 mai, orele 02 – 06) ⚠️❄️
🟨 COD GALBEN
📍 jumătatea estică a Transilvaniei, izolat Subcarpații Getici
❄️ În județele Harghita, Covasna, Brașov, local în Mureș, Sibiu, Bistrița-Năsăud și izolat în zona subcarpatică a județului Argeș, cu precădere pe văi și în depresiuni, temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț (-1…0°C) și se va produce brumă.

Continuă să citești

Actualitate

Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă

Publicat

în

De către

Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, l-a acuzat miercuri pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că „foloseşte intenţionat foamea ca armă”, reprezentanta Berlinului anunţând intenţia de a lansa o alianţă pentru securitate alimentară globală.

 

În cadrul unei reuniuni a miniştrilor dezvoltării din G7, organizată la Berlin, Schulze a spus că în prezent există un risc mai mare de foamete din cauza războiului din Ucraina.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz se ia de strandul Heaven și strandul Termal și nu numai. Sunt 11ha.

Publicat

în

De către

Dominic Fritz amintește de terenurile TIMIȘOAREI FOLOSITE DE ALȚII.

„Cum să furi 11 hectare în mijlocul orașului, nederanjat de nimeni?

Exact asta se întâmplă de ani de zile cu multe terenuri ale primăriei de pe malul Begăi. Deși sunt domeniul public, pe ele funcționează activități private – terase, cluburi, zone de agrement – și sunt ridicate chiar construcții fără niciun titlu legal.

Bugetul Timisoarei a pierdut și încă pierde zeci de milioane de lei pentru că unii fac profit pe proprietatea noastră a tuturor fără să plătească niciun leu.

Parazitarea domeniului public se va termina.

De azi, o echipă multidisciplinară din Primărie și Poliție Locală va demara o amplă acțiune de verificare a modului în care este ocupat domeniul public și privat al Municipiului Timișoara, mai ales pe malul Begăi. Și vom recupera ce este de recuperat.

Deși există deja dosare pe rol la unele dintre cazuri, cum este la Ștrandul Termal sau la Clubul Heaven, sunt încă multe situații nesesizate până acum.

Știu că această acțiune îmi va pune o grămadă de mafioți în cap. Știu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecție. Mă aștept la procese, la denigrări și campanii de manipulare prin ricoșeu.

Dar asta nu mă va opri. Vom aduce milioane de lei în bugetul local și vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timișorenilor. Vă țin la curent.”, a scris Fritz pe facebook.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și