stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Germania plănuiește să ridice majoritatea restricțiilor antiepidemice până la sfârșitul lunii martie

Publicat

în

Cancelarul Olaf Scholz și liderii celor 16 landuri au anunțat un plan pentru eliminarea multor restricții anti-Covid până la sfârșitul lunii martie. Oficialii guvernamentali au subliniat, de asemenea, necesitatea continuării campaniei de vaccinare. Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a transmis că valul Omicron a atins apogeul în ceea ce privește numărul infectărilor, iar de acum numărul persoanelor infectate va începe să scadă.

 

Potrivit planului, majoritatea măsurilor antiepidemice ar urma să fie ridicate treptat, în trei etape. În primă fază, se vor elimina măsurile care limitează numărul de persoane vaccinate și care au trecut prin boală care pot participa la întâlniri sau reuniuni. De asemenea, ar putea fi eliminată măsura condiționării accesului în magazinele neesențiale de vaccinarea anti-Covid sau trecerea prin boală.

 

În continuare, planul propus de guvernul german prevede ridicarea, pe 4 martie, a restricțiilor cu privire la accesul în restaurante pentru persoanele vaccinate și cele trecute prin boală, care în prezent sunt nevoite să prezinte un test Covid negativ. Doar persoanele inoculate cu doza a treia sunt excluse de la această regulă.

Tot pe 4 martie ar putea fi deschise și cluburile, dar testarea rămâne totuși obligatorie pentru persoanele vaccinate cu maxim două doze.

 

 

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Breaking. Atenție pericol de îngheț! Grijă la pomii fructiferi!

Publicat

în

De către

 

INFO // Vreme deosebit de rece, minime în jurul a 0°C, local îngheț la sol, brumă (19 mai, orele 02 – 06) ⚠️❄️
🟨 COD GALBEN
📍 jumătatea estică a Transilvaniei, izolat Subcarpații Getici
❄️ În județele Harghita, Covasna, Brașov, local în Mureș, Sibiu, Bistrița-Năsăud și izolat în zona subcarpatică a județului Argeș, cu precădere pe văi și în depresiuni, temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț (-1…0°C) și se va produce brumă.

Continuă să citești

Actualitate

Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă

Publicat

în

De către

Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, l-a acuzat miercuri pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că „foloseşte intenţionat foamea ca armă”, reprezentanta Berlinului anunţând intenţia de a lansa o alianţă pentru securitate alimentară globală.

 

În cadrul unei reuniuni a miniştrilor dezvoltării din G7, organizată la Berlin, Schulze a spus că în prezent există un risc mai mare de foamete din cauza războiului din Ucraina.

Continuă să citești

Actualitate

Dominic Fritz se ia de strandul Heaven și strandul Termal și nu numai. Sunt 11ha.

Publicat

în

De către

Dominic Fritz amintește de terenurile TIMIȘOAREI FOLOSITE DE ALȚII.

„Cum să furi 11 hectare în mijlocul orașului, nederanjat de nimeni?

Exact asta se întâmplă de ani de zile cu multe terenuri ale primăriei de pe malul Begăi. Deși sunt domeniul public, pe ele funcționează activități private – terase, cluburi, zone de agrement – și sunt ridicate chiar construcții fără niciun titlu legal.

Bugetul Timisoarei a pierdut și încă pierde zeci de milioane de lei pentru că unii fac profit pe proprietatea noastră a tuturor fără să plătească niciun leu.

Parazitarea domeniului public se va termina.

De azi, o echipă multidisciplinară din Primărie și Poliție Locală va demara o amplă acțiune de verificare a modului în care este ocupat domeniul public și privat al Municipiului Timișoara, mai ales pe malul Begăi. Și vom recupera ce este de recuperat.

Deși există deja dosare pe rol la unele dintre cazuri, cum este la Ștrandul Termal sau la Clubul Heaven, sunt încă multe situații nesesizate până acum.

Știu că această acțiune îmi va pune o grămadă de mafioți în cap. Știu că deranjez un cuib de viespi care până acum a avut protecție. Mă aștept la procese, la denigrări și campanii de manipulare prin ricoșeu.

Dar asta nu mă va opri. Vom aduce milioane de lei în bugetul local și vom valorifica malul Begăi în beneficiul tuturor timișorenilor. Vă țin la curent.”, a scris Fritz pe facebook.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și