stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Orban : Vom vota proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari

Publicat

în

Şeful noului partid Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat, într-un interviu pentru Epoch Times, că parlamentarii săi vor vota proiectul USR al pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Mai mult decât atât, în 2020, când eram premier, Parlamentul a adoptat o lege de desfiinţare a pensiilor speciale, mai puţin cele pentru militari, care, din păcate, a fost atacată la Curtea Constituţională de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că afectase pensiile magistraţilor şi a fost declarată neconstituţională. Parlamentul a adoptat o altă lege, văzând că aia a fost declarată neconstituţională, o lege de supraimpozitare a celor cu pensii speciale mari, astfel încât reuşea să plafonez câştigurile din pensii pentru cei care nu sunt pe contributivitate, care şi aceea, din păcate, a fost declarată neconstituţională.

La ora actuală, vă spun sincer, nu cred, dacă s-ar fi păstrat majoritatea PNL-USR–UDMR, sunt convins că găseam o soluţie de a aduce pensiile speciale, în special acele pensii speciale nesimţite, că aici nu e vorba, de exemplu, de un plutonier de armată sau de un militar care s-a pensionat ca maior, pentru că ei, în general, au dreptul la pensie de serviciu şi că militarul este toată viaţa sub drapel. Nu asta este problema. Problema este a şefimii, a chestorimii, a celor din magistratură, care şi-au umflat veniturile în ultimele luni de activitate cu toate tipurile de venituri suplimentare astfel încât să li se calculeze pensia la nişte niveluri absolut ameţitoare şi de neacceptat. Deci aici găseam soluţia. Acuma nu ştiu, că cu PSD-ul la putere, pentru că PSD-ul este inventatorul pensiilor speciale sau reinventatorul pensiilor speciale, pentru că în 2010, când se aproba legea pensiilor, aproape toate pensiile speciale fuseseră desfiinţate, a spus Ludovic Orban.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Rusia și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării rus: „O mișcare de bunăvoință”

Publicat

în

De către

Rusia confirmă că și-a retras trupele militare din Insula Șerpilor. Ministrul Apărării din Rusia a confirmat că decizia a fost „un pas de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

„La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, forțele armate le Federației Ruse au finaizat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo”, a declarat ministrul Apărării din Rusia.

„Astfel, s-a demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un cordon umanitar pentru exportul de produse agricole din Ucraina”, a adăugat acesta, citat de The Guardian.

Continuă să citești

Actualitate

BREAKING. Președintele Biden anunță creșterea prezenței militare a SUA în România

Publicat

în

De către

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Continuă să citești

Actualitate

Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului

Publicat

în

De către

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.

Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului.

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a spus Ciucă

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și