stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Biden: Cine Dumnezeului se crede Putin de are impresia că poate stabili noi țări pe un teritoriu care nu-i aparține?

Publicat

în

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a vorbit marți seara despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Joe Biden a oferit update-uri pe situația dintre cele două țări după escaladările care au avut loc în ultimele zile.

Președintele SUA, Joe Biden, a descris evenimentele care au loc în prezent în Ucraina ca fiind „începutul unei invazii rusești în Ucraina”, în timp ce a dezvăluit noi sancțiuni dure pentru a pedepsi Moscova.

„Voi începe să impun sancțiuni ca răspuns, cu mult peste măsurile pe care noi și aliații și partenerii noștri le-am implementat în 2014. Și dacă Rusia merge mai departe cu această invazie, suntem pregătiți să mergem mai departe ca și cu sancțiunile”, a mai spus Joe Biden.

„Cine, în numele Domnului, crede Putin că îi dă dreptul să declare noi așa-zise țări pe un teritoriu care aparține vecinilor săi?” a întrebat Biden. „Aceasta este o încălcare flagrantă a dreptului internațional și cere un răspuns ferm din partea comunității internaționale”.

Descrierea de către Biden a acțiunilor Rusiei în Ucraina ridică imediat miza răspunsului său. El și alți oficiali de rang înalt au promis să impună consecințe economice severe dacă trupele rusești trec în Ucraina, inclusiv asupra membrilor cercului intim al lui Putin și a instituțiilor financiare rusești.

Actualitate

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal de plecări curse externe

Publicat

în

De către

”Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri!

 

A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

 

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

 

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

 

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

 

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

 

Finanțarea este asigurată din 3 surse:

 

– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);

– bugetul de stat;

– veniturile proprii ale aeroportului”

 

 

Continuă să citești

Actualitate

A murit dr. Crețu, tatăl rectorului Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Publicat

în

De către

Doctorul Ovidiu Crețu este în doliu. Tatăl lui s-a stins din viață.

Cetățean de onoare al orașului Ineu, director al Spitalului Orășenesc Ineu, senator în Parlamentul României, consilier județean și consilier local, dr. Ioan Crețu s-a stins la vârsta de 83 de ani, în 16 mai 2022.

Înmormântarea va avea loc joi, 19.05.2022, ora 13, la cimitirul din Ineu.

Dumnezeu să îl ierte!

Continuă să citești

Actualitate

Cod GALBEN de VÂNT pentru vestul țării

Publicat

în

De către

COD GALBEN
⏰ 17 mai, ora 13 – 18 mai, ora 09
📍 vestul, sud-vestul, local centrul și izolat sudul țării; nordul Carpaților Orientali
⛈ În intervalul menționat, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând nordul Moldovei. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, jumătatea sud-vestică a Transilvaniei și local în vestul și nordul Olteniei, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri posibil vijelii și grindină de dimensiuni mici sau medii. Cantitățile de apă vor depăși local 15-25 l/mp. Local în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, iar noaptea local și în partea central-nordică a Munteniei, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula 20-25 l/mp.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și