stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

A murit fostul prefect de Timiș Florentin Cârpanu

Publicat

în

Florentin Cârpanu a fost prefect de Timiș după Revolutie, până în 1991.

 

Acesta ”s-a născut la 29 ianuarie 1934 în oraşul Caransebeş. A învăţat la şcoala primară din oraşul natal şi tot acolo a absolvit Şcoala Medie Tehnică de Industrializarea Lemnului.
A urmat Institutul de Zootehnie şi Medicină Veterinară Arad, obţinând diploma de inginer zootehnist. În anul 1963 a fost numit director al GAS Peciu Nou şi al Hergheliei Pădureni, unde se creşteau cai din rasa Nonius.

În anul 1966 devine primul angajat al celebrului Complex de Creşterea Porcilor Beregsău. A pornit aici pe un câmp gol, fără gard, fără copaci şi vecini. Printr-o muncă îndârjită, fără orar şi fără odihnă, a finalizat construcţia giganticului COMTIM-HOLDING Timişoara. Cel mai mare combinat de creşterea porcilor din lume era terminat după 12 ani de la pornire (1978), iar directorul său, care a fost în fruntea activităţii de făurire, devenea o mare personalitate în agricultura mondială.

COMTIM – Timişoara gestiona 26 de societăţi în patru mari complexe de creşterea porcilor: Beregsău, Birda, Pădureni şi Gătaia; trei complexe de îngrăşare pentru taurine cu un efectiv de 40.000 capete.
La acestea se adăugau: societatea de construcţii zootehnice şi societatea de transporturi, reţeaua comercială pentru piaţa externă cu parteneri din URSS, Iugoslavia, Germania, Armata Americană din Europa şi câteva ţări arabe, reţeaua cu magazine proprii de desfacere din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara cu Valea Jiului şi capitala ţării Bucureşti, toate sub sigla COMTIM, care era un brand de ţară.
În perioada sa de mare succes, COMTIM HOLDING creştea anual 1,5 milioane de capete porci şi oferea 15.000 locuri de muncă.
I-a fost acordat titlul de Doctor honoris causa în anul 1995, de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină a Banatului Timișoara, și din 2010 era cetățean de onoare al municipiului Caransebeș”, a scris site-ul lumeasatului.ro.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Un băiat de 12 ani care circula pe o trotinetă electrică a fost accidentat pe trecere de pietoni

Publicat

în

De către

Un tânăr de 24 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Sever Bocu din Timișoara, iar la intersecția cu strada Constructorilor a surprins și accidentat un băiat de 12 ani care circula cu trotineta pe trecerea de pietoni.

În urma impactului, băiețelul a fost rănit.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuă să citești

Actualitate

Evanghelia zilei, 15 mai. DUMINICA A PATRA DUPĂ PAŞTI A SLĂBĂNOGULUI

Publicat

în

De către

In vremea aceea, era o sărbătoare a Iudeilor, şi Iisus S’a suit la Ierusalim. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, este o scăldătoare care se numeşte pe evreieşte Betezda, având cinci pridvoare. În acelea zăcea mulţime de bolnavi: orbi, şchiopi, uscaţi, aşteptând mişcarea apei. Că înger al Domnului se pogora din când în când în scăldătoare şi tulbura apa; şi cel ce intra întâi după tulburarea apei se făcea sănătos de orice boală era ţinut. Şi era acolo un om care de treizeci şi opt de ani era bolnav. Pe acesta văzându-l Iisus zăcând, şi ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?“ Bolnavul I-a răspuns: „Doamne, om nu am ca să mă arunce în scăldătoare când se tulbură apa; că până merg eu, altul se coboară înaintea mea“. Iisus i-a zis: „Ridică-te, ia-ţi patul şi umblă!“ Şi îndată omul s’a făcut sănătos; şi şi-a luat patul şi umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. Deci ziceau Iudeii către cel vindecat: „E sâmbătă şi nu-ţi este îngăduit să-ţi iei patul“. Iar el le-a răspuns: „Cel care m’a făcut sănătos, El mi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă!“ Ei l-au întrebat: „Cine este omul care ţi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă!?“ Dar cel vindecat nu ştia cine este; că Iisus Se dăduse la o parte, fiind mulţime în acel loc. După aceasta l-a găsit Iisus în templu şi i-a zis: „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai greşeşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău“. Omul s’a dus şi le-a spus Iudeilor că Iisus este Cel ce l-a făcut sănătos.

Continuă să citești

Actualitate

Noul PSD la Dumbrăvița este tot ”ciuma roșie” pierzătoare la ultimele alegeri!

Publicat

în

De către

Fostul primar pesedist Victor Malac, a fost reales șef la PSD Dmbrăvița.

Pesediști din Timiș merg tot pe mâna foștilor de la ”ciuma roșie”.

Ce părere are oare președintele PSD Marcel Ciolacu și prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu? că au promis că vor veni cu oameni necompromiși în noul PSD.

Afacerile imobiliare din comuna Dumbrăvița vor merge în continuare pe mâna lui Victor Malac și ”orientatul” RADU ȚOANCĂ.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și