stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

După doi ani de PANDEMIE, gata cu STAREA DE ALERTĂ

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că autoritățile au decis că starea de alertă să nu fie prelungită după 8 martie, iar o serie de restricții să fie eliminate.

El a spus că lista restricțiilor va fi făcută publică de guvern.

Principalele declarații ale președintelui:

 

Pandemia se află pe o pantă descendentă iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul să luăm noi decizii cu un impact major pentru viitor.Am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă în România.Odată cu ridicarea stării de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri. Măsurile complete vor fi anunțate de autorități.Se împlinesc doi ani foarte grei în care existența noastră a fost schimbată radical. Peste 63 de mii de români au pierdut lupta cu boala.Ultimii doi ani au adus multe provocări care ne-au influențat, răspândirea virusului, izolarea, închiderea școlilor, presiunea pe spitale.Toate acestea au avut un impact negativ și ne-au ridicat multe bariere. A fost în același timp o perioadă în care am descoperit noi valențe ale spiritului civic.Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, finalul cel puțin al acestui val pandemic, se datorează măsurilor autorităților. Nu am fi putut reuși fără solidaritatea și responsabilitatea românilor. Doresc să mulțumesc medicilor, infirmierilor, farmaciștilor și celor care au fost permanent în prima linie. Am învățat să prețuim sănătatea noastră, dar și pe a celor dragi, să protejăm, să prevenim.Ultimii doi ani ne-au demonstrat că trebuie să învățăm să ne adaptăm și să oferim protecția de care are nevoie comunitatea.Rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție trebuie menținute.Este în continuare important să ne vaccinăm și să ne protejăm pentru că cel mai probabil va trebui să ne obișnuim să trăim cu acest virus.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal de plecări curse externe

Publicat

în

De către

”Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri!

 

A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

 

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

 

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

 

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

 

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

 

Finanțarea este asigurată din 3 surse:

 

– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);

– bugetul de stat;

– veniturile proprii ale aeroportului”

 

 

Continuă să citești

Actualitate

A murit dr. Crețu, tatăl rectorului Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Publicat

în

De către

Doctorul Ovidiu Crețu este în doliu. Tatăl lui s-a stins din viață.

Cetățean de onoare al orașului Ineu, director al Spitalului Orășenesc Ineu, senator în Parlamentul României, consilier județean și consilier local, dr. Ioan Crețu s-a stins la vârsta de 83 de ani, în 16 mai 2022.

Înmormântarea va avea loc joi, 19.05.2022, ora 13, la cimitirul din Ineu.

Dumnezeu să îl ierte!

Continuă să citești

Actualitate

Cod GALBEN de VÂNT pentru vestul țării

Publicat

în

De către

COD GALBEN
⏰ 17 mai, ora 13 – 18 mai, ora 09
📍 vestul, sud-vestul, local centrul și izolat sudul țării; nordul Carpaților Orientali
⛈ În intervalul menționat, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând nordul Moldovei. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, jumătatea sud-vestică a Transilvaniei și local în vestul și nordul Olteniei, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri posibil vijelii și grindină de dimensiuni mici sau medii. Cantitățile de apă vor depăși local 15-25 l/mp. Local în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, iar noaptea local și în partea central-nordică a Munteniei, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula 20-25 l/mp.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și