stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Performanță adusă în Timișoara de Școala de Balet Denisse care a participat la Festivalul Stelele Aurii din București în acest weekend

Publicat

în

Școala Denisse este prezentă în Timișoara de opt ani unde se predau cursuri de dans clasic, dans de caracter și dans modern-contemporan pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani.

Condusă de Denisa Fodor, „Școala de balet Denisse” a adus în Timișoara un spectaculos palmares prin rezultatele frumoase ale elevilor.

Mai multe detalii: www.ballet-denisse.ro

Elevii Școlii de Balet Denisse din Timișoara alături de profesoara-coregrafa lor Fodor Denisa, au participat în acest weekend la Festivalul-concurs Stelele Aurii organizat la București.

În turul Festivalul Stelelor Aurii 2021-2022 s-au ales cele mai bune momente de pe parcursul celor 2 ani pentru Gala Finală din Constanța cu cei mai buni dansatori din țară.

Dintr-un turneu cu peste 5.000 de dansatori si un total de 3.000 de momente s-au ales cele mai bune dansuri care se vor duela in Gală.

Pe lângă multe premii de locul 1,  Școala Denisse a avut 3 momente artistice calificate, dintr-un total de 4 alese care s-au calificat pentru Gală.

PRIMUL MOMENT ESTE BALET CLASIC – GISELLE – ACT 1

A 2-LEA MOMENT ESTE DANS DE CARACTER ITALIAN – FUNICULI FUNICULA

AL 3-LEA MOMENT ESTE DE DANS CONTEMPORAN – FETIȚA CU CHIBRITURI. Momentul este din spectacolul “Fetița cu chibrituri” pus în scenă în cadrul Asociației Art Generation. Mai multe detalii găsiți aici: https://www.facebook.com/ArtGenerationRomania

Colaborarea elevilor de la școala Denisse cu Asociația Cultural Artistică Art Generation a adus în scenă în iarna anului 2021, primul spectacol ”Fetița cu chibrituri”.

Spectacolul integral de dans contemporan ”Fetița cu chibrituri” pus în scenă de coregrafa Denisa Fodor licențiată în Artele Spectacolului coregrafie, va derula în iarna acestui an pe scena din Timișoara. În distribuția acestui spectacol se află adolescenți pasionați de această artă, pregătiți în acest domeniu de coregrafa Denisa Fodor.

Începând cu anul 2021, cei mai silitori elevi au posibilitatea să adere la ansamblul Asociației Cultural Artistice ART GENERATION care urmează să presteze spectacole atât în Timișoara cât și în afara ei.

Timișoara se poate mândri cu performanța acestor tineri care duc arta dansului mai departe.

Pentru participarea acestor elevi în GALA celor mai buni dansatori din țară desfășurată la Constanța sunt necesare multe cheltuieli. Acești dansatori au nevoie de susținerea și de sprijinul d-voastră.

Facem un apel la iubitorii de artă, la cei care cred că pot sprijini cât de puțini acești tineri în performanțele pe care le aduc în orașul Timișoara,  sunt rugați să ne contacteze la nr. de tel 0726894817.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal de plecări curse externe

Publicat

în

De către

”Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri!

 

A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

 

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

 

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

 

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

 

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

 

Finanțarea este asigurată din 3 surse:

 

– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);

– bugetul de stat;

– veniturile proprii ale aeroportului”

 

 

Continuă să citești

Actualitate

A murit dr. Crețu, tatăl rectorului Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Publicat

în

De către

Doctorul Ovidiu Crețu este în doliu. Tatăl lui s-a stins din viață.

Cetățean de onoare al orașului Ineu, director al Spitalului Orășenesc Ineu, senator în Parlamentul României, consilier județean și consilier local, dr. Ioan Crețu s-a stins la vârsta de 83 de ani, în 16 mai 2022.

Înmormântarea va avea loc joi, 19.05.2022, ora 13, la cimitirul din Ineu.

Dumnezeu să îl ierte!

Continuă să citești

Actualitate

Cod GALBEN de VÂNT pentru vestul țării

Publicat

în

De către

COD GALBEN
⏰ 17 mai, ora 13 – 18 mai, ora 09
📍 vestul, sud-vestul, local centrul și izolat sudul țării; nordul Carpaților Orientali
⛈ În intervalul menționat, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând nordul Moldovei. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, jumătatea sud-vestică a Transilvaniei și local în vestul și nordul Olteniei, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri posibil vijelii și grindină de dimensiuni mici sau medii. Cantitățile de apă vor depăși local 15-25 l/mp. Local în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, iar noaptea local și în partea central-nordică a Munteniei, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula 20-25 l/mp.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și