stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

BMW a prezentat noul X7 Facelift, cel mai mare SUV al producătorului auto

Publicat

în

BMW x7 are sub capotă trei variante de motorizare. Primul și, totodată, cel mai puternic motor pe care germanii l-au pus pe noul X7 Facelift de 2,5 tone (varianta M60i XDrive), este un Twin Turbo 4.4 benzină V8, care dezvoltă 530 cai putere și un cuplu maxim de 750 Nm.

Versiunea xDrive40i (benzină) este echipată cu un motor TwinPower Turbo, de șase cilindrii în linie, care dezvoltă 380 CP și până la 540 Nm cuplu. Producătorul susține că această variantă atinge 100 km/h în 5,8 secunde și că are un consum între 9,2 – 10,5 la suta de km. BMW a implementat pe noul Facelift și o motorizare diesel (varianta xDrive40d), cu 352 CP, despre care compania spune că atinge 100 km/h în 6,1 secunde și un consum între 7,6 – 8,7 litri/100 km.

Noul X7 Facelift dispune de faruri cu LED cu funcție matrix adaptivă și, pentru prima dată în istoria companiei, jante de aliaj de 23 de inch din fabrică. Bordul mașinii este completat de un display informativ de 12,3 inch (31,2 centimetri) și unul tactil, de comandă, de 14,9 inch (37,8 centimetri).

Conform presei de specialitate, varianta de top a noului X7 Facelift, M60i, are un preț de pornire de 105 mii de dolari, în timp ce varianta xDrive40i pornește de la aproximativ 79 de mii de dolari, iar cea diesel, xDrive40d, de la 81 de mii de dolari.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a anunțat că Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara va avea un nou terminal de plecări curse externe

Publicat

în

De către

”Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri!

 

A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

 

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

 

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

 

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023.

 

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

 

Finanțarea este asigurată din 3 surse:

 

– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);

– bugetul de stat;

– veniturile proprii ale aeroportului”

 

 

Continuă să citești

Actualitate

A murit dr. Crețu, tatăl rectorului Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Publicat

în

De către

Doctorul Ovidiu Crețu este în doliu. Tatăl lui s-a stins din viață.

Cetățean de onoare al orașului Ineu, director al Spitalului Orășenesc Ineu, senator în Parlamentul României, consilier județean și consilier local, dr. Ioan Crețu s-a stins la vârsta de 83 de ani, în 16 mai 2022.

Înmormântarea va avea loc joi, 19.05.2022, ora 13, la cimitirul din Ineu.

Dumnezeu să îl ierte!

Continuă să citești

Actualitate

Cod GALBEN de VÂNT pentru vestul țării

Publicat

în

De către

COD GALBEN
⏰ 17 mai, ora 13 – 18 mai, ora 09
📍 vestul, sud-vestul, local centrul și izolat sudul țării; nordul Carpaților Orientali
⛈ În intervalul menționat, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, exceptând nordul Moldovei. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, jumătatea sud-vestică a Transilvaniei și local în vestul și nordul Olteniei, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri posibil vijelii și grindină de dimensiuni mici sau medii. Cantitățile de apă vor depăși local 15-25 l/mp. Local în Maramureș și nordul Carpaților Orientali, iar noaptea local și în partea central-nordică a Munteniei, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula 20-25 l/mp.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și