stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Demisie în USR Timiș : Adio, USR! Sper să te însănătoșești! Nu de dragul tău, de dragul României”

Publicat

în

Sabin Răciu a fost, până în luna mai, vicepreședinte al Ordinului Arhitecților – Filiala Teritorială Timiș, iar acum a decis să renunțe la calitatea de membru USR, pentru că, spune el, partidul merge pe un drum greșit.

„După acești patru ani, timp în care fostul meu partid a fost absorbit de fostul partid aliat (în care am ajuns să fiu membru), constat că atât la nivelul problemelor interne, cât și în ceea ce privește rezultatul pe care îl putem vedea public, lucrurile nu mai stau deloc așa cum stăteau la început. Desigur, totul se schimbă în viață, dar, din păcate, în acest caz nu vorbim despre o evoluție, ci despre o degradare. Atât internă, cât și externă, cuantificabilă în ceea ce reușește partidul să facă pentru români. Nu vreau să intru în detalii, dar o să spun doar atât, cu răul cel mai mic nu vom salva România.

Trebuie să ne desprindem de rău pentru a face bine. Or, dacă fie intern sau extern pornim pe această pantă alunecoasă și închidem ochii azi la una, mâine la alta… vom vedea că în urma compromisurilor ajungem exact ca partidele pe care le condamnăm. Fiindcă nu poți pune semnul egal între compromis și binele comun. Cât despre abuzuri sau alte lucruri ce nu fac cinste partidului, mai bine mă opresc aici… De astăzi, eu nu mai rezist eroic în USR, nu mai am de ce să o fac, nu văd cum acest partid va putea continua pe drumul pe care a pornit și să aducă astfel, prin acțiunile sale generate de acest parcurs, vreun beneficiu societății românești.

Adio, USR! Sper să te însănătoșești! Nu de dragul tău, de dragul României” , a scis Răciu.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

BREAKING. Președintele Biden anunță creșterea prezenței militare a SUA în România

Publicat

în

De către

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Continuă să citești

Actualitate

Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului

Publicat

în

De către

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.

Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului.

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a spus Ciucă

Continuă să citești

Actualitate

29 iunie – Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România

Publicat

în

De către

Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România este marcată, în fiecare an, la 29 iunie, de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, şi se află sub patronajul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului. Protocoalele semnate între Patriarhia Română şi Ministerul Justiţiei, privind desfăşurarea activităţii religioase în sistemul penitenciar românesc, primul din 1993 (art. 15), iar al doilea din 1997 (art. 10), prevăd că „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel vor fi consideraţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România”, notează https://anp.gov.ro/.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și