stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Profesorul univ dr Dan Cuibotaru, fost Decan și eminent mentor în domeniul chimiei organice s-a stins din viață

Publicat

în

Profesorul univ dr Dan Cuibotaru, fost Decan și eminent mentor în domeniul chimiei organice s-a stins din viață, la vârsta de 73 de ani, lăsându-ne tuturor amintiri de neșters.
Își câștigase notorietatea națională în domeniul chimiei organice, iar pasiunea sa pentru chimie devenise vocaţie și model de urmat pentru cei mai tineri. Într-o perioadă în care nu intrase în limbajul curent termini pretențioși precum: management participativ, profesorul Ciubotaru a avut mereu acest obiectiv.
În pofida presitigiului său profesional, Dan (așa cum îi spuneam noi toți) a fost mereu omul modest, bonom, dispus călăuzească pașii celor tineri și să acorde povața.
Dincolo de aparența sa de visător incurabil, chimistul Dan Ciubotaru a fost un mare vizonar. A anticipat că viitorul industriei farmaceutice stă în predicția pe calculator a moleculelor active și că structura chimică este în relație directă cu funcționalitatea.
A avut un simț al umorului foarte dezvoltat, cum doar cei înțelepți și erudiți îl pot avea. Era o placere imensă să îl asculți vorbind pe omul de cultură Dan Ciubotaru, care stăpânea teme de cultură universală, literatură, istorie, arte.
A fost un privilegiu al destinului să îl cunoaștem și să fim colegi.
Drum lin, profesore Dan Ciubotaru !

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

BREAKING. Președintele Biden anunță creșterea prezenței militare a SUA în România

Publicat

în

De către

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Continuă să citești

Actualitate

Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului

Publicat

în

De către

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.

Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului.

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a spus Ciucă

Continuă să citești

Actualitate

29 iunie – Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România

Publicat

în

De către

Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România este marcată, în fiecare an, la 29 iunie, de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, şi se află sub patronajul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului. Protocoalele semnate între Patriarhia Română şi Ministerul Justiţiei, privind desfăşurarea activităţii religioase în sistemul penitenciar românesc, primul din 1993 (art. 15), iar al doilea din 1997 (art. 10), prevăd că „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel vor fi consideraţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România”, notează https://anp.gov.ro/.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și