stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

𝐀𝐓𝐄𝐍𝐓̊𝐈𝐄! 𝐂𝐎𝐃 𝐏𝐎𝐑𝐓𝐎𝐂𝐀𝐋𝐈𝐔 𝐃𝐄 𝐂𝐀𝐍𝐈𝐂𝐔𝐋𝐀̆ 𝐒̊𝐈 𝐃𝐄 𝐅𝐔𝐑𝐓𝐔𝐍𝐀̆!

Publicat

în

Astăzi, 05.07.2022, la nivelul județului Timiș este valabil un 𝐂𝐚𝐝 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐚𝐜𝐚𝐥𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚̆.

𝗥𝗲𝗰𝗌𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮̆𝗿𝗶 𝗎𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲 𝗜𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗜𝗌𝗜𝘂𝗹𝗮𝘁̧𝗶𝗲𝗶:
➡ EvitaÅ£i, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18;
➡ PurtaÅ£i pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
➡ Pe parcursul zilei faceÅ£i duşuri călduÅ£e, fără a vă şterge de apă;
➡ BeÅ£i zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaÅ£ia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute;
➡ Nu consumaÅ£i alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
➡ AveÅ£i grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită;
➡ PăstraÅ£i contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinÅ£e care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesandu-vă de starea lor de sănătate.

❗Tototdată, 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝟎𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟐. 𝐚𝐫𝐚 𝟏𝟒:𝟎𝟎 – 𝟎𝟔.𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐚𝐫𝐚 𝟏𝟎:𝟎𝟎, la nivelul județului Timiș este în vigoare un 𝐂𝐚𝐝 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐚𝐜𝐚𝐥𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐫𝐬𝐞 𝐭𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭̊𝐢𝐚𝐥𝐞, 𝐯𝐢𝐣𝐞𝐥𝐢𝐢 𝐬̊𝐢 𝐠𝐫𝐢𝐧𝐝𝐢𝐧𝐚̆.

Pentru gestionare eficientă a potențialelor intervenții generate de Codul Portocaliu de furtună, ISU Timiș a dispus:
– prealertarea la nivelul fiecărei subunități de intervenție a unei ture de serviciu, ridicarea nivelului de operaționalizare și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor meteorologice primite;
– înștiințarea autorităților din cadrul unităților administrativ teritoriale vizate de codul portocaliu pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare în astfel de situații de urgență, precum și alte autorități cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență.

Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

❗𝑅𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎̆ 𝑢𝑟𝑚𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙𝑖 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑧𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑛𝑡𝑎̆ 𝑜 𝑓𝑢𝑟𝑡𝑢𝑛𝑎̆:
– Întrerupe orice activitate în aer liber.
– Intră în casă, într-o construcție ori într-un autoturism.
– Închide bine ferestrele şi uşile.
– Evită folosirea apei și duşurile ori sălile de baie.
– Utilizează telefoanele cu fir doar în situaÅ£ii de urgenţă.
– Deconectează de la priză aparatele şi alte echipamente electrice.

𝑰̂𝒏 𝒕𝒊𝒎𝒑𝒖𝒍 𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊:
* Dacă ești într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așază-te ghemuit, pune mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi.
* Fă-te o ţintă cât mai mic posibilă și redu cât poți de mult contactul cu pământul.
* Nu te întinde pe pământ!
* Evită: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în zonă deschisă, câmpuri, plaje sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc.

Mai multe informații găsiți pe platforma www.fiipregatit.ro

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mafiotii din comertul cu legume fructe i-au dat foc masinii directorului Mirel Pop de la Piete S.A.!!!

Publicat

în

De către

Comertul din piata de gros de la Mehala ascunde afaceri cu legume fructe scapate de sub controlul ANAF-ului.

Evaziunea practicata  produce statului pierderi apreciabile de zeci de mii de euro.Actualul director Mirel Pop s-a apucat sa aduca organe control in piata de gros.S-au dat si amenzi dupa cateva controale.

Raspunsul mafiotilor din acest domeniu a fost incendierea masinii lui Mirel Pop.

Politia cauta pe posibilii autori.Mari sperante nu sunt dar nu se stie ,noi am dori sa aflam cine sunt autorii.

Continuă să citești

Actualitate

Cel mai valoros politician din Banat , Sorin Grindeanu isi sarbatoreste ziua de nastere.

Publicat

în

De către

Cel mai valoros politician din Banat ,Sorin Grindeanu isi sarbatoreste ziua de nastere.

A ocupat functia de Prim-ministru , cea mai inalta ocupata de un politician din Banat in Statul Roman si de mai multe ori  a detinut portofolii de ministru in guvernele Romaniei.

Este singurul om politic ce a reusit sa acorde o sustinere Banatului din functiile avute..Din partea oamenilor din vestul tarii ii uram succes in continuare si un cald LA MULTI ANI!

Continuă să citești

Actualitate

Primar cu un salariu de 1000 de euro/lunar, și este milionar?!

Publicat

în

De către

Primarul milionar din comuna Orțișoara, Aleodot Sobolu continuă să își ascundă averea pe care a făcut-o de când este în funcția de primar.

La nici 30 de ani a fost votat primar de cetățenii comunei, astăzi însă cetățenii s-au săturat de miniciunile primarului, care dint-un salar de 1000 de euro/lunar , deține Mercedes din anul 2016, și o Toyota Yaris, mai are și o casă de peste 900mp.

Toate aceste lucruri, par să piardă încrederea comunității la următoarele alegeri, din anul următor.

 

O undă de scandal lovește comuna Orțisoara, iar protagonistul este primarul cu un salariu aparent modest de doar 1000 de euro pe lună, dar cu o avere care stârnește întrebări și controverse. Cu o funcție publică considerată adesea modest remunerată, primarul comunei Orțisoara pare să fi reușit să strângă o avere impresionantă, potrivit unor surse.

Cu un salariu care nu se ridică la standardele așteptate pentru o astfel de avere, se ridică întrebarea: Cum a reușit primarul să acumuleze atât de mult în timp ce se află în funcție?

Detaliile privind averea primarului sunt încă vagi, dar zvonurile și discuțiile în comunitatea locală au pus sub semnul întrebării transparența și integritatea acestuia în exercitarea mandatului. Localnicii, aflați acum în centrul unui scandal care tulbură apele politice, cer explicații clare și verificări ale averii primarului.

Se pare că această descoperire a fost făcută în urma unor investigații ale presei locale și a unor cetățeni curioși cu privire la diferența dintre veniturile declarate și resursele financiare aparent exorbitante ale edilului. În timp ce primarul nu a făcut încă nicio declarație oficială cu privire la aceste acuzații, cererile pentru o anchetă independentă și transparentă cresc în intensitate.

Această situație aduce în prim-plan întrebări despre integritatea și etica primarului, aruncând o umbră asupra încrederii comunității în liderul lor ales.

Oamenii din comuna Orțisoara așteaptă răspunsuri clare și acțiuni ferme din partea autorităților competente, întrucât scandalul continuă să adâncească fisurile în relația dintre cetățeni și administrația locală.

Este un moment de mare incertitudine în viața politică a comunei, iar evoluția acestui scandal rămâne să fie urmărită cu atenție.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și