stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

A treia licitație pentru stadionul tip LEGO

Publicat

în

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei încrezător în licitația cu numărul trei, pentru stadionul LEGO.

„Pentru a treia oară la licitație stadionul de tip „lego”. Dacă primele două licitații nu s-au concretizat cu oferte, am încredere că a treia va fi cu noroc.
Ca un scurt istoric, am preluat cu încăpățânare acest proiect pe care nu-l dorea nimeni, pentru că sportul și infrastructura sportivă nu reprezintă o prioritate. Am reușit să conving că este necesar orașului, sportului, dezvoltării acestei ramuri, dar și pentru a fi locul desfășurării unor viitoare evenimente de amploare pentru Timișoara.
Mi-aș fi dorit să punem în practică proiectul în ansamblul său, adică un stadion de 14.500 locuri, dar nu am putut trece peste bariera care mi se opunea. Pe de altă parte, evoluția prețurilor materialelor de construcții, prioritățile urgente ale orașului, discuțiile cu cei implicați în fenomenul sportiv m-au determinat să lupt în continuare pentru acest proiect la o capacitate redusă, mai ales că, în viitor, va fi reconstruit și stadionul “Dan Păltinișanu”.
Profitând de stabilizarea oarecum a prețurilor materialelor de construcții, a actualizării prețurilor prevăzute în deviz, sunt convins că un stadion cu minim 9.500 locuri poate fi util Timișoarei.
Desi mulți mi-au spus să renunț la insistența de a lupta pentru el, am considerat că dacă o voi face, în următorii ani el nu va mai fi realizat.
Poate locația nu este cea mai potrivită în opinia unora, poate construcția lui pe structură metalică nu era indicată în acest moment, dar schimbarea locației însemnă cel puțin un an și jumătate până se realiza un PUZ, alt an să facem SF-ul, alți și alți ani pentru a-l scoate la licitație. A schimba SF-ul acum era tardiv și nu era indicat din punct de vedere legal. Așa că am mers mai departe cu el, în condițiile date, altfel ar fi avut soarta celorlalte proiecte abandonate, lucru cu care nu puteam fi de acord. Dacă SF-ul ar fi avut două soluții date, să pot opta pentru una dintre variante ar fi fost mai ușor, așa a trebuit să adaptăm ceea ce aveam.
La structura de baze sportive am lucrat cu Anca Lăudatu, singura persoana care și-a adus un aport însemnat, depunând efort până cu 2 zile înainte de a intra în concediu de maternitate, îi mulțumesc pentru acest lucru. Îi mulțumesc și lui Marius Duma, a lucrat și acasă pentru finaliza acest caiet de sarcini, el fiind practic încadrat la altă structură și cu alte atribuții în cadrul Primăriei. Cristina Bozan a avut contribuția însemnată din punct de vedere juridic. De la Achiziții am primit suport atunci când a fost mare nevoie.
Acest proiect pentru care m-am luptat nu a fost unul personal și nu vreau să fie atribuit decât orașului nostru, pentru că refuz să mă uit cu invidie la Oradea, Cluj, Craiova. Vreau să-i depășim, să fim mai buni pentru că putem, pentru că Timișoara are potențial mult mai mare, iar cetățenii merită fiecare minut pus în slujba lor”, a scris viceprimarul pe facebook.

 

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mihai Macovei: O Carieră de Succes în Rugbyul Românesc Se Încheie cu Respect

Publicat

în

De către

 

Când respectul dispare, este important să știm când să punem punct. Acesta este mesajul transmis de Mihai Macovei, fostul căpitan al echipei naționale de rugby a României, în momentul în care a anunțat retragerea sa după 17 ani de activitate la nivel înalt în acest sport.

Mihai Macovei a fost o prezență remarcabilă pe terenul de rugby și un lider inspirațional pentru echipa națională a României. Cariera sa a fost marcată de determinare, devotament și pasiune pentru rugby, dar și de respectul profund față de sport, colegi și suporteri.

În momentul anunțului retragerii sale, Macovei a dorit să transmită recunoștința sa față de familia sa, care l-a sprijinit necondiționat pe parcursul carierei sale. Acest sprijin a fost esențial în susținerea eforturilor sale și în depășirea provocărilor pe terenul de rugby.

De asemenea, Mihai Macovei a dorit să aducă mulțumiri colegilor săi și antrenorilor care i-au fost alături de-a lungul anilor. Ei au contribuit la succesul său și au încredințat-l cu rolul de căpitan al echipei naționale, ceea ce a fost o onoare deosebită.

Mihai Macovei a reprezentat România în numeroase competiții de rugby, aducând mândrie națională prin evoluțiile sale remarcabile. A fost un simbol al echipei naționale și al sportului românesc în ansamblu.

Retragerea lui Mihai Macovei reprezintă încheierea unei cariere de succes în rugbyul românesc, dar și începutul unei noi etape în viața sa. Cu respectul și aprecierea pe care le-a câștigat de-a lungul anilor, este clar că va rămâne o figură importantă în lumea rugbyului românesc.

Acest moment marchează o tranziție importantă, dar este și o ocazie de a celebra contribuția sa la dezvoltarea sportului în țara noastră și de a-i mulțumi pentru ani de performanțe remarcabile. Mihai Macovei a fost nu doar un jucător de rugby excepțional, ci și un ambasador al valorilor sportive, inclusiv a respectului, și merită toate laudele pentru cariera sa impresionantă.

Continuă să citești

Actualitate

Accident Mortal pe DN 66 la Bănița (HD): Circulația Rutieră Îngreunată

Publicat

în

De către

 

 

O tragedie a avut loc astăzi pe DN 66, la Bănița, județul Hunedoara, care a avut un impact serios asupra circulației rutiere în zonă. Un accident grav a avut loc între un autoturism și un camion cu remorcă, rezultând o victimă mortală.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 21:30, iar consecințele acestuia s-au resimțit asupra traficului în zonă. În urma accidentului, circulația rutieră pe aproximativ jumătate din cale a fost îngreunată, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru gestionarea situației.

Detaliile privind circumstanțele exacte ale accidentului și starea celor implicați nu au fost încă făcute publice, dar este clar că un eveniment tragic s-a produs, având consecințe serioase. Poliția și autoritățile competente sunt la fața locului pentru a investiga cauza și pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul.

În astfel de momente dificile, gândurile noastre se îndreaptă spre victime și familiile lor, care trec printr-o perioadă extrem de dureroasă. Accidentele rutiere pot avea un impact devastator asupra vieților oamenilor, subliniind importanța siguranței pe drumurile noastre și necesitatea respectării regulilor de circulație.

De asemenea, acest eveniment tragic ne reamintește de necesitatea prudenței și respectului reciproc pe șosele. Siguranța rutieră trebuie să fie o prioritate pentru toți participanții la trafic, și este esențial să ne asigurăm că respectăm regulile de circulație și că suntem atenți la condițiile de trafic.

Autoritățile vor continua investigația pentru a dezvălui toate detaliile legate de acest accident și pentru a asigura responsabilitatea în conformitate cu legea. În timp ce circulația rutieră a fost afectată în urma acestui eveniment, sperăm că măsurile adecvate vor fi luate pentru a restabili fluxul normal cât mai curând posibil.

Continuă să citești

Actualitate

Cinema Timiș: O Noulă Destinație pentru Iubitorii de Film și Cultură

Publicat

în

De către

 

 

Timișoara se pregătește să primească o nouă destinație culturală, care promite să îmbine trecutul cu modernul și să aducă comunitatea împreună. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat cu mândrie că Cinema Timiș, un cinematograf complet renovat, va începe să ruleze filme în curând, aducând entuziasmul și magia cinematografiei în inima orașului.

Această veste vine în urma succesului uimitor al Cinema Victoria, iar acum Cinema Timiș se alătură ca al doilea cinematograf oferit timișorenilor. Eforturile de renovare au fost ample și au transformat acest cinematograf într-o bijuterie culturală. Echipa de la Cinema Timiș s-a asigurat că dotările sunt ultramoderne, inclusiv tehnologie 4k, pentru o experiență cinematografică de neegalat. Sala principală impresionează cu peste 500 de locuri, oferind un spațiu generos pentru cinefili.

Și aici, renovările nu se opresc la sălile de proiecție. În subsol, unde cândva oamenii dansau în celebrul Club 30, va exista o sală multifuncțională cochetă, complet echipată pentru concerte, dezbateri și evenimente speciale, cu un bar pentru a completa experiența.

Marea deschidere este programată pentru weekend-ul 13 – 15 octombrie, cu o serie de evenimente speciale. Publicul se poate aștepta la proiecții în exclusivitate, întâlniri cu regizori și actori, concerte, și chiar un party retro pentru a sărbători acest moment important. Biletele sunt deja disponibile pentru achiziționare, astfel că iubitorii de film și cultură se pot pregăti pentru această experiență de neuitat.

Reabilitarea cinematografelor vechi face parte dintr-o strategie mai largă de revitalizare a patrimoniului cultural abandonat în ultimele decenii. Cinema Victoria a fost un exemplu de succes în acest sens, aducând timișorenii din toate cartierele împreună pentru proiecții de film, piese de teatru, concerte și discuții culturale. Cinema Timiș se așteaptă să facă la fel, să aducă bucuria cinematografiei și cultura în inimile tuturor timișorenilor.

Cinema Timiș va fi administrat cu pasiune de către echipa Centrului de Proiecte Timișoara, care are drept scop să ofere o experiență cinematografică și culturală de calitate în oraș. Este o veste entuziasmantă pentru comunitate și un pas important către revitalizarea patrimoniului cultural al Timișoarei.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și