stiriacum.ro

Suntem sociabili

Învățământ

Iohannis: Avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că legile educaţiei trebuie să cuprindă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea plagiatului, subliniind că acesta este un „fenomen toxic al mediului educaţional”.

„Dacă actul de creaţie este fructul libertăţii, educaţia este rădăcina din care aceasta creşte şi dă naştere unei societăţi cu oameni verticali, capabili să-şi pună în valoare talentul şi competenţele, atât pentru împlinirea personală, cât şi pentru binele comun. Din acest motiv, sunt convins că avem nevoie de o reformă profundă a sistemului educaţional, pentru a-l adapta nevoilor secolului XXI şi valorilor europene în care credem. Una dintre aceste valori este integritatea, motiv pentru care îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrităţii şi eticii în viaţa academică. Pentru aceasta, avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, iar noile legi ale educaţiei trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea acestui fenomen toxic al mediului educaţional”, a spus şeful statului la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I’’ din Timișoara găzduiește Timișoara Food Summit

Publicat

în

De către

 

În perioada 23-25.11.2022 Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I’’ din Timișoara găzduiește Timișoara Food Summit un eveniment în premieră pentru regiunea Banat cu multe paneluri unde vor fi dezbătute diferite teme de actualitate de către parteneri ai universității și antreprenori de succes.
Conferințele acoperă tot lanțul specific din agrobusiness, industria alimentară, industria de băuturi, retail și HoReCa.

#usvt #timisoarafoodsummit #usvtsunteu #erasmus #usvterasmus #student #setupyourlifesetupyourfuture #studentusvt #usvtpentrutine #fa #fita #fmtr #fbira #fia #fmv #letslink #live #student2022 #young #greenenergy #tehnologies #innovations #food #summit #foodsummit

Continuă să citești

Actualitate

Un elev a leșinat în timpul unei ore la Timișoara

Publicat

în

De către

Salvarea a intervenit la un liceu din Timisoara, vineri dimineata, dupa un episod violent petrecut intr-una dintre pauze.

Un elev lesinat a fost preluat de ambulanta de la Liceul Azur.

Edoi elevi de la școala profesională se clasa a XI-a s-au certat, și unul dintre ei i-a dat un pumn în cap.

Un profesor i-a observat și i-a dus la director.

Unul dintre ei a leșinat la o oră, după ce au venit de la director.

Poliția și Inspectoratul Școlar analizează situația.

sursa foto: opinia timisoarei

Continuă să citești

Actualitate

Timișoreanul Adrian Constantin este cel mai recent Cetățean de onoare al municipiului.

Publicat

în

De către

”Timișoreanul Adrian Constantin, una din mințile strălucite din domeniul matematicii, este cel mai recent Cetățean de onoare al municipiului.
Este absolvent de Lenau, locul în care, astăzi, ne-am întâlnit pentru decernarea titlului și pentru un dialog antrenant cu o parte din elevii liceului.
Câștigător al Premiului Wittgenstein, cel mai valoros premiu științific al Austriei, de numele profesorului Constantin sunt legate cercetări extrem de valoroase în anticiparea fenomenelor climatice periculoase și a dezastrelor naturale, și implicit a salvării de vieți.
Profesorul Constantin face parte din zestrea oamenilor valoroși pe care Timișoara îi dă și îmi doresc să fie inspirație și model pentru generațiile tinere, încă pe băncile școlii”, a scris primarul Fritz pe pagina de faebook.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și