stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Turcia anunță că a arestat persoana responsabilă pentru atacul terorist de la Istanbul

Publicat

în

Turcia anunță că a arestat persoana responsabilă pentru atacul terorist de la Istanbul.
Șeful Ministerului Afacerilor Interne al republicii, Suleyman Soylu, a declarat că ancheta preliminară a furnizat dovezi care indică faptul că urmele atacului terorist duc în Siria.
Poliția turcă a reținut un bărbat despre care se crede că a detonat o bombă duminică pe strada Istiklal din cartierul Beyoglu din Istanbul, a declarat ministrul Afacerilor Interne al Turciei, Suleiman Soylu.
„Bărbatul care a lăsat bomba la Beyoglu a fost reţinut de Departamentul de Securitate din Istanbul. Este sub interogatoriu”, a declarat el reporterilor. Un videoclip cu discursul său a fost postat pe pagina sa de Twitter. Soylu a subliniat că ancheta are dovezi care indică faptul că urmele atacului terorist duc în Siria, iar în aceasta sunt implicate grupuri recunoscute drept teroriste de Ankara. În total, potrivit acestuia, au fost reținute până acum peste 20 de persoane care ar putea fi implicate în atac.
„Conform estimărilor noastre, ordinul de a efectua atacul a venit de la Kobani, iar autorul atacului a venit din Afrin”, a spus ministrul. Kobani și Afrin sunt orașe din nordul Siriei în care există forțe armate ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și ale Forțelor Populare de Autoapărare (SNS) ale kurzilor sirieni, grupări interzise în Turcia. „Descoperirile noastre indică PKK/SNA”, a adăugat ministrul.
După cum a spus guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya pe Twitter, 50 de victime au fost externate din spitale după tratament, 31 de persoane sunt încă sub supraveghere medicală. În total, 81 de persoane au fost rănite în atac. „Două dintre cele cinci victime plasate la terapie intensivă sunt încă în stare gravă”, a adăugat el.
O explozie puternică a avut loc în după-amiaza zilei de 13 noiembrie pe o stradă aglomerată și populară printre turiști, Istiklal, din cartierul Beyoglu. Potrivit cifrelor oficiale, explozia a ucis șase persoane și a rănit peste 80. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat imediat după explozie că există suspiciunea unui atac terorist. Vicepreședintele republicii, Fuat Oktay, a declarat ulterior că dispozitivul exploziv a fost declanșat de o femeie.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Reprezentanții TimPark anunță că începând din 12 decembrie va începe eliberarea tuturor tipurilor de abonamente de parcare, valabile pentru anul 2023.

Publicat

în

De către

Reprezentanții TimPark anunță că începând din 12 decembrie va începe eliberarea tuturor tipurilor de abonamente de parcare, valabile pentru anul 2023.

 

a) Abonamentul pentru zona tarifară ROȘIE (I), costă 42 de lei/lună și 446,40 lei/an, TVA inclus;

b) Abonamentul pentru zona tarifară GALBENĂ (II), costă 33,60 lei/lună și 357,12 lei/an, TVA inclus;

c) Abonamentul pentru zona tarifară ALBASTRĂ (III), costă 25,20 lei/lună și 267,84 lei/an, TVA inclus;

d) Abonamentul de Rezident costă 109,12 lei/an cu TVA inclus pentru zona Roșie, 89,28 lei/an cu TVA inclus pentru zona Galbenă și 69,44 lei/an cu TVA inclus pentru zona Albastră.

e) Abonamentul Combinat, pentru mai multe zone tarifare, permite parcarea autovehiculelor pentru combinația de zone aleasă și se poate elibera pentru două combinații de zone, respectiv: zona Roșie (I) + Zona Galbenă (II) (cost 52,92 lei/lunar și 562,96 lei/anual) sau zona Roșie (I) + Zona Galbenă (II) + zona Albastră (III) (cost 60,48 lei/lunar și 642,32 lei/anual).

Orarul de funcționare al casieriilor Timpark (Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 10) este de luni până vineri, între orele 8 și 20. Abonamentele de mai sus pot fi achiziționate și online.

Pentru eliberarea la sediul Timpark a oricărui tip de abonament aveți nevoie de talonul mașinii în original cu ITP la zi. Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul www.timpark.ro sau să apelați numărul de telefon: 0256 493 393.

Continuă să citești

Actualitate

Un MiG-21 s-a prăbușit în timpul unui antrenament al Forțelor Aeriene

Publicat

în

De către

Aeronava cu două locuri, MiG-21, s-a prăbușit în timpul unui exercițiu desfășurat în localitatea Virovitica-Podravine din nord-estul Croației, în apropiere de granița cu Ungaria.

Cei doi piloți s-au catapultat și au ajuns cu succes la sol. Ministerul Apărării informează că ei se află acum în afara oricărui pericol, însă vor fi transportați la spital pentru un control medical.

Continuă să citești

Actualitate

Știrile zilei 6 DECEMBRIE-Tele 9TV

Publicat

în

De către

  • Victorie a Primăriei Timișoara la Tribunalul Timiș. A doua organigramă ar putea scăpa de suspendare

  • La mulți ani, Nicolae și Nicoleta!

  • Aderarea României la Spațiul Schengen încă se negociază, spune Iohannis. „Stăm hotărâți până în ultimul moment”

  • 16% din totalul speciilor de păsări din România, pe cale de dispariție. Vulturii, de exemplu, nu mai cuibăresc la noi, spun ornitologii

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și