stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Două tinere de 19 ani s-au pierdut în județul Caraș- Severin, în Clisura Dunării

Publicat

în

 

 

Două tinere de 19 ani sunt căutate de poliţişti, pompieri, poliţişti de frontieră, jandarmi, pădurari, salvamontişti, după ce au pornit spre localitatea Bigăr din judeţul Caraş- Severin, însă nu au mai ajuns la destinaţie. Salvatorii le-au căutat pe parcursul nopţii trecute, iar sâmbătă dimineaţă li s-a alăturat şi un elicopter care survolează zona.

Un prieten al fetelor a sunat la numărul de urgenţă 112, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a anunţa că cele două nu au ajuns la destinaţie, în localitatea Bigăr, comuna Berzasca.

„Azi-noapte, la ora 00.36, poliţişti de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că două tinere de 19 ani au plecat la ora 14.30 din Reşiţa, cu un autoturism condus de una dintre ele, pentru a ajunge în localitatea Bigăr şi până la ora sesizării nu au ajuns la destinaţie. Ieri, la ora 17.00, una dintre tinere şi-ar fi contactat părinţii, spunându-le că a ajuns în oraşul Moldova Nouă şi se îndreaptă către Bigăr. În jurul orei 18.30, locaţia celor două fete indicată de o aplicaţie de socializare era în comuna Berzasca, pe un drum forestier, altul decât cel practicabil pentru a ajunge în satul Bigăr, ulterior intrând într-o zonă fără semnal, motiv pentru care cele 2 tinere nu au putut fi contactate pe telefoanele mobile”, a transmis IPJ Caraş- Severin.

Imediat după sesizare, au fost dispuse căutări în zona indicată, fiind construite echipe de căutare la care au participat peste 40 de persoane de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Salvamont şi personal silvic de la ocoalele silvice.

„Căutările, la care au fost folosite echipamente cu termoviziune din dotarea Poliţiei de Frontieră, s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii, până la ora 06.00, fiind vorba despre o zonă împădurită, greu accesibilă şi fără semnal, iar de la ora 07.00, echipele de căutare au reluat activităţile la faţa locului, urmând a fi efectuate căutări pedestre pe o rază de 20 de km. Pe parcursul nopţii a fost scotocită zona împădurită şi cele două drumuri forestiere pe care se face accesul spre localitatea Bigăr, drumuri care au mai multe ramificaţii şi sunt greu accesibile accesului auto. A fost verificat întreg traseul DN 57 Moldova Nouă limita cu judeţul Mehedinţi, cu sprijinul colegilor din Mehedinţi, inclusiv malul Dunării, fără un rezultat pozitiv până la acest moment”, mai precizează IPJ Caraş-Severin.

Zona este survolată începând de sâmbătă dimineaţă, de un elicopter din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

30 noiembrie- Sfântul Andrei, Cel întâi chemat

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Rugăciune pentru Pacea Lumii și Bunătate în Suflete: Omagiu Sfântului Andrei”

Într-o zi specială de sărbătoare spirituală, ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cel chemat între Apostoli, verhovnicul și fratele adevărat, Sfântul Andrei. Prin intermediul acestei rugăciuni, aducem omagiu și ne încredem în harul său, cerând Stăpânului tuturor să dăruiască pace lumii și milă sufletelor noastre.

Sfântul Andrei, cunoscut drept „Cel întâi chemat”, rămâne un izvor de inspirație și sfințenie în tradiția creștină. Astăzi, ne adunăm în rugăciune pentru a implora binecuvântarea lui Andrei asupra lumii noastre tulburate și pentru a căuta în sufletele noastre acea mare milă pe care Sfântul o revarsă.

Această rugăciune devine o doxologie, un cântec de slavă adus Creatorului, prin intermediul căruia ne conectăm la spiritualitatea sfântă a zilei. Într-un sinaxar al adorării, suntem ghidați să privim spre Sfântul Andrei ca pe un intermediar între lumea noastră și Divinitate.

În această atmosferă de solemnitate și sfințenie, rugăciunea noastră devine un legământ de păstrare a păcii în lume și de a căuta acea mare milă pentru sufletele noastre. Sinaxarul și doxologia devin instrumente ale credinței noastre, iar Sfântul Andrei devine un călăuzitor divin în această călătorie spirituală.

Așadar, să ne unim în inimă și rugăciune pentru a aduce pace în lume și a dobândi acea milă divină în sufletele noastre, inspirați de Sfântul Andrei, apostolul și rugătorul nostru.

Continuă să citești

Actualitate

Aleodor SOBOLU primarul din comuna Orțișoara, este acel primar care nu vrea șă își completeze declarația de AVERE! ANI va lua măsuri!

Publicat

în

De către

Tupeistul sau analfabetul politic Aleodor Sobolu, primarul din comuna Orțișoara, nu și-a completat declarația de avere din 2020. Imediat intrăm în anul 2024.

Acest om are un tupeu ieșit din comun, i-a păcălit pe cetățenii să îl voteze, și acum crede că este tarlaua lui personală.

Oameni fără conduită și fără obraz , din această categorie face parte Aleodor.

În 2020 a ieșit la mustață primar. La anul cetățenii sunt hotărâți să nu îl mai voteze.

Acest primar a făcut toate combinațiile posibile în comună, a mințit și păcălit oamenii cum a vrut el.

În declarația de avere, completată în 2020, figureză cu două mașini, o Toyota Yaris, și un Mercedes sin 2016(de unde a avut bani să cumpere…..numai el știe.)

  • deține o casă în Orțișoara din 2017 cu o suprafață de 980mp
  • Salariu anual era în 2020 65.000 RON(5500 ron/ lunar)

Cu o mie de euro salar pe lună are bani de Mercedes din 2016?????!!!! Cam șmecher și hoț neprins acest individ…….

Hai ALEODORE completează declarația de avere și interese, până nu vine ANI și DNA-ul!!!! Să vedem cu ce te-ai mai îmbogățit…….sau o ascunde bine ….averea…..

Mai urmează și alții…….

Continuă să citești

Actualitate

Politistii veniti sa-l aresteze pe primarul Catalin Chereches ,scene de idioti!

Publicat

în

De către

Dupa ce a ramas definitiva sentinta de cinci ani puscarie cu executare ,s-a pus in executare mandatul de arestare sa fie dus la petinenciar.                                                                                                                                                                                                                                                                   Cei doi politisti au dorit sa intre pe poarta dar fiind inchisa unul a sarit peste poarta ,intre timp alt politist si-a dat seama ca poarta este deschis,trebuia doar sa apese pe clanta. Scena este de comedie usoara .In politie sunt angajati de toate categoriile,avem drogati,avem hoti si uite ca avem si idioti.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și