stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Town Timişoara, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup

Publicat

în

IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din România care implementează în toate proprietăţile sale, dezvoltate și operate, un amplu proiect ce vizează sporirea autonomiei energetice prin instalarea de panouri fotovoltaice. Grupul gestionează întregul proces, de la proiectare şi achiziție de echipamente, la montaj și punere în funcțiune a infrastructurii, care ulterior va fi conectată la sistemul de distribuție intern. Energia produsă va fi utilizată pentru consum propriu, iar investiţia depăşeşte valoarea de 3,5 milioane de euro.

 

Suprafața totală a proiectului de panouri fotovoltaice este de 26.000 mp, acestea fiind montate pe toate cele opt proprietăţi din portofoliu:

  • ansamblurile mixte de regenerare urbană Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara
  • cele trei mall-uri din reţeaua naţională Iulius Mall: Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava
  • Palas Campus Iași – cea mai mare clădire de birouri din țară (60.000 mp), care va fi inaugurată în această primăvară
  • cele două proiecte de proximitate Family Market din Iaşi (Miroslava şi Bucium)

De energia regenerabilă generată prin noua soluție vor beneficia toate funcțiunile proiectelor IULIUS – proiecte mixte, mall-uri şi clădiri office –  și se estimează că se va realiza o economie de aproximativ 10% din totalul energiei consumate la nivel de grup.

  • efectul: eliminarea a 1.500 de tone de CO2/an, echivalentul unei păduri cu peste 20.000 arbori

 

„IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din România care realizează o investiție de o asemenea anvergură în toate proprietăţile sale. Producerea de energie din resurse regenerabile pentru consumul propriu este un obiectiv asumat prin strategia de sustenabilitate IULIUS, care confirmă preocuparea noastră pentru reducerea amprentei de carbon. De altfel, toate clădirile construite de noi – fie că este vorba despre malluri sau clădiri de birouri – sunt prietenoase cu mediul și certificate LEED. Prin acest proiect, care estimăm că va genera anual peste 5.500 MWh, reușim să eliminăm din circuit 1.500 de tone de CO2/an, care ar fi produse din surse convenționale. Pentru a înțelege mai bine impactul, același efect îl are o pădure matură de peste 20.000 de arbori. Atingem, prin acest proiect, obiective multiple: protecția mediului și un control mai bun al costurilor cu energia, aspect foarte important în contextul actual”, a spus Robert Ghercă, Chief Technical Manager IULIUS.

Pe lângă impactul economic direct, de reducere a costurilor cu achiziția de energie electrică, noul proiect verde al companiei IULIUS contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin reducerea amprentei de carbon, obiectiv asumat de UE prin programul Green Deal, prin care se dorește atingerea neutralității climatice a Europei până în 2050.

IULIUS a lansat anul trecut „Raportul de Sustenabilitate 2021” şi a comunicat reducerea cu 16% a emisiilor gazelor cu efect de seră față de anul 2019, precum și eficientizarea cu 33% a consumului de apă la nivelul grupului. La același capitol, Mediu, este menționată și reducerea cu 15% a consumului total de energie raportat la anul 2019, precum și reducerea cu 34% a volumului deșeurilor menajere.

Recent, IULIUS a încheiat un parteneriat cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru elaborarea unei strategii de decarbonizare a întregului portofoliu al companiei și de atingere a țintei de net-zero emisii. Parteneriatul marchează primul angajament de acest fel din România.

 

Despre IULIUS

IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava.

Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail închiriabili, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium). Proiectele sunt lidere de piață la nivel regional și înregistrează anual peste 70 de milioane de vizite.

Totodată, compania IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori și operatori de spații office clasa A, construind, sub brandul United Business Center, poluri regionale de business și comunități creative multinaționale în trei centre universitare importante ale României – Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. În total, 15 clădiri verzi, cu o suprafață totală de peste 242.000 mp închiriabili, în care sunt prezente peste 70 de companii și unde lucrează peste 25.000 de angajați.

Proiectele IULIUS sunt concepte sustenabile, singurele care integrează grădini urbane ample, aducând natura în mijlocul orașelor, între oameni.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Specialiștii spun că dormitul separat aduce beneficii cuplurilor

Publicat

în

De către

 

 

Michael Solender și soția sa sunt împreună de 42 de ani. În primii 10 ani au dormit în același pat, însă ulterior au început să doarmă în camere separate. Această schimbare a fost determinată de faptul că Michael a dezvoltat un sforăit cronic și puternic, care în cele din urmă a dus la un diagnostic de apnee în somn și utilizarea unui aparat CPAP.

Deși aparatul a eliminat sforăitul, cei doi continuă să doarmă separat în locuința lor din Charlotte, Carolina de Nord, din alte motive. Michael are tendința de a se încălzi excesiv pe timpul nopții, în timp ce soția sa simte frecvent frigul.

„Pentru noi, a dormi în camere separate face ca relația noastră să fie mai sănătoasă și mai bună”, a declarat Solender, în vârstă de 66 de ani. „Nu există nicio rușine în asta. Nu există stigmat.”

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul păturii și mișcările în somn sunt adesea motive pentru care partenerii aleg să doarmă separat. Alte probleme includ boli, ture de lucru diferite și parteneri care merg la culcare și se trezesc la ore diferite.

Mai mult de o treime dintre americani au declarat că dorm ocazional sau constant în altă cameră pentru a acomoda partenerul de pat, conform unui studiu realizat anul trecut de Academia Americană de Medicină a Somnului. De obicei, bărbații sunt cei care ajung pe canapea sau în camera de oaspeți.

Surprinzător poate, milenialii sunt cei care recurg cel mai des la această soluție, mai degrabă decât persoanele mai în vârstă.

Dr. Seema Khosla, pneumolog și purtător de cuvânt al academiei, a declarat că obținerea unui somn adecvat, care în mod obișnuit este de șapte până la opt ore pentru adulți, este importantă pentru relații sănătoase.

Studiile indică faptul că persoanele care experimentează constant un somn de proastă calitate sunt mai predispuse să aibă conflicte cu partenerii lor, a spus Khosla, care este directorul medical al Centrului de Somn din Dakota de Nord, în Fargo.

„Este într-adevăr o chestiune de prioritizare a somnului”, a spus Khosla. „Am avut pacienți care sunt căsătoriți de 60 de ani și ei jură că dormitul în camere separate este un motiv pentru care relația lor a rezistat.”

Dormitul separat, a adăugat ea, „este probabil mai comun decât credem.”

 

sursa: ABC NeWs

Continuă să citești

Social

✝) Duminica a 3-a după Rusalii (Despre grijile vieții) 14 Iulie 2024

Publicat

în

De către

 

„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, și pe fiică de mama sa, și pe noră de soacra sa; iar dușmanii omului vor fi casnicii lui. Sfârșind Iisus de dat aceste învățături celor doisprezece ucenici ai Săi, a trecut de acolo ca să învețe și să propovăduiască mai departe, prin cetățile

Continuă să citești

Social

✝) Duminica întâi după Rusalii (a Tuturor Sfinților) 30 Iunie 2024

Publicat

în

De către

„În vremea aceea, venind Iisus în părțile Cezareei lui Filip, îi întreba pe ucenicii Săi, zicând: Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul Omului? Iar ei au răspuns: Unii spun că ești Ioan Botezătorul, alții, Ilie, alții, Ieremia sau unul dintre proroci. Atunci Iisus le-a zis: Dar voi cine ziceți că sunt Eu? Răspunzând, Simon-Petru a zis: Tu ești Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești, Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu Cel din ceruri. Și Eu îți zic ție că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Și îți voi da cheile Împărăției cerurilor; și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.”

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și