stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Town Timişoara, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup

Publicat

în

IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din România care implementează în toate proprietăţile sale, dezvoltate și operate, un amplu proiect ce vizează sporirea autonomiei energetice prin instalarea de panouri fotovoltaice. Grupul gestionează întregul proces, de la proiectare şi achiziție de echipamente, la montaj și punere în funcțiune a infrastructurii, care ulterior va fi conectată la sistemul de distribuție intern. Energia produsă va fi utilizată pentru consum propriu, iar investiţia depăşeşte valoarea de 3,5 milioane de euro.

 

Suprafața totală a proiectului de panouri fotovoltaice este de 26.000 mp, acestea fiind montate pe toate cele opt proprietăţi din portofoliu:

  • ansamblurile mixte de regenerare urbană Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara
  • cele trei mall-uri din reţeaua naţională Iulius Mall: Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava
  • Palas Campus Iași – cea mai mare clădire de birouri din țară (60.000 mp), care va fi inaugurată în această primăvară
  • cele două proiecte de proximitate Family Market din Iaşi (Miroslava şi Bucium)

De energia regenerabilă generată prin noua soluție vor beneficia toate funcțiunile proiectelor IULIUS – proiecte mixte, mall-uri şi clădiri office –  și se estimează că se va realiza o economie de aproximativ 10% din totalul energiei consumate la nivel de grup.

  • efectul: eliminarea a 1.500 de tone de CO2/an, echivalentul unei păduri cu peste 20.000 arbori

 

„IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din România care realizează o investiție de o asemenea anvergură în toate proprietăţile sale. Producerea de energie din resurse regenerabile pentru consumul propriu este un obiectiv asumat prin strategia de sustenabilitate IULIUS, care confirmă preocuparea noastră pentru reducerea amprentei de carbon. De altfel, toate clădirile construite de noi – fie că este vorba despre malluri sau clădiri de birouri – sunt prietenoase cu mediul și certificate LEED. Prin acest proiect, care estimăm că va genera anual peste 5.500 MWh, reușim să eliminăm din circuit 1.500 de tone de CO2/an, care ar fi produse din surse convenționale. Pentru a înțelege mai bine impactul, același efect îl are o pădure matură de peste 20.000 de arbori. Atingem, prin acest proiect, obiective multiple: protecția mediului și un control mai bun al costurilor cu energia, aspect foarte important în contextul actual”, a spus Robert Ghercă, Chief Technical Manager IULIUS.

Pe lângă impactul economic direct, de reducere a costurilor cu achiziția de energie electrică, noul proiect verde al companiei IULIUS contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin reducerea amprentei de carbon, obiectiv asumat de UE prin programul Green Deal, prin care se dorește atingerea neutralității climatice a Europei până în 2050.

IULIUS a lansat anul trecut „Raportul de Sustenabilitate 2021” şi a comunicat reducerea cu 16% a emisiilor gazelor cu efect de seră față de anul 2019, precum și eficientizarea cu 33% a consumului de apă la nivelul grupului. La același capitol, Mediu, este menționată și reducerea cu 15% a consumului total de energie raportat la anul 2019, precum și reducerea cu 34% a volumului deșeurilor menajere.

Recent, IULIUS a încheiat un parteneriat cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru elaborarea unei strategii de decarbonizare a întregului portofoliu al companiei și de atingere a țintei de net-zero emisii. Parteneriatul marchează primul angajament de acest fel din România.

 

Despre IULIUS

IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava.

Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail închiriabili, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium). Proiectele sunt lidere de piață la nivel regional și înregistrează anual peste 70 de milioane de vizite.

Totodată, compania IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori și operatori de spații office clasa A, construind, sub brandul United Business Center, poluri regionale de business și comunități creative multinaționale în trei centre universitare importante ale României – Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. În total, 15 clădiri verzi, cu o suprafață totală de peste 242.000 mp închiriabili, în care sunt prezente peste 70 de companii și unde lucrează peste 25.000 de angajați.

Proiectele IULIUS sunt concepte sustenabile, singurele care integrează grădini urbane ample, aducând natura în mijlocul orașelor, între oameni.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a cântat la pian „Deșteaptă-te, române!”

Publicat

în

De către

 

 

Într-un moment cu adevărat inedit, primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a surprins trecătorii și locuitorii orașului în Piața Libertății prin interpretarea la pian a imnului național al României, „Deșteaptă-te, române!”. Gestul său a fost întâmpinat cu aplauze entuziaste din partea celor prezenți în piață.

Cu toate că este cetățean german, Dominic Fritz a transmis un mesaj puternic despre importanța unității în diversitate pentru România. Prin această interpretare muzicală, primarul a subliniat că istoria României este construită pe principiul unității în ciuda diversității provinciilor care au fost unite la 1 Decembrie 1918.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz a evidențiat emoția de a întâlni români din întreaga țară veniți să sărbătorească Ziua Națională la Timișoara. După participarea la parada militară, primarul a ales să împărtășească această bucurie cu locuitorii orașului printr-o interpretare muzicală simbolică.

Aplaudat cu entuziasm, Dominic Fritz a adus o notă de solemnitate și unitate în Piața Libertății, marcând astfel Ziua Națională a României într-un mod cu adevărat special pentru timișoreni.

Continuă să citești

Actualitate

30 noiembrie- Sfântul Andrei, Cel întâi chemat

Publicat

în

De către

 

Titlu: „Rugăciune pentru Pacea Lumii și Bunătate în Suflete: Omagiu Sfântului Andrei”

Într-o zi specială de sărbătoare spirituală, ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cel chemat între Apostoli, verhovnicul și fratele adevărat, Sfântul Andrei. Prin intermediul acestei rugăciuni, aducem omagiu și ne încredem în harul său, cerând Stăpânului tuturor să dăruiască pace lumii și milă sufletelor noastre.

Sfântul Andrei, cunoscut drept „Cel întâi chemat”, rămâne un izvor de inspirație și sfințenie în tradiția creștină. Astăzi, ne adunăm în rugăciune pentru a implora binecuvântarea lui Andrei asupra lumii noastre tulburate și pentru a căuta în sufletele noastre acea mare milă pe care Sfântul o revarsă.

Această rugăciune devine o doxologie, un cântec de slavă adus Creatorului, prin intermediul căruia ne conectăm la spiritualitatea sfântă a zilei. Într-un sinaxar al adorării, suntem ghidați să privim spre Sfântul Andrei ca pe un intermediar între lumea noastră și Divinitate.

În această atmosferă de solemnitate și sfințenie, rugăciunea noastră devine un legământ de păstrare a păcii în lume și de a căuta acea mare milă pentru sufletele noastre. Sinaxarul și doxologia devin instrumente ale credinței noastre, iar Sfântul Andrei devine un călăuzitor divin în această călătorie spirituală.

Așadar, să ne unim în inimă și rugăciune pentru a aduce pace în lume și a dobândi acea milă divină în sufletele noastre, inspirați de Sfântul Andrei, apostolul și rugătorul nostru.

Continuă să citești

Politică

Proiectul Stadionului Multifuncțional din Timișoara, Aprobat cu Succes în Comisia Tehnico-Economică

Publicat

în

De către

 

 

Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, a anunțat cu entuziasm că proiectul pentru construcția noului stadion din Timișoara a atins un moment crucial, obținând aviz favorabil în comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării.

Arena multifuncțională, care urmează să înlocuiască actualul stadion Dan Păltinișanu, este acum pe cale să devină realitate, iar progresul înregistrat aduce speranță și entuziasm în rândul comunității. Această veste favorabilă reprezintă un pas semnificativ pentru viitorul infrastructurii sportive din Timișoara.

Vicepreședintele Alexandru Proteasa a subliniat că, la nivel local, Consiliul Județean Timiș este pregătit cu fonduri și documentația completă necesare pentru a demara rapid procedura de demolare, marcând astfel începutul unei noi etape în dezvoltarea infrastructurii sportive a orașului.

Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor urgente ale comunității timișorene, recunoscând importanța unui stadion modern și funcțional pentru evenimente sportive și culturale. Astfel, Timișoara se apropie de realizarea unui proiect ambițios ce va contribui la consolidarea prestigiului orașului în peisajul sportiv național. 🏗️🌟

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și