stiriacum.ro

Suntem sociabili

Social

✝) Duminica a 2-a după Paști, a Sfântului Apostol Toma (23 aprilie 2023)

Publicat

în

iind seară în acea zi de’ntâi a săptămânii, şi uşile fiind încuiate acolo unde ucenicii erau adunaţi de frica Iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: „Pace vouă!“ Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Deci s’au bucurat ucenicii văzându-L pe Domnul. Atunci Iisus le-a zis iarăşi: „Pace vouă! Aşa cum Tatăl M’a trimis pe Mine, tot astfel şi Eu vă trimit pe voi“. Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: „Luaţi Duh Sfânt!, cărora le veţi ierta păcatele, li se vor ierta; cărora le veţi ţine, ţinute vor fi“. Dar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamănul, nu era cu ei când a venit Iisus. Deci i-au zis ceilalţi ucenici: „L-am văzut pe Domnul!“ Dar el le-a zis: „Dacă nu voi vedea eu în mâinile Lui semnul cuielor şi dacă nu-mi voi pune degetul meu în semnul cuielor şi dacă nu-mi voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede“. Şi, după opt zile, ucenicii Săi erau iarăşi înlăuntru, şi Toma împreună cu ei. Şi a venit Iisus, uşile fiind încuiate, şi a stat în mijloc şi a zis: „Pace vouă!“ Apoi i-a zis lui Toma: „Adu-ţi degetul tău încoace; şi vezi mâinile Mele; şi adu-ţi mâna ta şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios, ci credincios!“ Răspunzând Toma, I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!“ Iisus i-a zis: „Pentru că M’ai văzut, ai crezut; fericiţi cei ce au crezut fără să fi văzut!“ Şi încă multe alte minuni a făcut Iisus în faţa ucenicilor Săi, care nu sunt scrise în cartea aceasta. Iar acestea s’au scris, pentru ca voi să credeţi că Iisus este Hristos, Fiul lui Dumnezeu; şi, crezând, viaţă să aveţi întru numele Lui.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mobilizare de Urgență pentru Stingerea Incendiilor de Vegetație în Județul Timiș

Publicat

în

De către

 

# Informare de Presă: STOP Arderilor Necontrolate!

 

Astăzi după-amiază, pompierii din cadrul Secției Sânnicolau Mare, alături de voluntari din comunele Cenad, Saravale, Dudeștii Vechi și Periam, au intervenit rapid pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată care s-a manifestat pe multiple focare, de-a lungul DJ 682, între Sânnicolau Mare și Saravale.

### Detalii Intervenție

Pentru câteva minute, drumul a fost inundat de fum dens, ceea ce a impus intervenția echipajelor de poliție și jandarmi pentru a asigura siguranța traficului și a participanților la trafic. În același timp, un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit în localitatea Sânpetru Mare, mobilizând suplimentar resursele de intervenție.

### Daunele Provocate

În urma incendiilor, au fost distruse aproximativ 6 hectare de vegetație uscată și miriște, 3 hectare de cultură de grâu și 1 hectar de lucernă. Aceste incidente subliniază gravitatea și pericolul pe care arderea necontrolată a vegetației îl reprezintă pentru agricultură și mediu.

### Apel către Cetățeni

Autoritățile fac un apel urgent către cetățeni să nu igienizeze terenurile prin incendiere. Arderea vegetației uscate este **strict interzisă** și constituie un pericol major pentru siguranța publică și mediul înconjurător.

**Recomandări pentru Prevenirea Incendiilor:**
– **NU utilizați focul deschis** în zonele cu vegetație uscată sau împădurite.
– **NU aruncați la întâmplare** resturile de la țigări. Acestea pot declanșa incendii de proporții.

Prin respectarea acestor recomandări, contribuim cu toții la prevenirea incendiilor și la protejarea mediului și a bunurilor comune. Autoritățile își continuă eforturile de informare și prevenire, pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Continuă să citești

Social

Universitatea Politehnica Timișoara a Găzduit cea de-a 33-a Conferință Europeană de Lingvistică Funcțională Sistemică

Publicat

în

De către

 

 

În perioada 10-12 iulie, Universitatea Politehnica Timișoara a fost gazda celei de-a 33-a Conferințe Europene de Lingvistică Funcțională Sistemică (ESFL). Acest prestigios eveniment itinerant se desfășoară anual în diverse orașe europene, iar anul acesta a avut loc pentru prima dată în România.

Tematica conferinței a fost centrată pe accesibilitate și aplicabilitate în domeniul lingvisticii funcționale sistemice. Scopul principal al conferinței a fost de a evidenția starea actuală a lingvisticii funcționale sistemice, promovând dialogul interdisciplinar și transdisciplinar, și de a identifica modalități prin care această ramură a lingvisticii poate deveni mai accesibilă și aplicabilă în diverse contexte.

Conferința a fost organizată de conf.univ.dr. Claudia Stoian, cu sprijinul Asociației Europene de Lingvistică Funcțională Sistemică și a Departamentului de Comunicare și Limbi Străine din cadrul Universității Politehnica Timișoara. De asemenea, evenimentul a beneficiat de colaborarea centrelor de cercetare din cadrul UPT, și anume PoliCAT și PoliCom.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați [site-ul Universității Politehnica Timișoara](http://www.upt.ro).

Continuă să citești

Internațional

Specialiștii spun că dormitul separat aduce beneficii cuplurilor

Publicat

în

De către

 

 

Michael Solender și soția sa sunt împreună de 42 de ani. În primii 10 ani au dormit în același pat, însă ulterior au început să doarmă în camere separate. Această schimbare a fost determinată de faptul că Michael a dezvoltat un sforăit cronic și puternic, care în cele din urmă a dus la un diagnostic de apnee în somn și utilizarea unui aparat CPAP.

Deși aparatul a eliminat sforăitul, cei doi continuă să doarmă separat în locuința lor din Charlotte, Carolina de Nord, din alte motive. Michael are tendința de a se încălzi excesiv pe timpul nopții, în timp ce soția sa simte frecvent frigul.

„Pentru noi, a dormi în camere separate face ca relația noastră să fie mai sănătoasă și mai bună”, a declarat Solender, în vârstă de 66 de ani. „Nu există nicio rușine în asta. Nu există stigmat.”

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul păturii și mișcările în somn sunt adesea motive pentru care partenerii aleg să doarmă separat. Alte probleme includ boli, ture de lucru diferite și parteneri care merg la culcare și se trezesc la ore diferite.

Mai mult de o treime dintre americani au declarat că dorm ocazional sau constant în altă cameră pentru a acomoda partenerul de pat, conform unui studiu realizat anul trecut de Academia Americană de Medicină a Somnului. De obicei, bărbații sunt cei care ajung pe canapea sau în camera de oaspeți.

Surprinzător poate, milenialii sunt cei care recurg cel mai des la această soluție, mai degrabă decât persoanele mai în vârstă.

Dr. Seema Khosla, pneumolog și purtător de cuvânt al academiei, a declarat că obținerea unui somn adecvat, care în mod obișnuit este de șapte până la opt ore pentru adulți, este importantă pentru relații sănătoase.

Studiile indică faptul că persoanele care experimentează constant un somn de proastă calitate sunt mai predispuse să aibă conflicte cu partenerii lor, a spus Khosla, care este directorul medical al Centrului de Somn din Dakota de Nord, în Fargo.

„Este într-adevăr o chestiune de prioritizare a somnului”, a spus Khosla. „Am avut pacienți care sunt căsătoriți de 60 de ani și ei jură că dormitul în camere separate este un motiv pentru care relația lor a rezistat.”

Dormitul separat, a adăugat ea, „este probabil mai comun decât credem.”

 

sursa: ABC NeWs

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și