stiriacum.ro

Suntem sociabili

Actualitate

Garda de Mediu a aplicat cinci amenzi, în valoare de 50.000 de lei, pentru creşterea necontrolată a oilor şi vacilor în Delta Dunării

Publicat

în

 

Amenzi pentru creşterea necontrolată a oilor şi vacilor în Delta Dunării

Garda de Mediu a aplicat cinci amenzi, în valoare de 50.000 de lei, pentru creşterea necontrolată a oilor şi vacilor în Delta Dunării.

„În baza solicitării Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, comisari ai Direcţiei Controlul Biodiversităţii, Biosecurităţii şi Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General, au desfăşurat, în perioada 29.05.2023-31.052023, 5 acţiuni de inspecţie şi control pe teritoriul administrativ al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”, anunţă, luni, Garda de Mediu, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că verificările au fost iniţiate în vederea verificării unor persoane fizice care desfăşurau activităţi de creştere a bovinelor şi ovinelor.

„Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 5 amenzi, în valoare totală de 50.000 lei, 4 avertismente şi 4 măsuri de suspendare a activităţii, inclusiv măsuri cu termen scurt şi permanent de remediere a problemelor găsite în timpul verificărilor”, au transmis comisarii Gărzii de Mediu.

Aceştia precizează că, printre problemele identificate, se numără desfăşurarea unor activităţi economice autorizabile din punct de vedere al protecţiei mediului pe terenuri ce constituie domeniul public, fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

În plus, comisarii au mai constatat lipsa unui spaţiu special amenajat în vederea colectării dejecţiilor animaliere, împrăştierea pe teren sau depozitarea în locuri neautorizate a deşeurilor.

„Vă reamintim că activitatea de creştere a animalelor, activitatea fermelor pentru obţinerea laptelui care deţin un număr mai mare sau egal de 100 de capete este cuprinsă în lista activităţilor supuse procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu. Această activitate se desfăşoară cu responsabilitate faţă de mediu după obţinerea Autorizaţiei de Mediu de la autoritatea competenta pentru protecţia mediului şi cu respectarea condiţiilor din aceasta autorizaţie”, a mai transmis Garda de Mediu.

Continuă să citești
Scrie o opinie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Sorin Grindeanu, despre mersul trenurilor : „Se poate mai repede și în condiții decente!”

Publicat

în

De către

 

 

Sorin Grindeanu, într-o declarație recentă, a subliniat importanța continuării investițiilor în transportul feroviar pentru a îmbunătăți serviciile oferite cetățenilor. Acesta a călătorit cu trenul spre litoral pentru a evalua personal condițiile actuale.

„După cum am promis, am călătorit cu trenul spre litoral. Mai sunt multe de făcut pentru transportul feroviar și sunt foarte conștient de necesitatea continuării investițiilor. Este doar un pas spre o normalitate pe care ne-o dorim fiecare dintre noi cu privirile la serviciile de transport public”, a declarat Grindeanu.

El a călătorit într-un vagon din InterCity-ul spre Constanța, unul dintre cele șase vagoane recent modernizate de CFR Călători din fonduri proprii. Grindeanu a subliniat că investițiile actuale vizează creșterea confortului și siguranței în călătoriile pe calea ferată.

Aceste îmbunătățiri includ achiziționarea a 119 trenuri autopropulsate și 16 locomotive noi, finanțate prin fonduri europene (PNRR, PT, CEF). De asemenea, în proces de modernizare se află 139 de vagoane și 75 de locomotive, în baza unor contracte finanțate prin PNRR și încheiate de CFR Călători.

„Estimez că în această toamnă va fi dat în circulație primul tren modernizat, format dintr-o locomotivă și 12 vagoane. Până la sfârșitul anului, va circula cu călători și primul tren nou”, a adăugat Grindeanu.

Pentru a oferi o imagine completă a dezvoltării transportului feroviar în următorii ani, Grindeanu a clarificat că cele 119 trenuri autopropulsate au o configurație asemănătoare garniturilor de metrou și echivalează aproximativ 450 de vagoane și 119 locomotive.

 

Continuă să citești

Actualitate

La Aeroportul Timisoara mirosul groaznic de WC vine de sus !

Publicat

în

De către

Noul terminal al Aeroportului Timișoara a fost inaugurat la finalul lunii martie 2024, după o investiție de aproximativ 190 de milioane de lei, lucrările fiind realizate de firma Concelex . Dupa ce au dat 40 de milioane de euro pentru terminalul ultra modern administratorii aeroportului sau trezit ca pasagerii sunt intoxicati cu un miros de WC de nesuportat .Dupa verificari si cautari a sursei mirosului s-a ajuns la concluzia ca imputitenia vine de sus ,adica din tavan. Cu toate afirmatiile lui Sorin Grindeanu si Marcel Ciolacu despre calitatea lucrarii ,se dovedeste ca in realitate constructia este de „rahat”.Daniel Stamatovici susține că dacă trebuie înlocuit tavanul se va face in cel mai scurt timp.

Continuă să citești

Actualitate

Locuitorii din zona Lipovei se bucură de 150 de locuri noi de parcare

Publicat

în

De către

 

 

Primăria anunță finalizarea primei etape de amenajare a locurilor de parcare în zona Lipovei, unde au fost create 150 de noi spații pentru autoturisme, în locul vechilor garaje din cartiere.

Proiectul a inclus mai multe locații:
– **Intrarea Sunetului**: 44 locuri de parcare
– **Strada Silistra** (la intersecția cu Strada Verde): 32 locuri de parcare
– **Strada Verde**: 77 locuri de parcare

Pe lângă locurile de parcare, aceste spații au fost amenajate cu zone verzi, incluzând iarbă, plante perene și arbori, pentru a oferi umbră, răcoare și pentru a contribui la reducerea poluării.

Următoarele etape ale proiectului prevăd transformarea vechilor garaje dintre blocuri în locuri de parcare și în alte zone ale orașului, precum Aradului, Modern, Șagului și Martirilor.

Primăria mulțumește locuitorilor pentru susținerea și răbdarea manifestate pe durata acestor lucrări, subliniind importanța colaborării pentru îmbunătățirea spațiului urban.

Continuă să citești

Te-ar putea interesa și